| Larisa54 a întrebat:

Dupa ce a ejaculat prima data si-a pus cel de-al 2lea prezervativ si s-a rup,iar dupa nu am mai continuat. Am ramas insarcinata? URGEEENT, funda

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Ar putea exista o extrem de mica posibilitate in cazul in care in momentul sexului tu erai/ai fost in perioada de fertilitate mare si de asemenea doar in cazul in care exista posibilitatea sa se fi produs si acea scurgere de lichid preejeculator care in cazul in care a existat putea sa se amestece cu sperma ramasa in uretra dupa ejacularea produsa cu putin timp mai inainte. Insa aceasta posibilitate poate sa dispara doar in cazul in care a urinat inainte de a-si monta al 2-lea prezervativ. In consecinta se poate afirma ca teoretic exista aceasta posibilitate de a ramane insarcinata insa probabilitatea este foarte foarte mica.

| Larisa54 explică (pentru corbulalbrosu):

Perioada de fertilitate este redusa, am calculat o cu ajutorul unei aplicatii

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Larisa54):

In afara perioadei de fertilitate mare, teoretic probabilitatea de a ramane insarcinata scade cu atat mai mult cu cat data sexului este mai indepartata in timp, insa se considera ca la un ciclu catusi de cat regulat aceasta probabilitate este mai mica de 10% chiar si in cazul in care se ejaculeaza intentionat in vagin.

Ce parere ai? Sa imi cumpar pilula de a 2a zi sau nu?

NU, mai ales ca nu erai in perioada fertila. Pastila se foloseste doar cand sarcina nu mai poate fi evitata.Cand se rupe prezervativul in care s-a ejaculat si sperma s-a scurs in vagin si femeia este in perioada de 2-3 zile de dinainte de ovulatie (preovulatorie).

Da,dar daca atunci cand s a rupt prezervativul sperma eliminata anterior a ajuns in vaginul meu? Nu stiu ce sa faaac

Daca nu ai fost in cele 3-4 zile de dinainte de ovulatie nu se poate forma o sarcina. te rog raspunde la intrebari 1. - ince perioada ai avut ultima menstruatie? 2.-cate zile are ciclul tau menstrual? 3. - cat este de regulat sau de neregulat? 4.- momentul exact al sexului (cat timp a trecut intretimp )?

Saptamana trecuta, duminica mi-a trecut. De obicei vreo 6 zile ma tine. Este regulat, dar in ultimele 2 luni mi-a venit cu aprox 3 zile mai devreme. Au trecut cateva ore, actul a avut loc pe la ora 10

Nu are absolut nicio relevanta numarul de zile cat tine menstruatia.Te-am intrebat ziua/data inceperii menstruatiei deoarece doar acest lucru este important/intereseaza si de asemenea data la care s-a produs sexul pentru a sti in a cata zi a ciclului a avut loc sexul. De asemenea are importanta durata in numar de zile a ciclului menstrual pentru a sti care este perioada nefertila. Doar stiind astea se poate face o analiza, forma o parere si trage o concluzie.

Ah,am inteles gresit, luna aceasta mi-a venit pe 2 si de obicei dureaza vreo 6 7 zile, iar sexul a avut loc azi pe 13

Deci sa zicem vreo 24 25 de zile

Greu cu tine. In cazul in care ciclul tau menstrual este atat de scurt adica de 24-25 zile inseamna ca perioada fertila incepe mai devreme cu 3-4 zile decat incepe in mod normal. In consecinta daca menstruatia a inceput in data de 2 noiembrie si urmatoarea menstruatie ar trebui sa inceapa cam in data de 26-27 noiembrie rezulta ca data calculata a ovulatiei ar fi 12-13 noiembrie iar perioada fertila s-ar situa intre 9-10 noiembrie si 14-16 noiembrie. Rezulta ca sexual s-a petrecut in momentul cel mai critic/periculoas al perioadei fertile. Deoarece exista si posibilitatea ca in timpul celui de-al 2-lea sex (in cazul in care nu a urinat dupa ejacularea produsa dupa primul sex) sa se fi scurs din sperma ce ramane intotdeauna in uretra, aceasta sa patrunda in vagin si astfel sa existe un pericol real de a ramane insarcinata. Deoarece nici tu nu stii precis anumite aspecte extrem de importante chiar cu riscul de a gresi consider ca in aceasta situatie folosirea pastilei de a 2-a zi ar fi indicata/oportuna. Dar te previn ca iti va provoca o destabilizare hormonala de lunga durata (4-6 luni).

Iti multumesc foarte mult. Mie de *obicei daca imi vine pe o anumita data, in urmatoarea luna imi vine pe aceeasi sau cu aprox 2 zile mai devreme, deci cu siguranta pe 26 27 nu imi va veni. In acea aplicatia pe care o am imi spune data ovulatiei si fertiltatea,iar de duminica, de cand mi-a trecut, fertilitatea a fost scazuta, iar de maine este medie, ovulatia avnd loc joia viitoare. Nu stiu sincer nici eu ce sa mai cred si nici ce sa fac... actul avand loc doar la aprox o sapt de terminarea ciclului sper doar sa nu fi ramas insarcinata

Nu te supara dar ceva nu se potriveste. Ovulatia se produce INTOTDEAUNA FIX cu 14 zile inainte de urmatoarea menstruatie. Daca ovulatia ar avea loc joia viitoare adica pe data de 19 noiembrie atunci urmatoarea menstruatie ar trebui sa inceapa in data de 3 decembrie adica acest ciclu menstrual ar tine din data de 2 noiembrie pana in 3 decembrie adica 31 de zile, si nu 24-25 de zile cum ai scris tu adica o diferenta mult prea mare de circa 1 saptamana. Cu astfel de date complet imprecise nu se poate formula ceva corect oricat m-as stradui. Daca ciclul este intr-adevar asa scurt cum ai scris tu (de aceea am intrebat de lungimea ciclului) si anume de 24 de zile ATUNCI DATA OVULATIEI se produce INTOTDEAUNA in ziua a 10-a a ciclului si acest lucru este foarte precis cunoscut de cei care cunosc aceasta problema.De aceea ti-am sugerat sa discuti cu un ginecolog.

Oh...am inteles, iti multumesc foarte mult, iar daca voi mai avea vreo intrebare, iti pot lasa un mesaj?

Bineinteles.Oricand si in orice problema.

Imi pare foarte rau, calculasem gresit, ai avut dreptate ciclul *menstrual tine 31 de zile, astfel joia viitoare va avea loc ovulatia, iarastazi fertilitatea *era *redusa

18 răspunsuri:
| BuffaloSoldier a răspuns:

Nu se stie... depinde. Iti propun un test de sarcina

| McAlLe97 a răspuns:

Daca a avut grija sa-si stearga bine penisul inainte de al pune pe al doilea atunci nu e nici o problema dar daca nu a fost atent la acest detaliu atunci te poti trezi cu o surpriza...