| FreshEver a întrebat:

Dupa ce am făcut o de trei ori cu prietena mea cu prrzervativ, a vrut sa o facem si fara.Am intrebat-o daca are vreo boala si a zis ca nu are.E foarte ingrijita fata,nu e virgina a mai facut-o de cateva ori.Ea anti-conceptionale zilnic de cateva luni bune, iar eu nu am ejaculat in ea.Nu-mi pasa de copil, imi pass de boli.Pot lua boli sau sr trebui sa merg la control? Daca da dupa cat timp.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, poti lua boli. Inainte de a face sex fara prezervativ, trebuie sa mergeti la un ginecolog (poate fi medicul ei, cel care ii supravegheaza tratamentul cu anticonceptionale) sau la medicul de familie al fiecaruia. Veti primi o lista de analize pe care sa vi le faceti amandoi la minim 6 luni de la ultimul contact cu alta persoana (daca nu au trecut 6 luni, veti astepta sa treaca, folosind prezervativul in tot acest timp). Apoi, veti merge cu rezultatul analizelor inapoi la medic si veti afla daca aveti vreunul vreo boala. Asa fac toate cuplurile normale in ziua de azi, din responsabilitate.
Daca deja ati facut sex neprotejat (ceea ce ar fi ciudat, sa fiti amandoi atat de iresponsabili), va trebui sa faceti un set de analize acum (HIV, HPV, hepatita B si C, sifilis, candida, gonoree, ureaplasma, mycoplasma, trichomonas, herpes virus) si apoi un altul identic dupa 6 luni

6 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

BTS-urile nu "zburda" peste tot asa cum isi inchipuie foarte multa lume si lanseaza tot felul de zvonuri sau pareri alarmiste.laughing. Bolile cu transmitere sexuala sunt comune/apartin si se manifesta doar in cazul anumite persoane din cadrul unei anumite categorii sociale. Presupun ca prietena ta nu face parte din acea categorie de persoane,,, insa daca ai anumite banuieli sau date certe atunci ar fi cazul sa mergeti amandoi sa vi se faca analize specifice in acest domeniu.

| mihai69 a răspuns:

Evident că se pot lua. Declarația ei verbală nu ține loc de analize.

| Emilian65 a răspuns:

Foarte rau ai facut ca ai acceptat sa faci sex neprotejat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai iti cunosti partenera sau nu?
Ce baiat grijuliu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te cu tot cu ea.Asa se face. Indiferent ca e ingrijita si tu la fel.
Si cum a fost? "Mno, imi dau asta jos dar zi'mi..ai vreo boala ceva? Hm? " laughing

Răspuns utilizator avertizat