| LifeEndsWithADream a întrebat:

Dupa un contact sexual, am facut o infectie la rinichi (infectie urinara). Ma tratez cu antibiotice insa as vrea sa stiu daca si partenerul meu ar trebui sa urmeze vreun tratament? El nu are simptome deloc dar nu as vrea ca dupa un alt contact sa ma infectez iar sau ceva.

6 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă ai făcut şi un test de secreţie vaginală şi eşti SIGURĂ că nu ai şi o infecţie genitală/vaginită, atunci doar tu trebuie să faci acel tratament!

Dacă este vorba şi de o infecţie genitală, atunci ( în general ) tratamentul se face şi de către partener.

Dacă este vorba DOAR de o infecţie urinară, aceea NU se transmite prin contact sexual!

Toate cele bune.

| OnuOnulică a răspuns:

Da, normal pentru ca cu el ai avut contactul si e normal.

| Alcyon a răspuns:

Da, trebuie sa faca si el tratament. Altfel, totu-i degeaba. Sunt anumite boli care la barbati nu se manifesta.

| Danysan a răspuns:

Categoric trebuie sa se prezinte la medic si el -daca el e factoru -el trebuie tratat ca sa nu mai aveti probleme.

| pietrean a răspuns:

Infectiile urinare NU SUNT CONTAGIOASE! Atentie daca iei antibiotice, ar trebui sa iei si ceva care sa apere mucoasa gastrica(LINEX, ACTIVIT B).
Bolile venerice, da, sunt contagioase.Doar in aceste cauze, ar trebui si partenerul sa faca tratament.

| Loudness a răspuns:

Ai mare grijă ca "infecția la rinichi'' să nu fie de fapt o anexită sau altceva. Infecția urinară, dacă asta este, nu ai făcut-o, cel mai probabil, în urma unui contact sexual. Dacă totuși cauza problemei tale este un raport sexual (bănuiesc neprotejat), atunci sunt toate șansele ca ce ai tu de fapt să nu fie o infecție urinară, ci altceva, de natură ginecologică.