| alissa25 a întrebat:

Durerile de stomac de burta si senzatiiile de greata pot fi de la escapelle sau de la o eventuala sarcina? mentionez ca nu a lasat in mine iar medicamentul l am luat pentru a fi eu sigura deoarece el e 100% sigur ca nu e nimic!

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu inteleg cum partenerul tau poate fi 100% sigur, stiut fiind ca daca nu ejaculeaza deloc, ramane un risc de sarcina de 4-27%.
Nu inteleg cum poti fi tu sigura, stiut fiind ca pilula de a doua zi scade riscul de sarcina cu 70-75% daca este luata dupa un program personalizat de catre ginecolog, special ales pentru tine si are o eficienta mult mai redusa (posibil chiar 0) daca o iei dupa ureche.
Cat despre simptome, depinde mult de data cand au inceput. Daca au inceput dupa 4-5 saptamani de la contactul sexual sunt mai probabil legate de o sarcina. Daca au inceput mai repede este imposibil sa fie legate de sarcina si pot semnifica o reactie adversa a pilulei (care poate fi mult mai grava decat simple dureri abdominale)

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

În primul rând, ar fi fost IMPORTANT să ne spui exact DATA la care ai luat Escapelle şi ce vârstă ai!
În funcţie de acea dată, putem să discutăm despre unele efecte adverse...

În rest, sunt TOTAL de acord cu Brigaela!

Apoi, dacă acesta a fost PRIMUL tău contact sexual ( şi neprotejat, pe deasupra ), atunci RISCUL de sarcină este mai MARE deoarece la unele fete virgine ( până la acel moment ) se POATE produce o "ovulaţie spontană" ( deci se poate considera că erai fix la ovulaţie, când eşti cel mai fertilă )!

Apoi, simptomele de sarcină apar DOAR după 4-5 săptămâni ( de la acel contact sexual ) şi PRIMUL simptom de sarcină este, în general, LIPSA menstruaţiei!

Dacă senzaţiile enumerate de tine au fost în primele 1-2 zile DUPĂ administrarea tabletei, atunci SUNT efecte adverse ( datorate tabletei ) – vezi prospectul.

Dacă citeai ( ATENTĂ ) prospectul aflat în ambalajul tabletei sau pe NET la linkul : http://www.gedeon-richter.ro/......202012.pdf ( pe care ţi l-am indicat şi în răspunsul din 2 octombrie ), vedeai care sunt simptomele şi reacţiile adverse!

| diwa a răspuns:

Escapelle e pastila de a 2a zi? Daca ai luat-o, nu ai de ce sa iti faci probleme, sunt reactii adverse care uneori pot fi foarte urate!