Nu e cazul sa mai adaug nimic, ValiMocanu ti-a raspuns la obiect.Totusi o sa iti spun ca eu si sotul meu avem 35 de ani de casnicie si daca ar fi sa iau viata de la capat tot pe el l-as alege.
Apreciez si eu raspunsul lui Vali Mocanu. Cred ca e importanta maturitatea celor doi si faptul ca au multe scopri de viitor comune. Nici vorba sa strice hartia casatoriei. Si eu m-am inteles mai bine cu sotul meu dupa casatorie. Dar si eu si el plecasem de cativa ani din casa parintilor. Problema e sa-ti placa intr-adevar de persoana cu care te gandesti sa te casatoresti. Cealalta fata a medaliei - relatie stabila dar fara casatorie - mi se pare mult mai limitanta: nu faci de multe ori investitii comune din cauza riscului despartirii, te streseaza aparitia copilului, unul din cei doi isi poate dori mai tare casatoria si sa apara neintelegeri. Casatoria o vad ca un fundament pe care poti construi foarte bine. Da, si eu si sotul meu de pilda am daruit timp dezvoltarii profesionale, dar relatia de iubire, apartinere de cineva a fost un capitol incheiat, nu am mai risipit timp si energie intrebandu-ne daca va ramane asa, sau nu. Experienta mea, deschide ochii inainte foarte bine si dupa aceea te poti lupta cu orice provocare pentru ca nu esti singur, ai sprijin, esti prima prioritate a cuiva, si e extraordinar.
Prietene, dupa casatorie relatia nu se distruge. Ea capata alte valente. Sa-ti explic pe scurt, ca sa intelegi: daca in prezent esti "capul si caciula"; traiesti probabil in puf, pe banii babacilor, ai timp berechet sa-ti dovedesti sentimentele, sa iesi la o bere, la un meci, sau mai stiu eu ce distractie vrei tu, fara sa te intrebe nimeni unde pleci, de unde vii; ei bine, odata cu casatoria vin si responsabilitatile. Femeia visurilor tale devine ceva foarte palpabil, cu foarte multe necesitati. tu trebuie sa devii in adevaratul sens al cuvantului "capul familiei". Apar grijile caminului, ale traiului zilnic, ale unor cheltuieli suplimentare comune, dar si individuale, toate fiind provocari la care tu trebuie sa dai raspunsuri concrete. Pe urma, femeia, acest inger zamislit pentru a ne provoca noua placere si suferinta, are si ea problemele ei: ciclu menstrual, migrene (tocmai cand ai tu chef de sex), oboseala, cariera profesionala, etc. Deci, se cam transforma in ceva foarte pamantean; nu mai e acel inger sfios, care dadea ochii peste cap... Daca la toate astea adaugi si posibilitatea aparitiei unui pui de om, o minunatie care are si el nevoile si pretentiile lui, poate realizezi ca lucrurile se dezvolta intr-un sens care te solicita al dracul de tare. Dar, dragostea puternica si sincera le invinge pe toate acestea. Totul este sa crezi in tine, sa crezi in sentimentele celei de langa tine, si sa luptati impreuna ca o veritabila echipa. Altfel, succesul este greu de atins. Ma opresc... sa nu plictisesc
Iata secretul unei casnicii reusite
"Eu si sotia mea cunoastem secretul pentru a mentine o casatorie solida:
1. De doua ori pe saptamana mergem intr-un restaurant dragut, bem vin, mincare buna si companie... ea merge marti, eu vineri.
2. Dormim in paturi separate, eu la Milano, ea la Genova.
3. O duc peste tot, dar ea reuseste mereu sa gaseasca drumul inapoi.
4. Am intrebat-o unde vrea sa mearga pentru aniversarea casatoriei si mi-a raspuns: "intr-un loc unde nu am mai fost demult". I-am sugerat bucataria.
5. Ne tinem de mina mereu. Daca nu o fac, incepe sa cheltuiasca.
6. Are un robot de bucatarie electric, un storcator electric, un prajitor electric si zice ca sint prea multe in casa, nu are loc de ele unde sa stea. Asa ca i-am cumparat un scaun electric.
7. Mi-a spus ca masina nu merge, ca are apa in carburator. Am intrebat unde e masina: "in lac".
8. A facut o masca de argila. Pentru doua zile a fost frumoasa foc. Apoi si-a spalat masca de pe fata.
9. A urmarit camionul de gunoi, urlind dupa el: sunt in intirziere pentru gunoi? Soferul a raspuns: nu, salta inauntru.
10. Aminteste-ti mereu, casatoria e prima cauza a divortului.
11. Deci, nu am vorbit sotiei mele pentru 11 luni. Nu indrazneam sa o intrerup.
12. Ultima cearta a fost din cauza mea. A intrebat "ce e pe televizor", iar eu am raspuns: "praf".
La inceput, Dumnezeu a creat pamintul si s-a odihnit. Apoi a creat barbatul si s-a odihnit. Apoi a creat femeia. Si nici omul, nici Dumnezeu nu s-au mai odihnit niciodata. "
Vali mocanu felicitari pentru raspunsul dat, pe intelesul tuturor, la obiect si in cuvinte alese. Iar pentru colegul nostru tot ce iti pot spune este ca nu un document distruge(raceste) o iubire ci noi insisi oamenii caci cu timpul simtim ca ne sufocam si ne retragem in lumea noastra si nu ne mai ajutam partenerul(a) de viata in muncile gospodaresti sau ingrijirea copilului si de aici ies discutii.Tot ce te pot sfatui este ca intr-o casnicie trebuie sa existe armonie, dragoste si cel mai important ingredient:intelegere
AndrewTate7789 întreabă: