| DewLoWoofy a întrebat:

E adevarat ca de la schimbarea partenerilor de sex inainte de 18-20 de ani, exista posibilitatea de-a face cancer de col uterin sau alte complicatii? Adica daca am relatii sexuale cu parteneri diferiti... Mai pe romaneste laughing.

12 răspunsuri:
| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Cancerul de col uterin are sanse mari sa apara daca iti incepi viata sexuala precoce adica inainte de 18 ani nu daca ai sute de parteneri sexuali. in schimb poti lua HIV, hepatita, herpes, chlamidya

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Esti fată bună inseamnă, le schimbi ca pe ciorapii care put.

| RAY a răspuns:

Cancerul nu apare daca faci sex,cancerul este o tumoara cu celule care o iau razna si se inmultesc foarte rapid, oamenii de stiinta au descoperit ca o tulpina dintr-un virus poate declansa acel cancer dar nu se stie exact cum, scimbarea parteneriilor pentru varsta ta e ceva normal, e ceva normal sa experimentezi viata sexuala o viata ai nu suntem monogomi, nu esti curva daca ai mai multi parteneri, astea sunt idedi proaste si tampite, dar mereu protejat corect

| corbulalbrosu a răspuns:

Nu inteleg cine, ti-a putut spune o asemenea gogomanie (sa fi fost mama ta? laughing). Este cea mai nastrusnica metoda auzita, menita/cu rolul sa te sperie si sa te faca sa ramai fata "cuminte". Cancerul are cu totul alte cauze deocamdata necunoscute si ne poate afecta pe oricare dintre noi chiar daca suntem monogami sau practicam relatii multiple.Multa sanatate.

| mihai69 a răspuns:

Înainte de a ajunge la maturitate sexuală completă, sexul (cu unul sau mai mulți parteneri - chiar nu e relevant asta aici) este periculos pentru că uterul (și implicit colul uterin) nu sunt încă așezate în poziția „finală", corectă, și sunt posibile atingeri / loviri repetate ale acestuia în timpul actului sexual. Lucru care e dovedit medical că este un factor cancerigen.
Pe de altă parte, sexul cu parteneri multipli crește riscul de îmbolnăvire cu HPV (chiar dacă se folosește prezervativul!) - infecție care la rândul său provoacă în timp cancer de col.
E sănătatea ta, corpul tău, alegerea ta. Dar e bine să o faci în cunoștință de cauză. Verifică statisticile și vezi dacă te mint eu, sa cei care te îndeamnă să îți faci de cap?
Da, fă-ți de cap, dar... CU cap!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca doar asta te-ar motiva sa fii fata cuminte, DA! Faci cancer! laughing

| Emilian65 a răspuns:

Da, asa este. Poti contacta diferite boli de care vei scapa foarte greu.

| SkyPilot a răspuns:

La acest link gasesti o posibila problema (vezi la factori de risc):
http://www.csid.ro/......-12647354/
Expresia-cheie este "parteneri multipli". Anexita poate fi uneori extrem de greu de tratat si este foarte suparatoare.
Apoi ar fi HPV:
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_papillomavirus
Acesta chiar provoaca cancer pe termen lung. Articolul spune ca 10% din femei sunt in mod curent infectate. Am vazut in alta parte ca in America de Nord ar fi una din trei. Aici varsta frageda este elementul-cheie, dar si partenerii multipli sunt o problema.
Poate mai sunt si alte scenarii posibile, nu sunt medic si m-am limitat la ceea ce stiu din cultura generala. Ti-am trimis linkurile ca sa nu ma crezi pe cuvant.

| Alcyon a răspuns:

Cred ca n-ai inteles bine despre ce e vorba. Ideea e ca numarul mare de parteneri, mareste riscul de a lua HPV, responsabil de aparitia cancerului. Si nu numai asta. Exista risc marit de a lua tot felul de boli cu transmitere sexuala. Acum, daca-ti place sa umbli din pat in pat, o faci pe riscul tau.

| Mihailescuioana29 a răspuns:

Nu stiu daca acest lucru are vreo legatura cu aparitia cancerului, dar stiu ca nu este in regula sa se intample asa ceva (cum spun altii). Nu mi se pare normal sa ai nu stiu cati parteneri sexuali. Nu inteleg de ce in ziua de azi sunt tot mai multi oameni care prin cuvantul "distractie" inteleg a te culca cu nu stiu cate femei/barbati, destrabalare, curvie, si asa mai departe. Eu nu incurajez acest lucru, din contra, consider ca te poti distra si cu un singur partener pe care il iubesti si care sa te iubeasca. Atunci distractia este si mai mare pentru ca sunt la mijloc sentimente. Si sunt sigura ca acum veti veni cu o sumedenie de raspunsuri gen "dragostea nu exista", "lasa-ma cu ideile tale preconcepute", "esti comunista", sau altele in genul acesta, dar putin imi pasa. Nu va condamn pe voi cei care sustineti aceste aberatii ci pe cei care va ofera aceasta "educatie" sau mai bine zis cei care nu va ofera educatia. Dragostea exista si omul care are iubeste este si fericit. Aceste placeri trupesti nu aduc fericirea, crede-ma. eventual o stare de bucurie, extaz, dar care trece treptat treptat si intr-un final realizezi ca nu esti fericit si nici nu ai fost vreodata.
Si ca sa revin la intrebarea ta, cu siguranta practicarea sexului cu mai multi parteneri (indiferent la ce varsta) duce la aparitia unor boli, asa ca mai gandeste-te.

| RIze1KDE1LuNA a răspuns:

O tampenie totala! Nu, nu e adevarat.Rupe patul ala de ori cate ori vrei tu, dar protejat.

Răspuns utilizator avertizat