Membrana din care este constituit himenul in general poate sa aiba caracteristici foarte diferite de la o fata la alta. Daca are o constitutie foarte rigida si lipsita de elasticitate, himenul se poate rupe dintr-o data in timpul primului act sexual cel al dezvirginarii si sangerarea sa se produca doar in acel moment.
In schimb in cazurile in care membrana/pielita care formeaza himenul are caracteristica principala cea de fi elastica/foarte elastica, se poate rupe in etape, azi un pic, data urmatoare inca un pic si tot asa, pana ce devine ''inelara'' pe marginea intrarii vaginale, sau dispare in totalitate, insa intr-o anumita perioada de timp. Iar in cazurile in care himenul este mai gros si este si foarte bine vascularizat, in acel caz sangerarea poate sa apara de mai multe ori, pana cand se va produce cicatrizarea sa completa. Multa sanatate!
Deci dizvirginarea tot s-a produs, nu?
Ba dimpotriva, a avut loc/s-a produs o dezvirginare in toata regula.
Deci raspunsul CORECT este un cat se poate de categoric : DA.
Fetele isi pierd virginitatea in momentul in care intretin primul act sexual din viata lor si anume sexul de dezvirginare. Acest lucru se intampla chiar si in moment in care himenul este doar atins de catre glandul penisului, insa in cazul tau iubitul si-a introdus in mod real si chiar de mai multe ori penisul in vaginul tau.
Existenta si intensitatea durerii, sau din contra lipsa durerii din timpul dezvirginarii depinde atat de conformatia anatomica a vaginului, cat mai ales de faptul ca diametrul canalului vaginul tau era deja intr-o anumita masura/destul de largit ca urmare a jocurilor sexuale practicate prin petting in timpul preludiilor pe care le-ati intretinut pana in prezent.
Iar in privinta faptului ca in cazul s-a produs sangerarea de mai multe ori, trebuie sa stii si sa cunosti urmatoarele constatari pentru a fi corect informata in privinta sangerarii de dezvirginare :
In conformitate cu rezultatele care au fost obtinute pe baza unui numar insemnat de studii medicale efectuate de medici specialisti pe aceasta tema, specialistii au ajuns la urmatoarele concluzii :
"Se poate considera ca fiind o situtie cat se poate de normala ca in momentul dezvirginarii sa nu se produca deloc sangerarea si asta dintr-un motiv foarte simplu : pielita/membrana himen nu era deloc vascularizata in cazul a circa 47% dintre fetele care au participat in cadrul cercetarilor respective. De asemenea s-a mai stabilit si faptul ca in cazul a circa 11% din toate fetele, himenul se rupe inainte de sexul de dezvirginare datorita faptului ca himenul lor din nastere a fost extrem de subtire anatomic si s-a rupt din alte motive care nu au nicio legatura cu actul sexual. Toate cele precizate mai sus, sunt descrise in mod profesional in revista de stiinta ''Descopera.ro'' din care am extras urmatorul fragment :
""Adesea în trecut, dar şi în zilele noastre, este cerută dovada virginităţi unei fete, iar legat de acest aspect s-au dezvoltat numeroase obiceiuri legate de momentul deflorării. Situaţia a dus mai ales in trecut chiar si in zilele noastre la numeroase drame, cu atât mai mult cu cât conform studiilor medicale,
-- doar 42% dintre femei se nasc cu un himen bine vascularizat care poate sângera în momentul deflorării.
-- in cazul a circa 47 % dintre femeile lumii, himenul este foarte flexibil şi din acest motiv se rupe relativ târziu, uneori mult după primul contact sexual, sau in momentul nasterii primului copil.
-- în schimb în cazul unui procent de 11 % din femeile rămase, himenul acestora este atât de subţire încât se poate rupe cu uşurinţă în timpul unor mişcări mai ample ale corpului, facand balet, spagat, gimnastica, la practicarea excaladei/a catararii, a alpinismului, in cazul practicarii ciclismului, sau spre exemplu în timpul efortului intens depus la un sport extrem sau în timpul efortului depus la urcarea unui munte."
Multa sanatate!
Andrei5001737 întreabă: