| Ufkhjdksh a întrebat:

Eram in penultima zi de ciclu, prietenul meu a ejaculat pe el, aveam putina sperma pe degete, dar m-am spălat de 2 ori cu apa și săpun și după aceea am fost la baie. Exista vreun risc de sarcina?

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Penultima zi de CICLU, propriu zis/in sens strict reprezinta cel mai probabil ori a 26-a sau poate cea de-a 27-a zi a CICLULUI MENSTRUAL, adica ziua situata inaintea zilei de incepere a urmatoarei menstruatii. Pe cand penultima zi a MENSTRUATIEI reprezinta probabil a 3-a, a 4-a sau cea de a 6-a zi SANGERARII, MENSTRUATIEI. In primul caz formarea sarcinii este 100% IMPOSIBILA chiar si daca sperma este ejaculate intentionat in vagin, fiindca ultimele 9-10 zile ale CICLULUI MENSTRUAL reprezinta PERIOADA INFERTILITATII ABSOLUTE. In al 2-lea caz primele 8-9 zile ale CICLULUI MENSTRAL reprezinta PERIOADA INFERTILITATII RELATIVE in care exista posibilitatea de a seforma o sarcina insa probabilitatea de a se produce este de la foarte mica la extreme de mica mai ales in zilele precizate in aceasta intrebare adica intre a 4-a si a 7-a zi a CICLULUI ENSTRUAL si/sau de asemenea in timpul zilelor de MENSTRUATIE. In concluzie NEsansa de a se forma o sarcina este de 2-3% sau altfel spus aproape IMPOSIBILA. Multa sanatate!

| MihaiNicu23 a răspuns:

NU, nu exista vreo sansa.