Man depinde la ce se refera Demeister prin "protectori". protector in sensul la care te referi tu la a-ti proteja prietena de la a se da altii la ea nu mi se pare un lucru necesar. in opinia mea ar trebui sa ai inceredere in prietena ta ca n-o sa sara pe fiecare tantalau care ii face avansuri, nu? iar daca relatia este intr-atat de avansata incat stiti sigur ca va iubiti unul pe celalalt, o aventura nu ar putea schimba cu nimic relatia intre voi asa ca nu mi se pare necesar sa o "protejezi".
in schimb daca e vorba de a o proteja efectiv de rau, mi se pare normal si natural.
Chiar daca nu sunt indragostiti si au doar sentimentul ca o detin si ca este a lor, pot fi la fel.
În acest context, ce înțelegi tu prin faptul că o "aventură" a fetei nu ar putea schimba relația?
Cum adică "aventură"?
Man adica exista atractie pur fizica intre oameni care nu sunt intro relatie si asta nu poate fi negat. eu zic ca daca ambii membri ai relatiei sunt suflete pereche/mega indragostiti, nu mi se pare problematic sa ii permiti partenerului tau sa intretina relatii de natura sexuala cu alte persoane daca exista atractie fizica intre ele, pentru ca asta nu schimba faptul ca ei amandoi se iubesc, una e sa iubesti, alta sa ****
Şi inclusiv să-i laşi pe prietenii tăi să-ți pupe prietena sau să danseze cu ea?
Cum e să săruţi o gură de canalizare aka gura "prietenei" tale? După ce e slobozită de altu tu să o săruţi?! Vai de **** mea.
Man da' tu vorbesti de parca ea n-ar avea vointa proprie sa isi zica vreo opinie in privinta asta? din propozitie reiese c-ar fi proprietatea a si o imparti ca in comunism. nu e normal, ca sa o lasi trebuie sa si vrea ea sa faca asta.
si daca e genul de persoana care s-ar combina cu toti prietenii tai nu cred ca n-ai stii asta de inainte, daca ai iubi-o cu adevarat ai cunoaste-o si accepta-o asa cum este, deci prin definitie nu ar trebui sa te deranjeze chestia asta.
oricum, in cazul ala exceptional ar depinde de la relatie la relatie; tu iti stabilesti propriile obiective si limite: eu de exemplu as impune in relatia mea limite sa ne ne combinam cu prieteni sau cu persoane care ne plac. ca atunci iese complicat si superi lumea. e ideal sa o pastrezi la poftele lumesti si sa nu implici sentimente.
Man eu cred ca tu aici generalizezi experientele tale. nu e vina mea ca tu te combini cu femei care n-au auzit ce e aia pasta de dinti.
hai sa fim seriosi man, ai avut vreodata prietena? n-ai vrut niciodata sa mai dai la buci pe langa? daca tu consideri ca e canalizare daca si femeile simt aceeasi atractie fizica pentru alti barbati decat cei cu care sunt intr-o relatie, eu cred ca asta este o problema a ta pe care poate ar trebui sa o rezolvi pentru ca consider ca este o privire demodata si discriminanta.
Cum adică "să mai dai la buci pe lângă"?
Adica sa intretii raporturi sexuale cu alte persoane care nu sunt partenerul tau curent
Dar ce câştigi dacă întreții raporturi sexuale cu cineva care nu este partenerul tău curent?
Placere. diversifici meniul. iesi din rut. cine stie, poate descoperi niste trucuri noi pe care sa le pui in aplicare cu partenerul.
Dar dacă este o fată foarte frumoasă, oare unii băieți/bărbați ar permite asta?
Man, exista unii oameni care n-ar permite asta in nici un fel, indiferent cum arata partenerul lor. dar cred ca asta este pentru ca sunt nesiguri pe ei si le e frica ca o sa ii paraseasca pentru altul daca le permite, sau pentru ca vor sa le trateze pe prietenele lor ca pe niste posesii, gen obiecte frumoase cu care sa se laude, in loc sa le considere parteneri intr-o relatie in care amandoi participa in mod egal.
eu nu cred ca ai avea un motiv rational pentru a fi gelos daca ai sti ca relatiata nu ar putea fi afectata de vreo experienta "extraconjugala". ar exista motive bune daca pur si simplu nu poti avea incredere in partenerul tau. se intampla. nu toti oamenii au nrocul sa dea peste cineva de care sa se indragosteasca cu adevarat sau viceversa, poate unii oameni se indragostesc incontinuu, dar nu resusesc sa se faca pe nimeni sa se indragosteasca de ei. asta e soarta omului. intelegi ce zic? zic bine ce zic? aberez man?
Da,acum înțeleg man!
Ai dreptate în privința iubirii adevărate şi a relației extraconjugale.
Dar apropo, fata oare cât de încântată ar fi de ideea asta?
Motivul pentru care am folosit "partener" si "oameni" a fost pentru ca nu diferentiez intre barabat si femeie in relatia asta. sau intre barbat si barbat sau femeie si femeie. consideri ca ar trebui sa fie vreo diferenta intre cum percepe o persoana de sex diferit treaba asta?
ca o scurta lectie de istorie, este un mit raspandit care zice ca persoanele din relatii homosexuale tind sa fie mai "promiscue", sa se combine cu mai multi parteneri si sa fie mai activi sexual. asta era un lucru adevarat si avea legatura cu orientarea sexuala a persoanelor respective, dar nu direct!
ideea este ca intr-o relatie "deschisa" atunci cand ambii membri sunt homosexuali nu se poate ca partenerul tau sa faca accidental un copil cu altcineva. in trecut se punea pret foarte mare pe puritate si pe monogamie pentru ca intr-o societate care pune importanta pe rudenie trebuie neaparat sa stii cine e copilul cui, iar prezervativele nu existau, asa ca monogamia era pe buna drepate forma de organizare amoroasa predominanta.
intre timp insa s-au mai schimbat lucrurile si din punct de vedere social si economic, iar lucrul asta se resimte in felul in care influenteaza si alte detalii din viata omului. in ziua de azi e mic riscul asociat cu a avea un partener mai "aventuros"; exista prezervative asa ca n-o sa ia boli venerice pe care sa ti le transmita si nici n-o sa faca un copil in afara relatiei, asa ca a deevnit mai populara ideea aceasta pe care o prezint de curand.
in alte contexte nu ar fi fost vorba de acelasi lucru. dac-am fi trait in alta perioada opinia mea ar fi fost categoic una diferita.
dar daca tu consideri ca conteza sexul cuiva in ecuatia asta, chiar te rog sa-mi impartasesti grijile tale.
Adică fata cu care faci sex poate avea alte calități pe care partenera curentă nu le are?
De exemplu sâni uriaşi sau fund bombat.
Presupun ca poate lol mie nu-mi pasa mie-mi plac cam toate fetele fara defecte uriase. consider ca toata lumea are ceva de apreciat.
Dar inclusiv la liceu poți face sex extraconjugal?
Ma refer cu o persoana in afara relatiei tale curente si nu la sensul general de "in afara casatoriei". nu toata lumea poate pentru ca nu toata lumea e intr-o relatie, dar cine e are posibilitatea, eventual.
Man depinde la ce se refera Demeister prin "protectori". protector in sensul la care te referi tu la a-ti proteja prietena de la a se da altii la ea nu mi se pare un lucru necesar. in opinia mea ar trebui sa ai inceredere in prietena ta ca n-o sa sara pe fiecare tantalau care ii face avansuri, nu? iar daca relatia este intr-atat de avansata incat stiti sigur ca va iubiti unul pe celalalt, o aventura nu ar putea schimba cu nimic relatia intre voi asa ca nu mi se pare necesar sa o "protejezi".
in schimb daca e vorba de a o proteja efectiv de rau, mi se pare normal si natural.
anonim_4396 întreabă:
strawberrycool14 întreabă: