| andreas210 a întrebat:

Este adevarat ca ovulul eliberat de o femeie traiesti maxim 24h si ca daca acesta nu este fecundat de spermatozizi, el se "descompune" si este eliminat la urmatoarea menstruatie?
Pun aceasta intrebare pentru ca am avut un contact sexual cu partenera mea neprotejat la 4 zile de la ovulatie (ea simte cand are ovulatia si are un ciclu aprox. regulat, noi bazandune ca daca o facem neprotejat dupa 4 zile evitam sarcina nedorita).
Eu nu am ejaculat in ea, ci pe corpul el. Sa zicem ca a fost un numar destul de scurt, iar eu cum am simtit cea mai mica senzatie ca nu mai rezist mult si ejaculez am scos penisul din ea si am continuat in exterior.
Pun aceasta intrebare pentru ca vrem aman2 sa invatam si sa avem grija pe viitor.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La un ciclu "aproximativ regulat" nu sa poate stii cu precizie ziua ovulatie, ci tot cu aproximatie, deci este teribil de riscant sa faci sex fara prezervativ in zilele fertile.

| Eireann a răspuns:

Da, este viabil maxim 24 de ore, de obicei mai putin. Nu se "descompune" propriu zis dar este eliminat odata cu endometrul. Din momentul in care ovulul nu mai este viabil sansele de sarcina sunt 0.

| samuraibrazilian69 a răspuns:

Nu ar fi mai sigur sa porti prezervativ tot timpul? avand in vedere ca exista spermatozoizi si in prin lichidul seminal. daca ai zis ca e dupa 4 zile dupa ovulatie, tehnic ar trebui sa fi safe, DAR: nu ai de unde sa stii exact, nici daca foloseste metoda calendarului.