Este mit. In timp, himenul se poate fibroza, ceea ce duce la pierderea terminatiilor nervoase si la o durere mult mai mica.
Daca nu mai dureroasa, cel putin mai dificila, sigur da! Himenul se ingroasa, si se rupe mult mai greu - clasic, cu penisul! - daca nu se largeste treptat orificiul himenal, cu degetele curate! (foarte bine spala-te!) in prima saptamana cu 1 deget, apoi cu 2 in a2a, si cu 3 in a3a!
Dar mult mai importanta este pregatirea fizica si afectiva (preludiul mai lung si foarte tandru!) pentru depasirea durerii - care oricum nu e obligatorie!
Depinde de cat de rezistent este himenul, dar acest lucru este diferit de la o fata la alta
Nu exista raspuns corect pentru intrebarea ta intrucat tine de fiecare persoana in parte. Unii zic ca himenul ramane la fel, altii ca doare mai putin...cunosc persoane care si-au inceput viata sexuala dupa 18 ani. Si asa cum am spus, a fost diferit pentru fiecare dintre ei. Pentru unii a fost mult mai dureros, pentru altii a fost normal. Ce pot sa zic? medicii recomanda ca varsta sa fie intre 18 si 20 de ani. M-am documentat cu ceva timp in urma in legatura cu acest aspect si am aflat ca nivelul durerii este unul dintre factorii pentru care ar trebui sa-ti incepi v iata sexuala in perioada mai sus mentionata. Nu stiu ce parere are restul lumii si chiar nu ma intereseaza.nu stiu daca o sa ai incredere in mine sau in ei, insa eu ti-am oferit informatiile pe care le aveam. Sper ca a ajutat.:*
Fals! de fapt dupa 18 ani esti cu adevarat pregatita psihic si fizic pentru ati incepe viata sexuala(in majorotatea cazurilor). Doare mult mai mult cand inca nu esti pregatita sau dezvoltata indeajuns pentru a face acest pas
Nu neaparat
eu stiu ca in timp e mai dureros ceva de genul ca se ingroasa
sunt fete care si'au pierdut virginitatea de mici fara ca macar sa simta ceva
deci in timp prinde o oarecare rezistenta
dEutSa_8892 întreabă: