Da, e grav. fata are 90% sanse ca in viitor sa faca leziuni precanceroase de col uterin care daca nu sunt depistate la timp duc la cancer de col uterin.
Fata care isi incepe viata sexuala la 15 ani are un mare handicap toata viata ei practic, desi e o persoana aparent sanatoasa, va fi dependenta de medic ca un bolnav cronic. Va trebui sa mearga la ginecolog regulat din 6 in 6 luni (incepand din sapamana imediat urmatoarea primului contact sexual). Va trebui ca la fiecare vizita la ginecolog sa faca test Papanicolau (din fericire nedureros si neinvaziv). La cea mai mica suspiciune (si vor fi multe) va trebui sa faca colposcopue, biopsii si, la un moment dat, diferite interventii chirurgicale scumpe si dureroase. Va trebui sa se grabeasca in a avea copii, fiindca poate ramane fara colul uterin la varste fragede (25-30 de ani), sau chiar fara uter.
Deci da, e grav si mi-e tare mila de fetele astea.
Teoretic se poate, dar evident ca practic nici nu merge vorba, exista foarte multe riscuri medecinale de care o sa-ti para rau mai apoi, parerea mea este ca NU, NU TREBUIE ACUMA!
Ca şi fata e destul de grav. Corpul tău nu este dezvoltat bine şi rişti să faci cancer de col uterin. Asta pe lângă lucrurile obişnuite care ar trebui să le ştii despre viaţa sexuală şi anume cum să te fereşti de o posibilă sarcină sau ITS/BTS - infecţii/boli cu transmitere sexuală. Mai aşteaptă cel puţin până la 17-18 ani.
Buna. Eu zic ca nu sunteti pregatiti fizic si psihic. Dar daca va iubiti nu va opreste nimeni. Dar apoi, cand o sa fiti mai mari, cand o sa iubiti cu adevarat sa nu regretati ca v-ati dat virginitatea prea repede.La baiat nu e problema, dar la u da. Poti ramane insarcinata, daca nu folositi prezervativul si plus ca apoi tu trebuie sa mergi din 6 in 6 luni la control ginecologic, insotita de cineva major deoarece esti minora. In fine... Sanatate si aveti grija:*
Nu pot sa dau o parere ferma, deoarece nu ma prea pricep la astfel de lucruri, dar in zilele nostre foarte multi isi incep viata sexuala la aceste varste.
Parerea mea este ca ar trebui sa fiti foarte atenti si sa folositi mult lubrifiant...si desigur sa aveti un preludiu bun(care sa va incalzeasca bine).
Da, e grav, fata nu e pregatita nici fizic nici psihic si poate avea cancer de col uterin mai tarziu, si nici nu stie nimic despre metodele de contraceptie.
Nui adevarat nu sunteti mici de si nu e prea bine pentru ia dar tu ca baiat trebuie sa ai mare grija pentru ca i poate aparea mai tarziu cancer sau poti sa o faci frigida dar asta e ba dar barem fa-o sa se simta bina ca e prima data fa-o si tu romantic si cu cat mai mult lubrifiant! ba si fi romantic ia si asa nu o sa te uite dar fa-o barem sa fie ceva care sasi aduca aminte si sa nu regrete crede-ma sunt foare multe care regreta ca nu au avut pe cineva capabil e asta e pierdera lor
Peste 10 ani intrebarea o sa sune cam asa:Este grav daca o fata isi incepe viata sexuala la 10 ani? cred ca sunteti fara creier cind pune-ti asa intrebari. Mai bine la scoala sa va fie gandul nu la sex, la voi tot ce zboara se mananca...
Sunteti prea mici, la varsta voastra ma jucam cu papusi, mai asteptati un an doi ...ha ha pop
Este grav, si inca foarte tare, nici fata nici baiatul nu stie nimic despre asta mai asteptati pootin.
Nu este grav.eu am inceputo la 14 ani si la 15 am avut primul copil.linistit sa stai in privinta asta
linarkfts întreabă: