| miruna_1419 a întrebat:

Este ok daca o fata isi pierde virginitatea la 16 ani? am 14 ani jumate si vreau sa-mi incep viata sexuala dupa 16 ani. Daca am o relatie de lunga durata pana atunci o fac chiar la 16. este prea devreme?

11 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Legal şi fiziologic, fetele îşi pot începe viaţa sexuală începând cu vârsta de 16 ani.
Da, este foarte ok şi nu, nu este prea devreme.
În principiu asta se face atunci când eşti pregătită.
Sfatul meu prietenesc este să nu-ţi faci prieten mai devreme de vârsta de 15 ani căci ţinerea inactivă din punct de vedere sexual a partenerului mai mult de un an este umilitoare şi înjositoare la adresa lui.
Mai pe scurt: Nu-l ţine prea mult!
Spor şi să nu uiţi de protecţie!

| lextim a răspuns:

Nu o fa neaparat atunci cand implinesti 16 ani si ai o relatie serioasa decat daca tu te simti pregatita si il iubesti mult pe partener. si sti ca si el te iubestewinking. plus ca-i mai frumos daca nu-i programat, daca vine de la sine.
cat despre varsta e ok, chiar daca cel mai sanatos e dupa 18 ani.

| fabiola a răspuns:

Viata sexuala o incepi atunci cand te consideri tu ca esti pregatita sufleteste dar si documentata.Nu te daruiesti pentru a afla atunci lucruri noi, ci pentru ca simti ca acea persoana merita calitatile tale!

| lolitaa a răspuns:

Sa sti ca in ziua de astazi fetele isi incep ff devreme viata sexuala...numai daca te si preagatita faci pasul aceesta. dar ai grija sa nu te inseli in privinta baiatului si sa iti para rau dupa aceea...happy:ai grijaa

| Dan a răspuns:

Dupa cum ai spus, trebuie sa incepi "jocul iubirii" pe la 22 ani, este mai bine pentru tine, atunci vei intelege mai bine cum stau lucrurile. :) Vezi si aici: http://clubulprietenilor.wordpress.com/

| paramore a răspuns:

U iti faci planul ca tiganul...pn atunci nu stii ce se poate intampla, asa ca mai bine lasa lucrurile sa vina de la sine

| Zenithf a răspuns:

Este ok. Si mai bine ar fi daca sunteti amandoi siguri ca veti ramane impreuna, ca va veti casatori dupa. Trebuie insa sa fiti amandoi informati, sa stiti ce si cum, si sa va protejati.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Din punct de vedere medical, este prea devreme. Varsta minima recomandata este 17 ani si jumatate.
Inceperea vietii sexuale la 16 ani creste foarte mult riscul de cancer de col uterin si te transforma intr-o dependenta de ginecolog, in sensul ca toata viata ta vei fi obligata sa te duci la fiecare 6 luni la ginecolog, fara abatere.

| Elle_4800 a răspuns:

Da est ok. Daca baiatul cu care esti este ok, ai incredere in el, atunci da.Trebe sa ai o relatie lunga nu gen 5, 6 luni. Daca gasesti baiatul potrivit o poti face si dupa 6 luni ca degeaba stai un an si ceva daca nu merita.Trebe sa te gandesti foarte bine.Virginitatea nu o pierzi de 10 ori si numai o data in viata nu cred ca ar merita orice baiat asta.Bafta!:*

| Parintele a răspuns:

Brigaela, mai schimba draga placa.Deja plictisesti cu rasunsurile astea "xeroxate" si poate ne dai si noua un link spre un studiu din care sa reiasa ca ce spui tu este corect... fetele fac in general sex mai devreme de 17 ani jumate, si ar trebui dupa tine sa fie spitalele pline de cancere de col uterin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daaaaaaaaaaaaaa e prea devreme nu face prostii