Bună.
Este posibil să fie și o sarcină.
Chistul de ce natură este?
Dacă este serios, se reabsoarbe iar dacă este fibros trebuie urmărit ca evoluție și intervenție chirurgicală.
Ferește-te de tratamente hormonale, dă tot organismul peste cap.
Citește foarte bine prospectul fiecărui medicament pe care vrei/îți este prescris să-l iei.
Evită frigul, dușurile reci, etc.
Sănătate.
Pa, pa.
Da, este posibil!
NU contează mărimea chistului respectiv - şi în cazul unui microchist se poate întâmpla să apară întârzieri mari ale menstruaţiei.
Chistul este un ovul ce nu s-a desprins de ovar. Daca el continua sa se dezvolte atunci asta e cauza de nu ti-a venit menstuatia. Daca insa sta asa si o sa dispara cauza cred ca ar fi alta.Fa teste de sarcina si vezi cum iese, apoi stai linistita in privinta sarcinii.
Atunci poate sa fie o sarcina extrauterina.Bine ca nu sint sigur pentru ca nu sint medic.Dar din ce stiu si am citit sarcina extrauterina este localizata si pe ovare, iar testul de sarcina arata daca o persoana este insarcinata acolo unde este normal sa fie adica in uter.Nu stiu daca asa stau lucrurile doar mi-am dat si eu cu parerea.Mergi la un medic ceva ei trebuie sa stie de ce nu ai menstruatie de 3 luni.Ma depaseste si nu este bine sa faci ceva doar asa intrebind pe aici.
Da, e posibil Du-te la ginecolog, la control. El va stii ce trebuie sa faci mai departe.
Multa sanatate!
Nu stiu si nu veau sa te sperii... dar cred ca ar trebui sa nu il neglijezi. sora mea a descoperit un asemenea chist acum cinci ani, cand era insarcinata.
nu stiu exact din ce motive, dar a neglijat tratarea, iar saptamana trecuta a ajuns de urgenta la spital cu dureri groaznice, dupa o perioada de ameteli, greturi, voma. Si surpriza urata a fost ca au operat-o nestiind sigur ce este (la ecograf nu se vedea exact, doar ca nu aparea un ovar ).
Chistul crescuse in asa fel incat acoperise intreg ovarul
Acum e bine, fara ovar si trompa dar bine.
Sanatate multa si curaj iti doresc!