| Andreea_Silcau_1978 a întrebat:

Este posibil sa rămâi însărcinată dacă faci sex neprotejat in ultima zi de menstruatie?
Mentionez ca dupa vreo doua saptamani a apărut o durere pelvina.

4 răspunsuri:
| HadesSs a răspuns:

Sansele sunt foarte mici.

| Violleta2022 a răspuns:

Pe ciclu, insarcinata nu poti ramane, dar te poti alege cu o infectie de toata frumusetea!

| corbulalbrosu a răspuns:

Raspunsul corect este bineinteles ca DA. De asemenea raspunsul corect este si cel privind probabilitatea de formare a sarcinii in acest moment care este de la foarte mica la extrem de mica adica de sub 5%. Daca vei citi cu atentie raspunsul urmator vei intelege de ce si in ce conditii formarea sarcinii devine posibila.
In primul rand pentru informarea ta corecta, trebui sa afli/sa stii ca prima zi, cea de pornire a menstruatiei reprezinta momentul in care incepe ciclul menstrual. Reiese ca prima zi a sangerarii menstruale reprezinta si prima zi a ciclului menstrual si fata de acea zi se fac toate calculele si aprecierile privind posibilitatea de a se forma sau nu o sarcina.
In al 2-lea rand trebuie sa stii ca ziua sau momentul din timpul ciclului menstrual in care are loc ovulatia si formarea sarcinii devine posibila, depinde pur si simplu de LUNGIMEA efectiva ca numar de zile a ciclului menstrual, dar in mare masura este important sa fie stabilit si cunoscut tipul/caracteristica ciclului menstrual de a fi regulat sau neregulat.
Daca ciclul menstrual este foarte dereglat/neregulat, sau mai ales in cazul in care ciclul menstrual este foarte scurt adica de numai 21, 22 sau 23 de zile, in acele situatii PERIOADA FERTILA incepe chiar din timpul menstruatiei, adica din cea de-a 3-a zi daca ciclul are 21 de zile sidin cea de-a 4-a ori a 5-a zi, daca ciclul are 22 sau 23 de zile. Rezulta ca femeia poate sa devina fertila chiar in timpul zilelor de sangerare menstruala si ca urmare in asemenea situatii mai deosebite formarea sarcinii devine cat se poate de... POSIBILA. Insa pe baza datelor statistice a reiesit ca aceasta posibilitate este foarte mica de doar cateva procente (2-4%) fiindca formarea sarcinii in acest moment al ciclului se poate produce numai in urmatoarele 2 conditii/situatii precizate si anume :
-- ori in cazul in care ciclul menstrual este foarte dereglat,
-- sau in cazurile in care ciclul menstrual este REGULAT, insa strict hormonal lungimea ciclului este programata sa aiba lungimea foarte mica, de 21, 22 sau 23 de zile, adica mereu sub 24 de zile.
In astfel de situatii ovulatia are loc in cea de-a 7-a sau in cea de-a 8-9-a zi a ciclului menstrual si prin urmare PERIOADA FERTILA a unor astfel de cicluri menstruale foarte scurte de 21 pana in 24 de zile incepe din cea de-a 2-a sau a 3-a zi a ciclului adica inca din timpul menstruatiei, fiindca ovulatia se produce imediat dupa terminarea sangerarii adica in cea de-a 7-a sau a 8-a zi a ciclului.
Insa, daca lungimea ciclului menstrual este mai mare de 25 de zile, formarea sarcinii in urma unui act sexual chiar si terminat cu ejacularea spermei in vagin, dar care a fost intretinut in perioada zilelor de menstruatie se apreciaza ca fiind aproape imposibila fiindca teoretic probabilitatea de sarcina este mai mica de 5%. Multa sanatate!