Una e sa fi puțin gelos, alta e sa fi posesiv, obsedat, asta denota o trauma psihologica într-o relație anterioara, sau neîncredere în sine.
Ce înțelegi tu prin bărbat posesiv?
Rezulta o pesesie/autoritate /stăpânire asupra unei persoane în cazul de fata. Gelozia însă indica și ca persoana în cauza are sentimente sincere dar uneori direcționarea ei duce la extremism, obsesie fata de persoana iubita când e posibil în multe cazuri sa ajunga la cote morbide din partea partenerului. Gelozia în multe cazuri e relativa, unii au o doza "normala" de gelozie, alții ajunge ușor la extreme, și de aici poți deduce și tu scandaluri, bătăi, și alte chestii antisociale. Multe se simt constrânse când partenerul e prea posesiv, le distanțeaza, apar neînțelegeri și în cele din urma dacă nu sa ajuns la un acord comun intervine ruperea relației.
Dar, din perspectiva mea când cineva e gelos pune suflet în relație, dar în societatea uneori degenerează lucrurile, depinde foarte mult și de sănătatea mintală a ambelor parteneri.
Nici nepăsarea nu e caracteristica unei relații sănătoase, asta denota indiferență, persoana persoana respectiva e rece dar ca să vezi nu toate persoanele sunt "calde", sau mai bine zis nu toate iubescla aceeași intensitate, sau unul iubește în multe cazuri mai mult decât celalalt partener.
Unii sunt mai blajini când ii supăra cineva lovesc cu poșeta adversarul când devin geloși.
Eu recunosc sunt enorm de gelos dar nu arată țin în mine de fiecare dată ma facă ca nu vad nu aud si trec peste nu scot certă nu zic nimic fiindcă nu-si are rostul stiu ca nu-i bine sa fi gelos dar adevărul este că sunt enorm de gelos
Pe ce ești gelos? Pe mâna ta? )
Înainte de a fi gelos și enorm de gelos, mai bine ai pune mâna pe o carte.
Eu incadrez gelozia in schema asta: ura-gelozie-dragoste. Incearca tot timpul sa fii la pozitia 3...
Intr-o relatie trebuie sa existe putina gelozie asta inseamna ca iubesti persoana respectiva dar ai grija ca aceasta gelozie sa nu devina boala
kwjsgajj întreabă:
AndreeaI012452 întreabă: