| teiuby0 a întrebat:

Este vreo problema daca am intarziat cu o ora sa iau pastila (anticonceptionala)?

7 răspunsuri:
| Aηηy a răspuns:

Nu este nici un fel de problemawinking. Nu era problema nici daca uitai sa o iei intr-o zi. Stai linistita.

| ColaCola a răspuns:

Nu este nici un fel de problema.
Pastila o poti uita pana la maxim 12 ore.

| ViVi99 a răspuns:

Nu cred ca este vreo problema...thinking Totusi este indicat sa intrebi un doctor/o farmacista. Sigur vei afla raspunsul 100% corect si, in caz ca se intampla ceva, vei afla si cum sa rezolvi problema.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

NU este nici o problemă!

Este indicat să fie luate la aceeaşi oră din cauză că, cu cât trece mai mult timp între administrarea tabletelor zilnice, se produc "treptat" diverse reacţii ale organismului - care duc până la pierderea efectului contraceptiv ( în cazul omiterii tabletei, pentru un interval ce diferă în funcţie de tipul tabletelor ).

De obicei, dacă uiţi să iei tableta mai mult de 8 ore, atunci se recomandă o tabletă suplimentară ( adică o iei când îţi aminteşti ) - iar următoarea se ia la timpul/ora iniţială ( la care le luai de obicei ).

În plus, în acel caz TREBUIE folosit şi prezervativul, pentru siguranţă ( dacă ai contact sexual ).

Cam asta ar fi...

| teiuby0 explică (pentru bursuc001):

In cazul in care uit sa o iau mai mult de 8 ore?

| bursuc001 a răspuns (pentru teiuby0):

Da, cred că te refereai la prezervativ...

Şi am înţeles ( din întrebările tale anterioare ) că iei Rigevidon :

Dacă uitaţi să luaţi Rigevidon 21+7 :

Dacă uitaţi să luaţi contraceptivul, vă rugăm să respectaţi următoarele recomandări.

• Dacă întârziaţi luarea unui drajeu alb cu 12 ore sau mai puţin de 12 ore Sunteţi încă protejată împotriva unei sarcini, dacă luaţi drajeul imediat ce vă amintiţi şi luaţi următorul drajeu la ora obişnuită. Aceasta poate însemna luarea a două drajeuri într-o zi.

• Dacă întârziaţi luarea unui drajeu alb cu mai mult de 12 ore Dacă aţi întârziat să luaţi drajeul cu mai mult de 12 ore, eficacitatea protecţiei împotriva unei sarcini poate fi redusă, deci trebuie să utilizaţi măsuri suplimentare de contracepţie. Cu cât aţi uitat să luaţi mai multe drajeuri consecutive, cu atât riscul de reducere a efectului contraceptiv este mai mare.

Dacă aţi omis mai mult de un drajeu, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Ce trebuie făcut dacă aţi omis luarea unui drajeu alb în prima săptămână

Luaţi drajeul omis imediat ce v-aţi amintit, chiar dacă aceasta înseamnă să luaţi două drajeuri odată. Ulterior, trebuie să continuaţi luarea celorlalte drajeuri la ora obişnuită. De asemenea, în următoarele 7 zile utilizaţi metode contraceptive de tip barieră, de exemplu prezervativul. Dacă aţi avut contact sexual în săptămâna dinaintea omiterii drajeului, există posibilitatea să rămâneţi însărcinată. Cu cât omiteţi luarea mai multor drajeuri şi cu cât mai aproape de intervalul în care, în mod obişnuit, luaţi drajeuri maro are loc aceasta, cu atât riscul unei sarcini este mai mare.

Ce trebuie făcut dacă aţi omis luarea unui drajeu alb în a doua săptămână

Luaţi drajeul omis imediat ce v-aţi amintit, chiar dacă aceasta înseamnă să luaţi două drajeuri odată. Ulterior, trebuie să continuaţi luarea celorlalte drajeuri la ora obişnuită. Presupunând că drajeurile au fost luate corect în ultimele 7 zile înainte de omiterea luării unui drajeu alb, nu sunt necesare metode contraceptive suplimentare. Dacă nu s-a întâmplat aşa sau dacă a fost omis mai mult de un drajeu, trebuie să utilizaţi metode contraceptive suplimentare în următoarele 7 zile.

Ce trebuie făcut dacă aţi omis luarea unui drajeu în a treia săptămâna

Riscul eşecului contraceptiv este iminent, datorită apropierii intervalului în care luaţi drajeuri maro, care nu conţin hormoni. Protecţia contraceptivă redusă poate fi, totuşi, prevenită prin ajustarea utilizării drajeurilor. Aşadar, urmărind una dintre următoarele 2 alternative, nu mai sunt necesare celelalte precauţii, presupunând că toate drajeurile au fost luate corect pe parcursul celor 7 zile anterioare omiterii primului drajeu. Dacă nu aţi luat corect Rigevidon 21+7 pe parcursul celor 7 zile anterioare omiterii primului drajeu, trebuie să urmaţi prima alternativă dintre cele două. Concomitent, trebuie să utilizaţi o metodă contraceptivă tip barieră (cum este prezervativul) în următoarele 7 zile.

1. Luaţi drajeul omis imediat ce v-aţi amintit, chiar dacă aceasta înseamnă să luaţi două drajeuri odată. Ulterior, trebuie să continuaţi luarea celorlalte drajeuri la ora obişnuită. Începeţi drajeurile albe din următorul blister imediat ce aţi terminat drajeurile albe din blisterul curent, adică fără să mai luaţi drajeuri maro. Nu veţi prezenta sângerarea menstruală până la sfârşitul celui de-al doilea blister, dar puteţi avea mici pete sau sângerări neregulate, în zilele în care luaţi drajeurile.

6

2. Puteţi, de asemenea, să nu mai luaţi drajeurile albe din blisterul actual. În acest caz, luaţi drajeurile maro timp de până la 7 zile, numărând şi ziua când aţi omis luarea drajeului alb şi continuaţi cu drajeurile albe din blisterul următor.

Dacă aţi omis luarea drajeurilor şi nu aveţi sângerare de întrerupere în prima perioada în care nu luaţi

drajeuri cu hormoni, trebuie să luaţi în considerare posibilitatea de a fi gravidă.

| teiuby0 explică (pentru bursuc001):

Nu se pune problema sa intarziii cu luarea pastilei ..asa cum am spus trebuia sa o iau la ora 20; 30 si am fost undeva si am luao la 21; 30