| annazuzu a întrebat:

Eu am 16 ani,iar el are 18, suntem impreuna de 7 luni.Am avut 4 relatii pana acum, insa niciodata nu m-am inteles atat de bine cu prietenul meu.Ne intelegem perfect, e baiatul ideal pentru mine.Problema este ca eu sunt de religie ortodoxa, iar el este penticostal.Imi este cam rusine sa discut cu el despre ceea ce doresc sa intreb acum, dar cred ca ar fi mai placut pentru el sa stie ca eu sunt deja informata.Nu este genul de baiat cuminte 100%,se comporta ca un adolescent normal, insa bineinteles nu brea nu fumeaza si nu injura.Am inteles ca penticostalii nu au voie sa o faca inainte de casatorie,sau sa o faca neprotejat,este adevarat? Vreau cat mai multe detalii despre acest lucru,simt ca relatia noastra va inainta destul de mult si probabil vom ajunge si in acest punct,si as dori sa stiu cum sta treaba,nu vreau sa ii cer sa o faca daca asta inseamna un pacat pentru el,iar eu nu vreau in nici un caz sa o fac neprotejat, funda pentru cel mai detaliat raspuns! Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| roxaa15 a răspuns:

Daca te referi la relati sexuala sa stii ca nici in religia ortodoxa nu e voie sa sa faci sex inainte de castorie, totul tine de educatia primita acasa si de ce simte fiecare individ in parte. Orcum mai bine ca ai o relatie cu un baiat cuminte ecat cu un golanas care dupa ce intreti relati cu el sa i-si bata joc de tine si bravo tie ca nu vrei sa o faci neprotejat inseaman ca esti o fata cu capu pe umeri

6 răspunsuri:
| Crisu a răspuns:

Din cate stiu eu, nu este adevarat. Intre religia ortodoxa si cea penticostala, nu este o diferenta foarte mare. Daca ar fi sa o luam logic, nici ortodoxii nu aveau voie (si nici acum), sa o faca inainte de casatorie, doar ca adolescenta a trecut peste acest "pacat". Neprotejat oricum nu este indicat sa o faci. Totusi daca inca te macina aceasta intrebare, nu are de ce sa iti fie rusine, si cel mai bine ar fi sa il intrebi pe el, ca sa iti inlaturi orice dubiu. Bafta! :*

| lolly a răspuns:

Intreaba-l simplu si direct daca tine la religie? Eu stiu o prietena care este asanumita"pocaita" si isi face unghiile, se imbraca cum vrea ea, se machiaza, si si-a facut si gauri in urechi, fara accordul parintilor.happyPoate nu il intereseaza religia, mai ales cand vine vorba de asta...baietii sunt baieti.

| Analytical a răspuns:

Hey! sper ca tu stii ce inseamna o religie ortodoxa, nu? ei bine, la 16 ani ma cam indoiesc! este o credinta dreapta! este la fel, sau poate chiar mai stricta decat Penticostalii!winking ca nu o respectati voi, si va defaimati in placerile acestei lumi, este problema fiecarui individ! ideea e: nu te mai considera ortodoxa/nu te mai afirma ca fiind, atata timp cat tu nu-ti respecti credinta, si in ceea ce crezi! de fapt, nu religia te mantuie ci credinta ta, dar, sa nu intram in polemice, in studii teologice! daca tu te gandesti la "sa ti-o traga" deja, tu 16 ani, mai esti virgina? baiatul insa, poate ca e mai cu capul pe umeri si te cam respecta suficient daca nici macar nu a adus vorba de asa ceva! te respecti tu pe tine? esti tu responsabila pentru un posibil copil? sexul inseamna pregatire psihica nu doar fizica! desi, 16 ani, ma cam indoiesc ca tu esti pregatita de asa ceva! asa sunt eu neincrezatoare, nu te supara pe mine! si, ca sa iti raspund, DA, dupa casatorie poate sa se culce cu o fata! asta depinde insa de el, de credinta lui, si de frica care o are fata de Dumnezeu! nu religia ii va impune asta, ci el si-o va impune! nu uita! faptul ca el se considera Penticostal nu ii schimba mentalitatea, adica crede in religia lui, sau mai exact crede in acelasi Dumnezeu in care crezi si tu, daca ti-ai respecta religia!winking este un singur D-zeu, nu vad de ce l-ai exterioriza de religia ta! repet, a fi ortodox constituie mult mai multe sacrificii, adica la fel este si la voi, "dupa nunta"! nu conteaza religia in sine, tu te numesti asa, eu asa, conteaza CREDINTA! in Dumnezeu, oricum, fiind baiat, nu-mi fac probleme ca nu e cu capul bine pus pe umeri si mai degraba ii cazi tu la picioare decat el tie.winking acum, tu fi inteligenta si lasa ca relatia voastra sa decurga normal, nu fa presiuni, nu inainta tu discutiile astea, baiatul le face! oricum, tine cont ca un baiat se abtine cu greu de la asa ceva, deci nu ar trebui sa te ingrijorezi chiar deloc! dar respecta-l, atat! si daca "religia" cum crezi tu, ii interzice sa se culce cu tine, nu-l ademenii, nu-l lasa sa cada, el poate cadea usor, dar ridica-l daca intr-adevar poti numi o iubire la 16 anisori ai tai! ai grija de tine, de ce faci si sper ca din mesajul meu ai luat doar partea benefica! muah!

| Tmcn a răspuns:

Nu poţi să îl întrebi pe el, o să se simtă prost, oricum, răspunsul e că ei nu o fac înainte de căsătorie, deci nu o să îţi ceară nimic de genul.

| fallout a răspuns:

Depinde de mai multi factori. Pot sa zic ca sunt in necunostinta de cauza oarecum, trebuia sa dai mai multe detalii. Te atinge in zonele mai intime?
Daca se comporta ca un adolescent normal (nu exclude orice subiect pe tema asta) atunci nu ai nevoie de un raspuns complicat, e simlu, raspunsul e da. Altfel cred ca ar trebui sa vezi ce parere are despre lucrurile astea incet. incepi cu mici atingeri si asa mai departe.

| BiutzaPuffy a răspuns:

Buna...Eu zis ca cel mai bine...e sa dai la o parte rusinea, si sa vorbesti cu el foarte deschis.Si nu conteaza religia, conteaza sa va iubiti! Succes:X!