Bună.
Menstra te poate anunța prin mici scurgeri maronii timp de câteva luni ca apoi să vină acea sângerare care te va ține câteva zile (3-6/7 zile).
La prima menstră poți avea mici dureri de burtă, spate sau de cap, stare de vomă sau greață, inapetență sau să crești consumul de alimente, etc. sau foarte bine să nu ai niciun semn al menstrei.
Sfatul meu este să ai un mic tamponel la tine mereu pentru a te proteja. Oricum în momentul veniri ei anunță și pe mama ta, trebuie să te învețe cum să pui tampoanele externe, igiena locală, etc.
Menstra de regulă vine între 12 și 14 ani!
La mulți ani, copile.
Pa, pa.
Problema e ca prima menstruatie, sau menarha, cum mai este numita, nu te va anunta prea mult. Nici nu este prea abundenta si ni-ti nu-ti va veni prea regulat pentru inceput. Simptomele difera de la fata la fata, dar e posibil sa te doara sanii, sa te doara in regiunea ovarelor, sau abdomenul, sa te simti balonata si altele care nu-mi vin acum in minte. E posibil sa simti doar un simptom, pe toate sau nici unul. E ceva foarte relativ. Vei afla si tu
Semne.
1. Te doare stomacul, spatele.
2. Ai febra.
3. Te doare capul.
Cam atat stiu eu. Baftaa!
Nu iti face griji o sa iti vina fiecare se dezvolta mai repede sau mai tarziu si semnele sunt durere de burta
beausingurlamasamea întreabă: