| Fashion_2205 a întrebat:

Eu inteleg... adolescenta e o perioada mai dificila, dar nu ma simt bine orice as face. Am trecut in clasa a 9-a [eu locuiesc la tara, dar de acum merg la liceu in oras, generala am facut-o la tara] si in primul rand vreau sa-mi schimb limbajul. Adica vorbesc "taraneasca" acasa, cu parintii mei, si cu prietenii vorbesc normal. Vreau sa vorbesc la fel cu toata lumea pentru ca stiu ca sunt capabila de asta. Am un vocabular foarte bogat [si nu ca ma laud] dar vreau sa stie ceilalti de el.

Alta problema ar fi timiditatea. Nu pot sta in preajma baietilor pe care ii plac, n-am curajul sa sarut pe cineva, pur si simplu evit, chiar daca mi-as dori mi-e rusine sa n-o dau in bara, sa ma fac de ras.

Si nu in ultimul rand cred ca viata mea e cea mai plictisitoare, nu pot sti ce-mi place, acum am o parere si peste un minut mi-o schimb.

Nu stiu ce e cu mine. Va rog, ajutati-ma! Multumesc!

Răspuns Câştigător
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Este criza preadolescentină!
Te uiți în jurul tău și nu înțelegi, nu percepi, nu comunici, nu vrei, nu știi, etc. completate cu timiditate, frică, rușine, etc.
Felicitări că ai intrat la un liceu din oraș. Acolo vei avea contact cu mulți care au viața de oraș (mai cu fițe sau nu), docili și ageri la minte, amatori de fel și fel de lucruri (mai mult sau mai puțin plăcute), profesori noi, concurența dintre fete pentru băieți și invers, una peste alta te așteaptă o lume cum nu se poate de nouă.
"Culege" tot ce este mai bun pentru tine privind prieteniile de grup de școală, prieten intim, prietenă de suflet, diriginte, lectură, distracție, drumeții, etc. dar nu fi pentru absolut nimeni carte deschisă. Dialoghează, dar limitat. Nu-ți pune sufletul pe tavă, nu-ți exprima sentimentele de la primele întâlniri, fii corectă cu tine și respectă-te ca persoană în societate, fă schimb de idei, nu-ți distruge sănătatea pentru concepțiile altora, ajută dar fără să te distrugă pe tine, etc...
Multă baftă și ține cont de sfaturile mele.
Pa, pa.

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Esti o adolescenta normala, inteligenta si care isi pune probleme. NU cred ca e cazul sa te ingrijorezi. Este normal sa vrei sa fii mai buna, sa inveti sa vorbesti elevat si frumos. Asta nu inseamna ca ar trebui sa-ti negi valorile fundamentale, ca ar trebui sa ti se para cumva ca tara ta si taraneasca parintilor tai sunt cumva inferioare sau rusinoase. Ele fac parte dintr-o lume cu valori profunde care, daca le vei lua cu tine in noua lume in care patrunzi si le vei pastra, iti vor asigura un caracter frumos si admirat. Esti mica pentru baieti, asa ca timiditatea in preajma lor este normala,
Esti o fata inteligenta si cu un mod de gandire interesant, nu te inchide in tine, nu te izola, pune-te in valoare fiindca meriti.

| ignore a răspuns:

O sa scapi de monotonie l liceu o sa te distrezi super:X

| rox13yy a răspuns:

Un sfat sincer:fii naturala, fii asa cum esti tuh
sa stii ca nu conteaza ca esti de la tara sau ca vorbesti mai taraneste, cine te place iti accepta sh calitatile dar mai ales defectele.Incearca sa te simti bine in pielea ta, si nu te rusina mereu de cine esti.gandeste-te ca altii sunt mai rau
cand ai sa incepi liceul ai sa-ti faci prietene dar sa ai grija nu toate iti vor binele, nu te lua dupa toate, incearca sa iti folosesti sh capusorul tau.
un vot plz

| Alexutaa a răspuns:

Naturaletea e punctul forte kiss. Succes >big grin

| loveanddreams a răspuns:

Sunt in aceeasi situatie ca tine diferenta e ca eu imi folosesc tot vocabularulhappy:dhappy

| loveanddreams a răspuns:

Sunt in aceeasi situatie ca tine diferenta e ca eu imi folosesc tot vocabularulhappy:dhappyscuze

| mITzY_3042 a răspuns:

Pay ar trebui sa pui pe o foaie intr-o balanta lucrurile care iti plac si in cealalta parte cele care le urasti.asta ar fi ca un test de personalitate ca sa inveti sa te cunosti mai bine si sa te acomodezi.si in legatura cu baietii. stai linistita pentru un sarut nu ai nevoie de curaj daca "el" se apropie de tine sa-ti arate ca vrea un sarut ar trebui sa te lasi purtata de val si sa nu te gandesti pe moment ( ce trebuiee sa fac?, mi-e rusine, nu nu pot face asta) chiar nu trebuie. din cate am citit despre tine imi dau seama ca esti nehotaratastraight face e din cauza schimbarilor.si de mediu si in viata ta. daca incepi sa ai incredere in tine si sa-ti spui mereu ( pot s-o fac) o sa vezi ca lucrurile aceste o sa disparabig grin sper ca te-am ajutat big grin baftaa:*:*:*

| catallin27 a răspuns:

In primul rand incearca sa fii cea de acasa si cu prietenii. cu baietii nu e bine sa fii timida. mnajoritatea lor asteapta macar un semn de la o fata inainte sa inceapa o discutie un pic mai serioasa. viata plictisitoare tio faci numai tu. sa nu crezi ca ceilalti sunt mai buni, mai frumosi ca tine...tu esti cea mai tare. pentru un sarut de inceput ia unul din prietenii tai apropiati pe care il crezi mai potrivit si sarutal. succes