Buna, da din pacate asa se intampla de foarte multe ori, dupa ce se despart isi spun vorbe urate, se jignesc, dar asta e ca un fel de razbunare, sau de ciuda, sau cine stie de ce... e bine ca tu te-ai despartit intr-un mod amical asa e cel mai frumos, felicitari. Din pacate nu toti sunt asa ca tine si ca fosta ta iubita.Si un fost prieten de-al meu mi-a facut asa adica cat eram cu el erau toate bune si frumoase si nu imi scotea ochiicu nimic si dupa ce ne-am despartit cauta motive sa se lege de viata mea, sa se bage aiurea in seama si sa ma jigneasca chiar, mie niciodata nu mi-a placut asa ceva si nici nu m-am comportat urat cu fostii iubiti, mereu am fost respectuoasa cu ei dar daca ei nu stiu ce e aia respect.De cele mai multe ori o fac din ciuda, sau sa arate ca nu le pasa de persoana cu care au fost, depinde de fiecare.
Pentru ca unul nu a vrut sa se desparta si simte nevoia sa se descarce. E de la sine inteles!
Cupluri care se despart si raman buni prieteni ulterior sunt din ce in ce mai rare.Cand ti se dau paupcii incerci sa te razbuni pe persoana respectiva si brusc iubirea se transforma daca nu in ura macar in dorinta avida de razbunare. Ceea ce e ciudat, absurd si copilaresc.Toate in acelasi timp
Pana la urma despartirile sunt ceva normal in ziua de azi.Depinde doar modul:civilizat sau violent.Si ne intoarcem din nou la capitolul educatie
Exceptiile intaresc regula. Felicitari, doi tineri civilizati, respectuosi, cultivati.
Depinde de cauza si impactul despartirii. Daca nu e vorba de sentimente puternice si regrete atunci pot continua cu zambetul pe buze, pentru ca amandoi stiu ca au facut ce trebuie. Dar multi se despart cand se conving ca nu reusesc sa schimbe persoana de alaturi asa cum ar fi dorit, cedand presiunii dintre propriile impulsuri si discrepanta intre proiectie si realitate. Apoi, cu acele reprosuri, cumva cauta sa justifice cu parere de rau dezamagirea. "Daca erai si tu altfel [.] sau daca nu faceai asa [.] poate eram fericiti" "Mai bine ca ne-am despartit decat sa iti suport toate [.]" Oamenii cand pun suflet si sunt nefericiti au tendinta sa se supere.
Partea care tine de educatie este exteriorizarea in acele momente. Am trecut si eu prin ceva despartiri, unele grele, altele nu chiar...Toate insa civilizate si fara intentia de a pastra legatura, pentru ca ce simti atunci nu are legatura cu prietenia, daca relatia a insemnat mai mult decat fuckbuddies (asta nu as numi-o totusi o relatie in acelasi sens pentru ca lipseste ce e mai important: emotia ).
E ceea ce urasc cel mai mult!
Se intampla cand nu se comunica in acea relatie deloc!
Am evitat f mult situatiile de genul asta, insa recent mi s-a intamplat si nu credeam ca poate fi atat de neplacut!
A procedat in asa fel incat nu a mai ramas nici macar amic cu mine. N-as mai putea!
E frumos sa te desparti fara vorbe urite. si eu am facut cu o prietena asa cindva. dar iti trebuie si tie si ei un pic de tinuta morala ca sa faci asa. daca nu sti sa fi om, termini urit de tot. parintii mei s-au despartit frumos dupa 18 ani de casnicie, nu la fel pot spune despre sora mea - dupa 7 ani de casnicie a avut tot "tacimul" - discutii, certuri, ura, batai... atunci am realizat cit de urita poate fi o despartire. adevarul e ca ar trebui sa avem curajul sa ii spunem celuilalt defectele ce le are, cu simt si cu dragoste, si asa am rezolva multe lucruri, insa multi nu au curajul sa o zica cind sunt impreuna, si atunci lucrurile se aduna si, la un moment dat, "mamaliga" explodeaza, cind unul din ei nu mai poate suporta.
Poate inainte nu observai acele defecte iar apoi cand le vezi si le reprosezi asta e si motivul pentru care rupi relatia. caci altfel nu te-ai desparti, daca nu ar fi lucruri care nu iti convin, nu? si mie mi se pare normal sa le spui, ca sa stie omu' de ce nu mai stai cu el.
asta nu inseamna ca trebuie sa tipi, sa urli, sa te isterizezi, dar e o idee buna sa ai schimbul de replici si reprosuri. parerea mea.
cat despre "cupluri care se despart si raman buni prieteni" - mi se pare cel mai ipocrit lucru. eu nu sunt de acord cu asta. te impiedica sa te dedici cu totul altei relatii si nu va aduce decat rau acesteia. sunt multi oameni cu care o persoana poate fi prietena, nu trebuie neaparat sa fie fostul sau fosta. nu zic sa se rupa orice legatura si sa se ignore daca se intalnesc intamplator, dar buni prieteni mi se pare tras de par.
Da, obicei urat sa-ti ponegresti iubitul/iubita dupa ce, culmea, ai stat cu el/ea. E urat! Daca avea defecte de ce mai stai cu el/ea? Sunt insulte nejustificate pentru doi oameni care pretindeau ca se iubesc.Nici mie nu-mi place a aud 2 oameni balacarindu-se si, poate dupa un timp, impacandu-se cu repcetivul/a.
Sincer nici eu.nu am patit asta pana acum, dar aveam prietene care imi ziceau, ca dupa ce se desparteau de cineva isi reprosau unu altuia ce nu le -a convenit. nu sunt de acord cu astfel de lucruri, sunt de parere ca, daca te deranjeaza ceva la persoana de langa tine incearca sa-i spui intr-un mod mai delicat incat sa incerce sa se schimbe sau sa numai faca ceea ce te deranjeaza.sunt diferite moduri de a spune fara a jigni, nu vad rostul la astfel de lucruri
Pentru ca nu vrea sa arate ca sufera. Pentru ca incearca sa ascunda faptul ca inca mai tine la ea/el. Pentru ca ii este greu sa accepte ca l-a/a lasat/-o cu buza umflata. Pentru ca nu vrea sa creada ca totul s-a sfarsit. Pentru ca nu vrea sa sufere. Pentru ca nu vrea sa creada ca atunci cand ii spunea `te iubesc` era doar o minciuna. Pentru ca e mai usor sa te desparti intr-un mod urat decat sa ramaneti amici si sa stie ca intodeauna va suspina dupa el/ea.
Dupa despartire simti o furie pentru persoana care ti-a fost draga si simti nevoia sa te descarci. Cand iubesti nu prea observi defectele persoanei iubite.
AlexEjmecheru întreabă: