1.) Atat posibilitatea cat si porobabilitatea de a se putea forma o sarcina in urma unui sex intretinut in a 3-a zi DUPA terminarea menstruatiei adica in a 6-a?; 7-a?; sau a 8-a? zi a ciclului menstrual este de la foarte-la extrem de mica, sau imposibila chiar si daca sperma ajunge in vagin, in cazul in care lungimea ciclurilor menstruale este mai mare de 27-28 de zile.
Astfel ca este aproape sigur ca pastila de a 2-a zi a fost folosita complet INUTIL, adica intr-un mod cu totul IRESPONSABIL.
2.) Daca ati fi citit cu mare atentie prospectul de folosire a acelei pastile blestemate si nenorocite, printre efectele secundare care sunt enumerate ati fi citit si inteles ca dupa trecerea a circa 5-7 zile de la data administrarii pastilei, organismul femeii poate avea ca reactie adversa/de aparare fata de hormonii sintetici introdusi in corp, o sangerare de scurta durata de 1-3 zile, care este slaba ca si cantitate in timpul careia se elimina sange rosu care este foarte diferit de sangerarea menstruala.
In concluzie se poate aprecia cain proportie de 99% NU a existat nici macar posibilitatea de a se forma o sarcina si de asemenea ca si folosirea pastilei de a 2-a zi a fost complet INUTILA. Multa sanatate fiindca va fi nevoie de asa ceva in lunile urmatoare!
Adică?
Ce ce poate intamplampla in lunile urmatoare?
Probabilitate mica. Doar daca are ciclul menstrual mai mic de 26 de zile. Depinde si cate zile a durat menstruatia.
Calculeaza cand va fi prima zi din urmatoarea menstruatie. Vino inapoi 19 zile si afli prima zi probabil fecunda. Ex. Daca urmatoarea menstruatie va fi pe data de 30 septembrie, prima zi fecunda a fost pe data de 11 septembrie.
Dar nu este obligatorie sa fie si sarcina.
Ai decis tu sa ia pastila de a doua zi? Te-a interesat vreodata macar ce ar putea contine pastila aceea? Ti-ai pus vreodata problema ca este o bomba hormonala? Vorbiti cu atata lejeritate despre pastila de a doua zi, de parca a fi o prajitura, nu alta.
Nu va ramane insarcinata, se afla in cele 10 zile nefertile (se calculeaza din prima zi de ciclu). Data viitoare fi mai atent.
In cazul unui ciclu menstrual foarte scurt, adica cel care are doar 21, 22 sau 23 de zile OVULATIA se produce in cea de-a 7-a, a 8-a sau a 9-a zi a ciclului (numarat din prima zi de menstruatie/ciclu) astfel ca a 10-a zi a ciclului reprezinta deja ziua in care se termina perioada fertila. Aceast comentariu este necesar si utila pentru a informa in mod precis faptul ca, primele 10 zile pot sa reprezinte PERIOADA INFERTILITATII RELATIVE, cu precizarea ca informatia este valabila doar in cazul in care ciclul menstrual are intotdeauna lungimea de cel putin 28 de zile.
Din cate i-mi amintesc ciclul îi intarziase undeva la 2 3 zile, dar niciodată nu ii vine la aceiasi perioadă
AlexEjmecheru întreabă: