| drumurile a întrebat:

Eu si prietenul meu avem o mare problema. el nu suporta prezervativul am incercat de "n" ori cu prezervativ si chiar daca aproape ii vine nu isi poate da drumu si de fiecare data devine esec, el spune sa o facem fara ca va termina afara si nu e nici o problema, mie imi e ffff frica de o posibila sarcina si de aceea nu vreau. m-am gandit sa trec pe anticonceptionale, dar nu stiu cum sa ajung la medic caci desi am 22 ani parintii mei ma tin din scurt si ma intreaba mereu unde plec. ce ma sfatuiti sa fac sa fie bine pentru aman2? ma dispera situatia sad

Răspuns Câştigător
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

La 22 de ani, e foarte trist ca esti atat de tinuta din scurt - dar e si vina ta!(ca le-ai permis, dupa 18 ani, sa te tina asa!) Chiar daca poate esti copil unic, tu + ei, nu ati auzit de demnitate, autonomie, respect fata de celalalt?!
Presupun ca ei iti pretind sa-i respecti! Invers, ei de ce nu te respecta?! Sau te-au amenintat cu dezmostenirea, daca nu ii asculti, si de aia tremuuri?! Sau ai facut ceva, mai demult, care ii face acum sa fie asa?!
Banuiesc ca nu esti - si stai! - intr-un sat uitat de lume, unde traditiile patriarhale sunt lege si continua sa faca ravagii, dupa principiul "eu te-am facut eu te omor", sau "cat mananci painea pentru care nu tu muncesti, si stai in casa mea, faci cum spun eu!"?!
Asa ca da dovada de maturitate si incearca sa ai o discutie cat se poate de serioasa cu ei, si sa le explici ca ai deja o varsta la care altele sunt maritate si mame, si ei se comporta ca si cum esti (eronat!) proprietatea lor -ca o papusa vie?! si care trebuie sa joace cum iti canta ei?!
Pe cale de consecinta, daca o sa vrea sa fie cu tine in camera, in noaptea nuntii, o sa-i accepti?!
Daca prietena ta cea mai buna ti-ar povesti ce ne-ai scris tu noua, ce ai gandi?! Sau daca ai citi asa ceva in ziar?!
Tu chiar nu iti dai seama ce absurd suna tot?! adica de sex ai timp, dar sa mergila medic nu?!
Anticonceptionalele se iau numai pe baza de consult si anamneza amanuntita, pentru ca oamenii/organismele si reactiile lor sunt diferite! - altfel, risti sa te ingrasi, sa ai greturi, sa-ti creasca mustati de muschetar, si cate altele! Ar fi o dovada de imaturitate si crasa iresponsabilitate sa iei pastile dupa ureche!
Nu ai auzit inca ca e mult mai bine / ieftin / logic / si sanatos, sa Previi!, decat sa vindeci?!
El de ce nu se duce sa faca analize sa vada de ce "nu suporta" prezervativul?! Sunteti 2 in cuplu, deci fiecare are partea lui de resposabilitate si implicare activa - preventiva!
Sanatate, maturitate si success!

11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In una din vizitele obisnuite la ginecolog, discuta cu medicul despre contraceptie si el iti va oferi cea mai buna solutie pentru tine. Presupun ca avand viata sexuala te duci regulat la ginecolog, ca orice femeie. Daca nu poti sa te strecori altadata, asteapta pana la urmatorul consult de rutina si cere atunci contraceptive. Metoda propusa de partenerul tau are un risc prea mare si este rezervata strict cuplurilor stabile, casatorite eventual, pentru care aparitia unui copil n-ar fi chiar o problema.

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Dacă vreţi să nu mai folosiţi prezervativ trebuie să vă faceţi amândoi analizele şi apoi să cauţi o metodă de contracepţie care să ţi se potrivească. Anticoncepţionalele şi orice alte metode pe bază de hormoni au reacţii adverse şi pe lânga asta, le scade eficacitatea în combinaţie cu alte medicamente (ca de exemplu antibiotice). Cât despre părinţii tăi... fie le explici că ai o vârstă şi că ai o viaţă sexuală şi că ai de gâns să-ţi faci o familie, fie le spui că mergi cu o prietenă sau un prieten la un suc.

| dydy22 a răspuns:

Hmm asa este durex sunt cele mai bune. il inteleg nu este aceeasi palacere cu prezervativ ca atunci can do faci fara prezervativ, dar el trebuie sa fi eintelegator si sa te asculte

| daniDeeDee a răspuns:

Saracutzu`, ce sa simti cu cauciucul ala?

cum ar fi: Pune-ti o punga pe fata, pe urma incearca sa-l saruti. happy

| Atotstiutorul a răspuns:

Cred ca asta e o intrebare de luat in seama. Serios. eu sunt curios daca i-ai propus ca atunci cand vrea sa isi dea drumu sa scoata prezervativul repede si sa termine pe fata ta? uite si solutia fara anticonceptionale, fara stres, chiar e serioasa intrebarea mea!

| drumurile explică:

@denisuca chiar durex folosim, a cerut cele mai scumpe prezervative de la farmacie

| Denisse_8813 a răspuns:

Este si normal sa iti fie teama. Prezervativul s-a dovedit a fi cea mai sigura metoda contraceptiva care nu te fereste doar de o eventuala sarcina nedorita. Sfatul meu:orice ar fi sa nu incepi sa iei anticonceptionale pentru ca este posibil sa ai multe alte surprize. Inainte eu zic sa va ganditi mai bine... Incercati sa schimbati marca prezervativelor. Dupa mine Durex sunt foarte bune calitativ si in acelasi timp sunt fine de aproape ca nu le simti...

| Denisse_8813 a răspuns:

sad Si tot aveti probleme... nici noi nu suportam toate prezervativele insa acestea ni s-au parut ok. Atunci, nu stiu ce sa zic. Oricum chiar daca te vei hotari sa iei anticonceptionale nu o face fara un consult ginecologic! Incearca sa faci tot posibilul sa ajungi la medic inainte! Nu-i prea frumos ce zic dar daca este nevoie, minte-i pe ai tai in vreun fel si mergi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Metoda coitului întrerupt are eficacitate sub 50%, pilulele au multe reacții adverse.
Tot prezervativul rămâne, vorbește deschis cu el, nu prezervativul este eșecul ci reaua voință a lui de a te respecta!
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am exact aceeasi problema...contraceptive nu pot lua( sanatatea nu-mi permite) cu prezervative tot nu putem.alte metode sitn riscante : trebuie mereu sa stai cu "frica in sin" asa ca...si noi sintem disperati.crying

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai eu am 12 ani.Nu te pot ajuta cu faza cu prezervativele dar te pot ajuta sa-ti minti parintii. Spune-le ca mergi la o prietena sa invatati sau o vizita ceva.Ma rog. Succes! big grin