Dragostea e o problema pentru multi - speranta si poveste pentru noi 2, santem dezamagiti de femei macar daca venea dumnezeu sa ne zica ce femei doriti? cum vreti sa arate? le scotea din rai si eram 100% convinsi ca nu ne va trada dar asa sa mergem pe varianta ruletei rusesti cand iese glontul din pistol nu merita
Pănă la urmă asta este si farmecul, simți fără să vrei, te indragostești atunci când nu te aștepți.
Dacă ar fi să le programăm, viața ar părea mult prea banală.
Te referi la modul in care percepem indrăgosteala, atunci când cupidon aruncă cu săgeata.
Este și normal să fie așa, mai puțin rațional, altminteri existența amoroasă s-ar consuma într-un mod mecanic, lipsit de farmec.
Nu e nici un farmec, ca multi sufera din cauza asta, ar trebui sa ne placa mult cineva si atat (cum sunt eu, ca asa-s eu), si gata.
Sa fie respect, intelegere, ceva pasiuni, discutii comune, sex si e ok, nu e mecanic, sa fie doar o iubire matura.
Indrag aia e o porcarie, un dezechilibru, ce e aia sa sune in prostie unu pe altul sa casune asa obsesiv, sa vb 6 ore pe zi, doamne fereste, o drogare dezechilibrata total, eu n-as vrea asta.
Sta asa unu in altul cand eu abia ma suport pe mine vara in pat, dar sa mai stea aia pe mine noaptea, aoleu! Sa-i miros transpiratia, vanturile si eventual sa-i aud ca sforaie, si ea la fel sa auda la mine, nu e nici igienic.
Rațiunea este de când avem neuro cortex. cam de maximum 5 milioane de ani să zicem dar poate doar de 150 000. Iubire, cam de un miliard. E ca la duelul cu pistolul în vestul sălbatic. Cine raționează prea mult, ajunge hrană la viermi rapid.
Dar după ce te îndrăgostești rapid, poți să constați cu rațiunea că este poate o bad romance...1, 258,468, 998 de vizitatori, nu degeaba are acest video...
https://www.youtube.com/watch?v=qrO4YZeyl0I
Eu zic ca nu sunt aceleasi lucruri indragosteala cu dragostea, indragosteala e mai mult o atractie fizica, o aprindere de calcaie, o joaca de copii pe cand dragostea e deja ceva mai serios, deja accepti omul si cu calitati si cu defecte, cel putin asta am observat la mine, stiu sa fac diferenta intre cele 2 foarte usor.
Indragosteala e cam irationala pentru ca nu alegi de cine sa te indragostesti, iar atunci cand ai o relatie serioasa unde implica dragoste, acolo eu zic ca sunt destule aspecte unde intervine si ratiunea, comportamentul partenerului/partenerei care te pot lasa rece, sa te puna pe ganduri si sentimentele sa dispara usor-usor, acolo numesc dragoste rationala, nu e chiar asa oarba dragostea pentru cine are ochi sa vada.
Eu zic ca sunt un pic din amândouă, îți place de cineva dar ai și motive, îți place ca inteligent sau ca are simțul umorului, sau ca se îmbraca frumos ca arata bine, sau ca se descurca în viata, ca e sociabil, astea sunt motive pe care rațiunea ți le da nu crezi? Atunci când deși se poarta urat cu tine, sau are vicii sau ști ca greșește tot îl iubești e adevărat ca rațiunea pierde, sunt situații când nu poți sa lași o persoana deși poate nu merita dragostea ta
Pai și când te îndrăgostești nu o faci doar la prima vedere când îl vezi și atât, ci poate te îndrăgostești după prima întâlnire, creierul are timp sa găsească motive pentru care îți place omul ala atât de mult, chiar și la prima vedere te atrage fizic. E adevărat ca în dragoste sunt mai multe sentimente, emoții care nu țin neapărat de rațiune
Dragoste e oricum vrei sa spui tu ca e, numai nu rationala! Daca ar fi rationala, eu nu m-as mai indragosti de fete cu care nu am nicio sansa!
Asa zic si eu, el zice ca nu. Nu e deloc rationala.
Efectiv eu am un prieten care in generala se indragostea, culmea, doar de fetele care isi bateau joc de el, care il jigneau, deci practic nu are cum sa fie rationala! Deci sunt de acord cu tine!
Pai da! Exact.
Pai tu te-ai îndragosti, dar ele niciodata de tine, fiindca chimia ta cu a lor nu e lasata de ratiune(uratenie) sa se manifeste.
Dupa cum ti-am mai spus, dragostea este si rationala.
O tanara niciodata nu se va îndragosti de un tanar desfigurat!
Aa.da, îl va iubi prin mila, dar niciodata nu se va îndragosti de el.
Chimia nu se produce de la sine înainte sa fie gandita rational.
Discuta si cu ei sa vedem ce iti zic si ei.
Daca pe mine ma împiedica ceva (ratiune, uratenie) sa iubesc (chimie), acel ceva nu face parte din iubire (chimie)? Normal ca face parte din iubire! Altfel s-ar manifesta iubirea si fara ea (ratiune)
Ia urmatorul ex.
Iubirea sta în camera ei (creierul) si se uita pe fereastra (ochi) fereastra e aburita(murdara, urata) si nu vede clar prin ea un copac (un partener) ei, cu timpul, fereastra începe a se dezaburi (curata, frumoasa) apoi se uita pe fereastra si vede acelasi pom dar foarte clar (partenerul devine mai atractiv) atunci Boom Iubirea apare!
Aşa este. NU ai cum să alegi de cine să fi atras, NU-i poţi porunci inimii.
De exemplu, eu am fost îndrăgostită de un băiat care era agent de securitate la mine în oraş.
Nu mi-am propus eu să-mi placă de el ci atracţia a venit treptat.
Se mai zice şi că iubirea e oarbă. Într-adevăr, mulţi fac greşeli în numele iubirii. Alţii proiectează pe persoana iubită şi îi atribuie calităţi pe care aceasta nu le are, dar omul îndrăgostit nu mai judecă raţional de cele mai multe ori, să gândească la rece şi să vadă persoana aceea cum e în realitate, dacă are într-adevăr acele calităţi sau nu.
Da, desi eu nu am trecut prin asta, inteleg dar mecanic, real nu simt notiunea, cum adica e chioara iubirea?! Ca eu si beat as stii pe ce lume traiesc, daca aia mi-ar face rau, nu pot iubi pe cineva care face rau, mai bine sufar dar plec.
Iubirea poate fi oarbă în cazul celor care găsesc în persoana iubită şi un loc de refugiu.
Asta se întâmplă când persoana care iubeşte trăieşte într-un mediu familial ostil iar în persoana iubită vede scăparea, poarta spre libertate şi fericire.
Asta da!
Dragostea nu e rationala cand iubesti din motivele gresite. Sau cand esti adolescent.
Nu e rationala deloc, indif cum, te-a luat flama, dus esti, pierzi scoala si tot la o adica, daca te ia tare.
Eu nu am fost niciodata asa ca n-am zona aia din creier care face porcaria asta oricat mi-ar place una, insa inteleg cum e, ca, cunosc f bine mecanismul, si cum practica e teorie aplicata, mi-e f clar cum e.
Totusi nu suntem animale si avem standarde. Mie imi plac femeile inteligente, cu ambitii. Nu o sa fiu ''dus'' doar pentru ca o sa mi se para una prostuta frumoasa. O sa ma concentrez tot pe ce imi doresc eu. Indragosteala trece. Sentimentele profunde se nasc din admiratia pentru cealalta persoana.
Pai aici gandesti ca mine "Nu o sa fiu ''dus'' doar pentru ca o sa mi se para una prostuta frumoasa.", dar din pacate la majoritatea nu e asa, cand vede una prostuta si frumoasa se declanseaza indragosteala si gata standardele.
Asa cum si la ele, cand apare un tampit din ala prost la caracter dar misto, sunt in limba dupa el, nu stii aia "inimii nu poti sa-i poruncesti", adica creierului. Din pacate nu e ca la mine si ca la tine.
Sentimentele profunde sunt alea din iubire matura, iar ai zis f bine aici. Dar noi vb doar de faza indragostelii si atat, nu ce e dupa.
Nu este rationala fiindca esti prea "drogat" sa judeci. Cand te indragostesti, creierul este bombardat de moleculele fericirii, ceea ce in mod normal nu se intampla. Sunt rare cazuri sa iubesti si sa fi rational. Trebuie sa ai un self control foarte bun
Total de acord cu tine.Multi de ce folosesc oare fraza ca sunt cu capul in nori de exemplu, pentru ca in acel moment ei duc o lupta interioara intre ratiune si sentimente, si nu se ajunge la niciun numitor comun. Dragostea nu tine de logica sau de ratiune ci pur si simplu de sentimentele pe care le emani din suflet, din inima pentru persoana iubita.Multa sanatate!
"Sunt cu cu capul în nori".
Sunt, si tocmai ai recunoscut ca iubirea e si rationala:
"pentru ca in acel moment ei duc o lupta interioara intre ratiune si sentimente, "
Ei, lupta aceasta interioara se da într-o fractiunea de secunda si participa ambele, si ne e greu sa recunoastem lucrul acesta, fiindca, deoarece, creierul nostru e destul de destept sa recunoasca frumosul(ratiunea) si chimia (emotia).
Daca iubirea nu e rationala, atunci de ce nu poti sa iubesti pe cineva urat?
E ca o carapace urâtenia pentru dragoste, si nu poti nega acest lucru, la o adica faptul ca, iubirea e si rationala.
Cand vorbim de iubire, ne referim la doua lucruri: analiza atenta(ratiune)+chimie(emotie):
Ex 1: Eu vad o fata în prima zi, nu e frumoasa, chimia exista, chimia s-ar produce daca ar lasa-o uratenia. Dragoste imposibila cum s-ar zice.
De ce asta? Fiindca rationamentul meu ca e urata blocheaza chimia ei.
Ex 2: Eu vad aceeasi fata a doua zi, e mai frumoasa, chimia se produce treptat si are timp s-o gandeasca cu ratiune. Dragoste matura cum s-ar zice.
Ex 1: Eu vad o fata în prima zi, e frumoasa, chimia exista, chimia se produce instant cu ratiunea cu tot. Dragoste imatura cum s-ar zice.
Ex 2: Eu vad alta fata în prima zi, nu e frumoasa, chimia nu exista, chimia nu s-ar produce si daca ar lasa-o uratenia si s-ar transforma în Selena Gomez, fiindca nu exista chimie. Dragoste imposibila cum s-ar zice.
Buna! Fiecare ne exprimam opinia in functie de experientele noastre si de cum percepem noi viata, nu putem fi toti de acord, eu imi mentin punctul de vedere pentru ca asta este parerea mea.La expresia exprimata de mine, bineinteles ca m-am referit la figurat si eu consider ca fraza spusa nu are absolut nicio legatura cu ratiunea, dimpotriva ratiunea nu isi mai are locul in acea fraza, pentru ca acea persoana cu capul in nori clar nu mai este rationala ci este condusa de sentimente.Recunosc ca prima data te atrage aspectul fizic(adevarat)dar sunt multe cazuri unde intr-un cuplu o persoana este urata si cealalta frumoasa, cum explici asta pe baza ratiunii?
Fix Pix, am explicat-o mai sus.
Ex 2: Eu vad aceeasi fata(urata) a doua zi, e mai frumoasa, chimia se produce treptat, si are timp s-o gandeasca cu ratiune. Dragoste matura cum s-ar zice.În cazul acesta nu exista dragoste la prima vedere, ci a doua, a treia, a patra în functie de cat de bine arata cu timpul fata.Findca nu e atractiva 100%, si e 20, 35 dupa care urmeaza decalajul cu 50%, atunci exista probabilitatea ca chimia sa își faca efectul si sa se îndragosteasca de ea.
Nu e o regula sa fii Justin Biber(frumos) ca o fata sa se îndragosteasca de tine.
E o regula sa fii Bestia din Frumoasa si Bestia ca nicio fata sa nu se îndragosteasca de tine. Povestile mint, realitatea o spune pe aia dreapta.
E o regula sa fii între frumos si urat si o fata sa se îndragosteasca de tine, fiindca îl vezi frumos dar si urat si pe deasupra are si chimie.
Pai asta am zis si eu, bine, si colegul zice ca daca arata f bine te poti indrag si e asa cum zic eu, am ajuns la un consens, insa din pacate si asa la general, asta e.
Noroc ca eu nu am avut modulul ala, oricat mi-a placut una, n-am casunat asa in tampenie pe una.
mihaelutzamy întreabă: