Din cate am auzit in jur ( exemple comune) proprietarul poate fi doar unul dar daca vrei poti sa o bagi in spatiu, adica sa isi puna domniciliul in buletin pe adresa ta, asa am facut si noi cand a trebuit sa bagam pe cineva din familie in spatiu. Dar proprietar cu numele poate fi doar unu. Sper ca ti-am fost de folos.
Nu te risca sa i pui pe nume nimic, nu este sotia ta, tu acel apartament nu l ai cumparat impreuna cu ea, sigur l ai mostenit de la parinti deci nu este facut din banii tai, daca i pui prietenei pe nume apartamentul i ti dă un sut in fund pierzi casa si ea te paraseste si fuge la altul dar cu apartament sau il vinde si tu ramîi pe drumuri, nu fă tîmpenii ca sunt foarte scumpe apartamentele si numai poti cumpăra altul niciodata.
Ea nu are niciun drept la apartamentul acela, parintii tai daca mai traiesc, ce spun de ideea ta? Frati nu ai? Ca la decesul unuia dintre parinti se imparte apartamentul intre voi si parintele care este in viata mama sau tata daca a decedat doar unul din ei.
Nu am niciun apartament, era doar un exemplu. dar din cate am inteles oricum poti pune DOAR un singur nume pe apartament acela fiind doar al tau si atat. Dar mi se pare ca daca chiar vrei sa ii pui numele ei trebuie sa astepti foarte mult timp sa ai si incredere altfel cum ai spus tu ajungi pe strazi si e naspa rau
Deci doar un nume poti si atat, multumesc pentru raspuns!
Era o curiozitate a ta, sanatate multă si pe viitor cand vei avea apartamentul tau vei sti cum sa procedezi, trebuie sa fie o femeie de incredere cu care sa faci o casa, nu orice femeie este loiala fidelă, multe sunt materialiste si doar banii conteaza pentru ele, de astfel de femei trebuie sa te feresti ca dracu de tămîie ca rămîi pe drumuri.
Da ai dreptate, unele chiar sunt doar pe interes si materialiste. trebuie sa fii atent ca nu construiesti cu orisicine dar oricum sanatate la fel si tie si multumesc pentru raspunsuri
Pai sa zicem ca eu nu am nimic mostenit, am inchiriat apartamentul pe banii mei si ea ar vrea sa o trec si pe numele ei (e doar un exemplu)
Inchirierea este una, proprietatea este alta.
Da poti sa o treci si pe iubita ta pe contractul de inchiriere, dar nu vad rostul. Dar... daca in eventualitatea ca va despartiti, nu o poti da afara, deoarece este si ea chiriasa ca si tine.
Dar nu as putea sa o scot la fel cum am si trecut-o pe contractul de inchiriere?
Unii dintre useri ar trebui sa se mai documenteze inainte de a posta.
La cumparare pot fi trecuti mai multi cumparatori. Eu sunt un asemenea coproprietar cu contract de vanzare-cumparare: suntem 4 coproprietari.
Daca sunt casatoriti, sotul si sotia pot fi beneficiari de o proprietate cumparata, donata, cumparata cu contract cu clauze sau fara.
Daca partenerul cu care traiesti - daca nu esti casatorit - vrea sa te treaca imobilul pe care-l are in proprietate pe numele tau, poate sa-l faca prin donatie: intreg imobilul sau parte din el, devenind coproprietari. dar costa ceva bani.
Nu, numai proprietarul locuintei poate sa o faca, deoarece contractul se incheie intre tine si proprietar si intre e si proprietatar.
Pai frate de asta exista acest site TPU, sa intrebi sa te informezi ca in site-uri nu ai incredere. pe site-ul ala zice alta iar pe celalalt zice altceva si de asta, oricum iti multumesc de raspuns
Da aici bine spus, dar eu vreau sa inchiriez apartamentu si sa o trec SI pe ea cu mine. nu sa-l cumpar ca altfel ce vinde? ( Nu e caz real, este un exemplu )
Eu sunt de acord, dar vezi ca unii spun ceea ce cred, nu ceea ce zice legea.
Aa acum am inteles, daca cumva ne vom desparti pot vorbi cu agentia de inchiriere sau chiar si cu proprietarul gen sa o scoata si sa ramana doar pe numele meu corect?
Ma bucur ca inca exista persoane cu gandirea ca amandoi ar trebui sa plateasca chiria si facturile. altii inca mai gandesc ca doar barbatul trebuie sa plateasca tot si femeia la vase si atat
Daca vrea sa-si stabileasca resedinta acolo, atunci e bine, deoarece altfel o poate face doar cu prezenta proprietarului la Biroul de evidenta a populatiei. Pe baza contractului de inchiriere poate sa-si stabileasca resedinta.
Daca nu vrea resedinta, atunci nu trebuie sa te legi la cap daca nu te doare.
Ca o completare la ce am scris anterior: ca sa o scoti din casa, trebuie ca proprietarul sa rezilieze contractul, iar apoi sa-l incheie doar cu tine, daca este trecuta si iubita ta in acel contract.
Contractul nu este obligatoriu sa fie autentic, doar ca dupa 1 Ianuarie 2023, conform OG nr.16/2022 trebuie inregistrat la ANAF.
Aa okok am inteles, bine de stiu! iti multumesc pentru raspunsuri
Pai ai zis ca iubitele vin si pleaca, uite ca eu nu cred asta pentru ca chiar tu esti dovada si exemplul ca un barbat poate sa-si gaseasca o femeie si sa-si faca un viitor amandoi impreuna...
Scuze ca am spus ceva incomplet: inregistrarea la ANAF se face de catre proprietar, nu de chirias.