| Alize a întrebat:

Exista dragoste adevarata sau suflet pereche?

Răspuns Câştigător
| RalucaOxii a răspuns:

Dragoste adevarata nu prea sunt sigura, suflet pereche da. Nu ai auzit de mitul androginului? După această legendă, la început trăiau pe pământ ființe androgine. Arătau ca doi oameni lipiți spate în spate: două femei, doi bărbați sau un bărbat și o femeie. Aceștia dețineau o putere foarte mare, puteau face aproape tot ce gândeau.

Zeii se tem de puterea aproape infinită a androginilor și, pentru a nu mai reprezenta o posibilă amenințare, îi despart. Separați însă, părțile nu mai fac nimic. Pe pământ domnește o letargie completă. Tot mai mulți mor de tristețe și dor.

Zeii, văzând că rămân fără supuși, caută o modalitate de a le da noilor oameni un motiv pentru a trăi. Astfel este creat Eros, cu scopul de a semăna iubire în lume. În acest fel oamenii își petreceau viața căutându-și jumătatea. Cei norocoși care se găseau se contopeau formând ființa de odinioară. Eu una cred in chestia asta.

11 răspunsuri:
| DNSK a răspuns:

Exista

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da. Eu am gasit-o cand aveam 40 de ani. De atunci n-avem prea multe a ne reprosa.

| XVCDG a răspuns:

Nu

| DeathIncarnate a răspuns:

Dragostea nu exista, este doar sentimentul de apropriere care in timp devine RESPECT.

| RAY a răspuns:

Dragostea are mai multe forme asa ca e aiurea sa spun ca nu este, exista dragoste asta e clar, totul depinde de noroc

| Oana92 a răspuns:

Eu cred ca da... sper ca da! big grin

| Alcyon a răspuns:

Suflet pereche ti-e acel om, ce-ti sta alaturi la bine si la rau. Cred ca bunicii mei, ce au trait impreuna 50 de ani, se pot considera asta. Din pacate, pentru tinerii de acum, acest cuvant si-a pierdut intelesul, dupa cum o demonstreaza si cei ce au comentat mai sus.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dragoste adevarata cred ca exista, dar e al naibii de rara.
Suflet pereche? Astea-s prostii. Cineva mi-a zis o legenda: doi indragostiti au fost separati, dar pana la urma s-au gasit. Concluzia: fiecare are un suflet pereche, trebuie doar sa-l gaseasca.
Mi se pare o absurditate asta. Daca sufletul meu pereche se afla in Tuvalu trebuie sa merg sa-l caut acolo? Si de unde stiu ca e acolo? Daca viata nu imi da posibilitatea sa-mi intalnesc "sufletul pereche" pe care "destinul" mi l-a incredintat atunci o sa mor singur?
Hmm...

| ribe a răspuns:

Dragoste adevarata, nu. Suflet pereche? Da, daca esti bolnav psihic.

| Criss197 a răspuns:

Exista si e minunat, trebuie tu sa simti asta.

| haspeseiv a răspuns:

Nu. Clisee.

Întrebări similare