Întrebare recomandată | WhatheWow a întrebat:

Există dragoste fără suferință?

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Omul sufera daca nu iubeste,sufera insa si mai mult daca iubeste!
Nu e acelasi gen de suferinta.
Cand iubesti,e ca la poker,iti tremura sufletul sperand mereu sa tragi cartea castigatoare,risti! Pierzi sau castigi,stii ca ai jucat,adrenalina ti-a facut sangele sa-ti bubuie in tample si te poti ridica de la masa de joc cel mai bogat om din lume sau cel mai nenorocit!
Iubesti si nu stii ce te asteapta,speri doar ca iubesti omul potrivit,asul castigator.
Ne concentram asupra omului iubit tot ce avem,vise,sperante,investim tot sufletul,traim prin el si pentru el,devenim una cu el si el cu noi.
Si orice dezechilibru,duce automat la suferinta.
Suferi pentru o incruntare a lui,pentru o privire straina,pentru o vorba grea,pentru cea mai mica umbra trista din mintea lui,cauti sa-l protejezi de ganduri negre,pana si de tristetile trecatoare.E o suferinta mica si draga,suferinta calda a parteneriatului, a intregului absolut.O suferinta cumva dorita, subinteleasa...
Dar cand iubirea s-a inselat si da sa moara, suferinta se amplifica dintr-o data si teama c-o sa pierzi omul iubit te sugruma, iti ingheata sangele in vene si iti opreste bataile inimii.
Mai rau ca la poker...mult mai rau.happy

54 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

"O mare durere sa iubesti, o mare nenorocire sa scapi de aceasta durere."
I.L.Caragiale.

| WhatheWow explică (pentru greece12):

Frumos citatul; nu-l mai auzisem.

| WhatheWow explică (pentru greece12):

Aici l-ai întrecut pe conu ' Caragialehee hee Și totuși întreb : suferința întărește dragostea sau mai degrabă o degradează?

| greece12 a răspuns (pentru WhatheWow):

O intareste,indiscutabil!
Dragostea care se risipeste la prima suferinta,a fost o iluzie,o minciuna,un surogat, n-a fost dragoste.
As indrazni sa spun ca suferinta e proba de foc a dragostei, ruleta ei ruseasca, ori o omoara, ori ii da dreptul la cea mai buna viata!happy

Răspuns utilizator avertizat
| WhatheWow explică (pentru MadScientist):

Poți să te și argumentezi, prietene? Asta dacă nu cumva ți-am cerut prea mult!

| greece12 a răspuns (pentru MadScientist):

Trebuia sa te multumesti numai cu primul meu raspuns.
De ce-ai continuat?

Dacă faci un sondaj, pot să pun pariu că nu sunt mai mult de 10 procente care-ți împărtășesc opinia.

| greece12 a răspuns (pentru MadScientist):

Si ce te impiedica, in microcosmosul tau sa iti creezi si respecti, propriile valori morale?
Iar cine merita, sa intre!

Hai să-ți spun ceva : dacă te îndrăgostești de o ușuratică, da, dragostea poate fi un lucru simplu și ușor dar asta până când o ia "vântul "; în schimb, cu o tipă complicată ai de lucru prietene și o să vezi că nu-i chiar atât de simplă dragostea.

Și eu pot să greșesc însă ți-am spus opinia mea.

| greece12 a răspuns (pentru WhatheWow):

Omul sufera daca nu iubeste,sufera insa si mai mult daca iubeste!
Nu e acelasi gen de suferinta.
Cand iubesti,e ca la poker,iti tremura sufletul sperand mereu sa tragi cartea castigatoare,risti! Pierzi sau castigi,stii ca ai jucat,adrenalina ti-a facut sangele sa-ti bubuie in tample si te poti ridica de la masa de joc cel mai bogat om din lume sau cel mai nenorocit!
Iubesti si nu stii ce te asteapta,speri doar ca iubesti omul potrivit,asul castigator.
Ne concentram asupra omului iubit tot ce avem,vise,sperante,investim tot sufletul,traim prin el si pentru el,devenim una cu el si el cu noi.
Si orice dezechilibru,duce automat la suferinta.
Suferi pentru o incruntare a lui,pentru o privire straina,pentru o vorba grea,pentru cea mai mica umbra trista din mintea lui,cauti sa-l protejezi de ganduri negre,pana si de tristetile trecatoare.E o suferinta mica si draga,suferinta calda a parteneriatului, a intregului absolut.O suferinta cumva dorita, subinteleasa...
Dar cand iubirea s-a inselat si da sa moara, suferinta se amplifica dintr-o data si teama c-o sa pierzi omul iubit te sugruma, iti ingheata sangele in vene si iti opreste bataile inimii.
Mai rau ca la poker...mult mai rau.happy

| mgtow a răspuns:

Exista dar in cazuri incare putini au facut relatia perfecta.

NOname
| NOname a răspuns:

Cred că suferinţa o naşte nu dragostea, ci frica de a o pierde.
Şi cred că este un condiment important, care de multe ori prieşte relaţiei şi o face mai profundă, vie, autentică, completă, intensă, îi verifică şi îi sporeşte rezistenţa, dozajul însă face diferenţa şi delimitează succesul de eşec.

| WhatheWow explică (pentru NOname):

Într-adevăr e cel mai solid motiv care poate dezlănțui suferința, frica de a nu-ți pierde jumătatea.

| michelia a răspuns (pentru NOname):

Ai punctat foarte bine partea cu dozajul.
Una e cind suferi si simti asta ca o piscatura dupa care vine alintul ( eu numai la asta m-am referit), si altceva e cind suferinta e naucitoare, paralizanta, insuportabila.

| NOname a răspuns (pentru michelia):

Aşa e. Când suferinţa devine prea multă şi sufocantă, te face să vrei să evadezi, chiar şi cu preţul unei iubiri.

Eu cred că același lucru se întâmplă și cu dragostea; sunt momente în care și dragostea sufocă și fără îndoială că unul dintre parteneri are nevoie de o gură de aer.

Nu doar suferința ci și dragostea poate deveni sufocantă uneori și cu siguranță că unul dintre parteneri are nevoie de o gură de aer.

| NOname a răspuns (pentru WhatheWow):

Da, contează foarte mult şi cum se manifestă dragostea. Dacă felul unuia de a iubi nu se potriveşte cu felul în care celălalt preferă să fie iubit, pot apărea ceva probleme, inclusiv senzaţia de sufocare de care vorbeai. Probabil în astfel de cazuri este şi bun acel strop de furtună, ca să ştim să preţuim dragostea (vremea însorită) la adevărata ei valoare.

Un fel de " grăbește-te încet " să ajungi la timp și sigur laughing Și nu are legătură cu filmul cu același nume.

| mona a răspuns:

Unde exista dragoste exista si suferinta, asa se intampla mereu...

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Dragoste fara bani nu se poate, ghita o bate pe leana ca nau paine pe masa.

| WhatheWow explică (pentru VerginicăVacăGrasă):

Da; și Leana suferă, normal...dar tot pe Ghiţă îl iubește! laughing

| Alexandru0007 a răspuns:

Da,exista.atata timp cat totul merge bine, de ce nu ar fi?

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Cand vor disparea suferintele, atunci vor disparea si sperantele.Sa dai iubirii un motiv, un sens este foarte simplu.Dar numai suferinta in dragoste mentine o relatie sanatoasa, eterna.
Efemeritatea dragostei releva faptul ca s-a abuzat prea mult de placerea euforica, extatica.Aici intervine plictiseala, monotonia.Nu pot trai mai mult de zece secunde suprematia extazului, risc sa raman acolo, in paradis, si sa ma sufoc, impreuna cu toate himerele.Numai cei ce cred in Dumnezeu cu adevarat,si-l iubesc nu se vor plictisi vreodata,fiindca in Dumnezeu se afla totul,agonia,extazul,efemeritatea,eternitatea.
Consider ca o dragoste adevarata are nevoie de suferinta,e ca un fier, odata ce-l forjezi, il introduci in lacrimi agonice, si se transforma in otel. Otelul ar trebui sa sustina acest edificiu al dragostei pentru viata, si pentru moarte.

| neutrino a răspuns:

Nu, dar exista suferinta fara dragoste!

| WhatheWow explică (pentru neutrino):

Da, e foarte adevărat; chiar și-n Dragoste există suferință fără dragoste.

| Azµre a răspuns:

Asta e ca aia, există înjecție care să nu doară?!
Există, dar nu e o lege universală, nu toți putem suferi, mai sunt și alții care au parte de dragoste fără suferință. Cei drept sunt puțini.

| Oana92 a răspuns:

Nu, dar si suferinta da farmec iubirii

| michelia a răspuns:

Din fericire, nu.

| WhatheWow explică (pentru michelia):

Din fericire? Eu aș spune mai degrabă, din nefericire.

| michelia a răspuns (pentru WhatheWow):

Cind iubesti nu ai o stare de pace continua, de tihna linistita alaturi de cel iubit. Mereu pendulezi intre fericire si suferinta si asta te face sa te simti viu, sa vibrezi, sa crezi ca tot ce ti se intimpla e profund, unic, intens.
Suferinta in dragoste e un pret placut pe care il platesti.

| Exilee a răspuns (pentru WhatheWow):

''Eu aș spune mai degrabă, din nefericire.''. De ce oare? Dragostea presupune sa-ti dai (cred) pana si viata pentru cel/cea pe care o iubesti. NU ai specificat daca te referi la dragostea dintre 2 indragostiti, sau le dragoste frateasca.
Dar, da. Exista intr-o mica masura si dragoste fara suferinta.

| WhatheWow explică (pentru Exilee):

Normal că m-am referit la dragostea dintre 2 oameni dar de ce deranjează remarca mea; chiar nu putem afirma că suferința în dragoste e un atribut nefericit? Bun, sunt de acord că într-o relație de iubire adevărată trebuie să fii în stare să te sacrifici pentru persoana iubită dar nu văd de ce suferința trebuie să fie neapărat " din fericire "?

| prizeFTW a răspuns:

Suferi pentru iubire, iubeşti pentru persoana iubită.

| V1sL0w a răspuns:

Acest specimen este pe cale de disparitie
Trebuie sa ai ochii bine dezvoltati pentru a gasi perechea potrivita.

Numai bine happy

| buburuza2007 a răspuns:

Din pacate nu exista asa ceva,mereu intr-o relatie se vor gasi fisuri,dar trebuie sa stiti sa treceti peste toate,dragostea nu inseamna numai bine,inseamna si rau,si suferinta,normal aceste lucruri apropie persoanele, incheaga relatie, nu desparte, daca le desparte asta inseamna ca nu e iubire, daca treceti peste toate impreuna veti deveni invincibili si asa va veti dea seama cat de mult va iubiti

| WhatheWow explică (pentru buburuza2007):

Deci în dragoste suferința e imprendiscibilă?

| buburuza2007 a răspuns (pentru WhatheWow):

Da,nu exista perfectiune, dar trebuie sa stii cum sa faci fata

| altrix a răspuns:

Nu

| wrath007 a răspuns:

Nu exista sa stii...

| IREros a răspuns:

Exista dragoste fara suferinta in cazul in care dragostea dureaza cat traiti si va tine pe amandoi. Pana la urma cand apare suferinta? cand se termina nu? Cunosc cazuri de dragoste fara suferinta, insa sunt atat de rare...

| WhatheWow explică (pentru IREros):

Suferința în dragoste, acum vorbind la modul general, nu e atributul asociat doar sfârșitului acesteia ci însoțește dragostea pe toată durata ei; bine, cu intensități diferite dar, e suferință.

| Stanciu_Anees_1986 a răspuns:

Nu cred ca exista dragoste fraa suferinta, de fapt si suferinta face parte din dragoste, dac nu suferi putin din cauza lui/ei inseamna ca nu iubesti cu adevarat...parerea mea

| AleHh a răspuns:

Depinde daca e dragoste sau nu.winking

| kida_3825 a răspuns:

Nu exista asa ceva, oricat ai incerca sa faci ca relatia sa mearga bine, n`o sa poti, pentru ca la un moment dat v-a intervenii cineva sau ceva care v-a inervenii si vei suferii mult! funda puppy dog eyes?

| tatarush a răspuns:

Nu exista dragoste fara suferinta. Uneori fara sa-ti dai seama o faci pe persoana iubita sa sufere dar asta nu o va impiedica sa te mai iubeasca...o iubire adevarata este aceea care va tine impreuna si la bine dar mai ales la rau...trebuie sa-i fii alaturi intotdeauna

| elenalorena a răspuns:

Nu exista asa cevaa intr-o relatie mereu suferi.

| Andrada05 a răspuns:

Nu, intodeauna intr-o relatie o persoana va suferi. Daca sufera amandoi asta inseamna ca se iubesc cu adevarat. Daca nu sufera nici unu asta inseamna ca nu sau iubit, iar daca sufera doar unu inseamna ca doar unu a iubitwinking

| Bia123 a răspuns:

Într-o relație nu exista dragoste fără sa suferi măcar o data

Întrebări similare