| KiaraHoney a întrebat:

Exista iubire fara atractie?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Cand iubim, oricum ne simtim mai mult atrasi de caracter, personalitatea partenerului, nu de fizic (nu vorbesc de indragosteli, ci de dragoste). Asa ca da, bineinteles, te poti simti mai mult atrasa de suflet, nu de ambalaj. Insa tot "atractie" se numeste.
Personal, nu prea vad, cum poate sa existe intre doi parteneri iubire fara atractie. Deja e mai mult prietenie, obisnuinta, respect, ceva mult prea platonic...dar de la o anumita varsta in sus, acest tip de dragoste este numai bun, insa nu si la 20 de ani. Dar totusi fiecare iubeste in felul lui, asa ca n-as putea sa dau un verdict.
Numai bine!

14 răspunsuri:
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Cam greu, dar se poate! Fiecare iubeste din motive strict personale, in stil propriu si unic!

| RXN a răspuns:

O fi existand in vizunea unora,dar,personal, consider ca daca intr-o relatie nu exista atractie, e mai mult o relatie de prietenie, nicidecum una de iubire.Atractia e un aspect important in bunul demers al lucrurilor, lipsa ei ducand de multe ori la esec.

| FataCuOchiiCaprui a răspuns:

Sincera sa fiu nu cred. De ce? Pentru ca in prima faza intervine atractia fizica, apoi starea aia de indragosteala si abia mai tarziu iubirea(dupa ce cunosti persoana de langa tine). Daca nu ai trecut prin aceste stari nu e vorba de iubire, eventual doar o senzatie de atasare. Am incercat sa fiu si eu cu cineva care nu ma atragea fizic absolut deloc, sperand ca o sa ma indragostesc de felul lui de-a fi, de faptul ca avea o inima mare. Sincera sa fiu nu am reusit. Ca sa ajungi sa iubesti o persoana trebuia intai sa existe acea scanteie, asta e parerea mea. Deci in concluzie, iubirea fara atractie nu exista.

| Tania a răspuns:

Nu cred! Adica daca nu te atrage perosana repsectiva ...nu o iubesti.
Cand iubesti pe cineva... zici ca iti plac ochii lui, corpul.etc etc.asa daca nu te atrage nimic nu iubesti.

| Ingerash a răspuns:

Nu,nu exista

| Candice a răspuns:

Exista multe feluri de iubiri. Chiar si cea fara atractie. Ca de exemplu iubirea pentru mama. O iubesc pentru ca a avut grija de mine, nu pentru ca ma simt atrasa de ea.

| cosmin21 a răspuns:

Exista la rromi

| MeMyseIf a răspuns:

Categoric nu.Dar,asta cum oare ar veni? Sa iubesti dar sa nu te atraga deloc,adica sa nu te atraga atunci cind ar fi bine s-o atingi, cuprinzi, saruti? La asta te referi? Cam neclara intrebarea ta...detalii!

| rony a răspuns:

Ca si atunci cand ar exista procreatie fara atingere.

| Andreutsa25 a răspuns:

Atractie fara iubire intalnim la orice pas, dar iubire fara atractie nu imi amintesc sa fi vazut...Eu cred ca este imposibil ca persoana pe care o iubesti sa nu te atraga pentru ca atunci cand iubesti,cel de langa tine,pentru tine,este cel mai minunat om,cel mai frumos,cel mai atragator, vrei sa il ai mereu langa tine si te gandesti numai la el... Iubirea te face sa crezi ca toate lucrurile bune tu le poti avea cu ajutorul celui de langa tine si ca esti cel mai norocos om.
Odata ce persoana iubita te face sa tresari si iti bate inima puternic numai cand ii rostesti numele, cu siguranta atractie exista din plin happy

Apache
| Apache a răspuns:

...de acord cu @basexcu!

| basexcu a răspuns:

Exista dragoste materna.

| princess_8434 a răspuns:

Buna! din punctul meu de vedere nu Exista iubire fara atractie pentru ca cei doi indragostiti trebuir sa se atraga unul pe celalalt

| KiaraHoney explică:

MeMysel:Ma refer ca te poti simti atras/a de o persoana desteapta si buna la suflet si care sa nu posede neaparat un trup senzual si un look frumos.