Pubertatea nu e un prag e o intreaga perioada de ani de zile in care corpul se modifica substantial iar cresterea este accelerata. In principiu pubertatea dureaza cam intre 11 si 18 ani iar diversele cresteri pot dura pana la 25 de ani. Insa cresterea si dezvoltarea e accelerata mai mult in aceasta perioada.
Multe fete isi incep viata sexuala mult prea devreme si incep sa observe tot felul de modificari care n-au nici o treaba cu faptul ca au facut sex. E doar o iluzie. La fel se intampla de exemplu cu iluzia ca sexul ar avea influenta asupra cosurilor cand de fapt e vorba in multe cazuri de administrarea de anticonceptionale.
Cresterea in inaltime de exemplu nu are nici o treaba cu sexul, mai curand e influentata in multe cazuri de anumite tipuri de sport si de alimentatie.
Am avut de exemplu in generala doua fete foarte inalte spre deosebire de toti noi ceilalti. Una practica volei iar cealalta nu, insa amandoua erau la fel de inalte. Nu ne-am intalnit multa vreme pana undeva pe la facultate. Cea care facea volei am vazut-o pe strada cu copilul in carucior. Era cu cativa centimetri mai scunda decat mine si eu am 1.70. Cea care nu facea nici un sport a ramas oarecum de inaltimea mea.
Lucrurile astea depind de fiecare persoana si pot fi influentate foarte putin de activitatile sportive si alimentatie dar de sex? Ma tem ca nu prea.
1,70 ti se pare o inaltime f mare.
Fetele se dezvolta mai repede decat bgaietii.
Daca ai 1, 70 esti scund sa stii, pentru o fata e ok dar pentru un baiat e naspa.
Ai domle vezi-ti de treaba. 1.70 e o inaltime medie si majoritatea oamenilor au intre 160 si 180. Scund e 160 si sub. iar inalt e considerat peste 1 80.
Esti scund.
Daca aveai 1, 60 ai fi zis ca asta e inaltimea medie. :
Ok se pare ca suntem in crestere si inaltimea medie ar fi la nivel european 1.78. In Romania conform statisticilor ar fi pe la 1, 74.
http://www.yoda.ro/......e-ani.html
Eu vorbeam deci de o medie despre care se vorbea acum ceva ani de zile, ok. Insa media e medie si scund e tot de la 165, 160 in jos.
Dar daca tii musai sa fii impertinent stai in mocirla ta si vorbeste tu asa cui vrei nu mie.
Du-te ba de aici, eu mai mult faceam misto.
Mai am colegi asa ca tine iar daca le zici in gluma de inaltime se ataca ca si tine.
Te ataci asa de parca inaltimea iti ofera vreun avantaj in viata.
In mocirla stai tu nu eu.
Fetele sunt cele care sufera schimbari mai majore.Li se maresc sanii, fundul devine mai bombat, sunt mai agitate dar nu e o regula asta.Simt nevoia sa faca Dragoste si se ataseaza de Iubit foarte tare.
Astea sunt schimbari datorate pubertatii si se petrec indiferent daca fac sau nu sex pana la 18 ani.
Da, exista. Eu cel putin stiu ca daca intretii relatii sexuala la o varsta cat mai frageda, nu te mai dezvolti in inaltime. Cunosc destul de multe fete, si pot spune ca nu e placut sa fii de inaltimea unui copil de clasa a5a in clasa a11a. Bafta si La multi ani!
Nu-i adevărat. Nu e nicio modificare, în afară de faptul că ţi s-a rupt himenul. Şi probabil o să ai mai mult chef de sex decât înainte.
Nu chiar,doar te ia somnu' mai greu nu exista, nu e nici cu inaltime nici greutate nici nimic, sunt prostii ceea ce se aude, la mine nu s-a schimbat nimic, a fost totul la fel si am 2 ani si de-atunci si pana la 20 de ani nu mi s-a intamplat NIMIC, poate dupa ti se intaresc sanii, sunt mai tari atat si te doare putin dar sunt simptome pe moment 1-2 zile
linarkfts întreabă: