Daca si "stimabila" doamna Jassmina are o fiinta alaturi care sa o suporte si sa ii asculte ineptiile, atunci cred ca absolut oricine poate gasi.
Bineinteles ca poti intalni si astfel de persoane.Ideea este sa cauti acolo unde trebuie si sa fii deschis posibilitatilor.
Desigur, in cazul adolescentilor, idealurile in ceea ce priveste relatiile sunt usor diferite deoarece nu exista maturitate, oricat de matura comparativ cu cei din grup ar parea persoana.Cand spun "maturitate", asta include si experienta de viata acumulata, experienta in urma careia tinzi sa ai alte perspective, sa iti doresti lucruri diferite, sa existe schimbari.
Nu stiu de unde ai scos tu chestia cu tachinatul, ca ar fi obligatoriu sa faci asta pentru ca o fata sa te placa, deoarece aici este un paradox.Si pentru ca ai cerut sa ti se spuna verde-n fata, asta voi face, in speranta ca vei lua aceste lucruri ca pe ceva constructiv.
Paradoxul este asta: tu spui ca este obligatoriu sa tachinezi o fata pentru ca ea sa te placa, deci in mod indirect sustii ca toate fetele sunt la fel, le plac fix aceleasi lucruri, inclusiv au un simt al umorului identic.Insa acest lucru nu este deloc adevarat.Asta face ca tu sa ai o gandire imatura si sa nu fi atat de inteligent precum pretinzi sau crezi.Ce te face sa crezi ca judeci atat maturitatea cat si celelalte calitati ale fetei de care esti interesat la un nivel realist?
De exemplu, daca am pune o nota inteligentei tale in mod aleatoriu doar pentru a exemplifica si aceasta ar fi de 7, sa zicem; evident ca ti se va parea inteligenta o persoana de 7, 5.Insa o persoana cu o inteligenta de 9 va simti ca nici nu are ce sa discute cu cea de 7, 5 deoarece i s-ar parea plictisitoare.
Deci aceste lucruri sunt subiective.
Insa daca ar fi sa dam o nota si aspectului fizic (tin sa mentionez ca nu sunt de acord cu astfel de note si etichete in viata de zi cu zi si le folosesc doar pentru a exemplifica mai usor ceea ce doresc sa explic) si tu ai avea un fizic de 6 sa zicem.Deci inteligenta de 7, fizicul de 6.Este clar ca atuul tau este cel intelectual.Te atrage o fata cu inteligenta 8 si cu fizicul de 9.Este clar ca esti depasit in ambele situatii.Tie iti poate parea o tipa inteligenta, insa tu ei nu foarte.Nici fizic este posibil sa nu fie atrasa de tine.
Daca situatia ar fi invers, tu sa ai inteligenta de 7 si fizic de 6, iar fata careia ii place de tine sa aiba o inteligenta de 5 si un fizic de 4, nici tu nu ai fi interesat de ea.
Deci lucrurile astea sunt subiective si depind de perspectiva din care privesti si mai ales de ochii care privesc si analizeaza aceste potentiale calitati.
Tu poti gasi pe cineva conform dorintelor tale, dar ideal ar fi sa existe un echilibru intre ceea ce tu ceri si ceea ce oferi.
Un alt exemplu ar fi acela in care tu, in cazul unei partenere, ai 5 criterii.Sansele sunt foarte mici sa gasesti o fata care sa le indeplineasca pe toate, asa ca cel mai bine ar fi sa fii flexibil. Poate ca fetei ii lipseste unul din cele 5, dar vine cu altceva pentru a compensa.In plus, aceste lucruri se pot cultiva in timp.
Acum, daca pe mine m-ar tachina o persoana cu care nu ma cunosc bine si cu care nu prea am vreo legatura cine stie ce, mi s-ar parea ciudat si deja ar avea o mare bila neagra. Posibil ca orice ar incerca sa faca dupa ce o da in bara (indiferent daca e asta sau altceva la fel de banal pentru unii, cum ar fi sa nu scrie cel putin un cuvant corect gramatical, de exemplu), nu ar mai avea nici macar o valoare.Desigur, eu sunt asa, poate ca fata respectiva nu este, deci e doar un exemplu pentru a-ti arata ca nu toate fetele/femeile pot fi impresionate in acelasi mod.
Simtul umorului si glumele trebuie sa vina natural, dar astea vin in clipa in care cunosti persoana si te simti confortabil cu ea.
Sigur, exista si acel tip de oameni care fac glume din orice, insa iarasi, acea calitate este prezenta in mod natural.
Si sunt de aceeasi parere cu cel ce a zis in comentarii ca cei cu un intelect mai redus au vieti, familii, cupluri mai fericite.Tocmai pentru ca se limiteaza la putinul pe care il cunosc si nu conteaza cat de incapabil este partenerul, deoarece oricum nu va avea capacitatea sa isi dea seama, deci nu va avea ce sa deranjeze.Cu cat gandesti mai putin, cu atat esti mai fericit.
Iti spun ca poti intalni o persoana care sa te completeze, insa trebuie sa ai rabdare. Daca si eu am gasit si eu chiar sunt complicata, iti poti imagina ca si ceilalti pot.Numai ca tu vezi cucerirea unei fete ca pe o lista pe care trebuie sa bifezi 2, 3 calitati standard si gata! Nu e asa! Fiindca fiecare om este diferit, este normal sa il impresioneze lucruri diferite.De aceea, atractia trebuie sa vina in mod natural, din punctul meu de vedere.Mi se par de o superficialitate si de un ridicol absolute incercarile anumitor barbati de a impresiona prin ceea ce nu sunt in mod normal si natural doar pentru "a cuceri" o femeie.Deci, fii natural si lasa totul sa decurga de la sine, fara a forta nimic.
Bineînțeles ca exista! Eu si soțul, peste 3 decenii de fericire împărtășita și trăita.
Tu mai cauta, ca iți vei găsi cu siguranța, persoana potrivita tie!
Găsești tu pe undeva o tocilara depresivă ce nu se bucură de viata.
Sa fim seriosi, Ai nevoie sa razi, sa glumește si sa te relaxezi.Nu poti tot timpul sa vorbesti despre știința iar in pat sa calculez forta de frecara in loc sa o produci, ca se duce tot naibi.
După ce o sa cunosti o fata cu viata in ea, ce o sa te bage in seama vei vedea altfel lumea.
Partea cu tachinarea cum o numesti tu probabil se traduce prin a nu fi glumeț ci doar serios. Nu e rău, dar încearcă sa te și relaxezi. Poate sa se îndrăgostească de tine dar sunt șanse mai mari sa se îndrăgostească de cineva mai sociabil, cel putina la aceasta vârsta, dar sa ști ca inteligenta este atractiva, îmi amintesc ca în liceu câteva fete plăceau un băiat care era inteligent, serios, părea un pic genul ala mai dur dar nu fitos, avea totuși o personalitate destul de puternica la vârsta aia, iar fizic nu era prea atrăgător cel puțin la figura, deci se poate.
Mi se pare comic cum de fapt tie iti este teama ca s-ar putea sa nu te placa fetele pentru o calitate pe care o ai si pe care multe fete o cauta. Am aproape dublu varsta ta, dar nu cred ca s-au schimbat asa multe in felul in care gandesc adolescentii. Unii cauta parteneri profunzi, altii cauta parteneri populari, altii se simt bine in compania tocilarilor. Deci nu e niciun defect daca esti introvertit sau daca nu esti amuzantul grupului. Toata afacerea e sa gasesti o partenera cu care sa te potrivesti si cu care sa te simti in largul tau. Poate sentimentele pe care crezi ca le ai fata de aceasta fata se bazeaza doar pe faptul ca o percepi tu ca fiind grozava, dar poate ca nici nu v-ati potrivi. Si daca tii tu neaparat sa incerci sa o cuceresti, poti sa exersezi sa fii un pic mai dezinvolt. Gandeste-te ce iti provoaca frica si apoi cauta solutii. E un exercitiu bun care o sa iti fie util in viitor sa faci exact chestiile care iti provoaca frica. Asa se depasesc fricile, fie ca e vorba despre frica de a aborda o fata sau de a ii spune ce simti sau de a te arunca cu parasuta. Si pe langa asta, ce ai de pierdut daca incerci sa o cuceresti in felul tau? Nu trebuie sa faci ce vezi ca ii place sau sa te comporti cum presupui tu ca ii place. Poti sa ramai si tu insuti si vezi ce iese
Nu toate tipele sunt atat de intelectuale, cum nici baietii nu sunt. O relatie "intre doi prosti" e mult mai fericita decat orice ai putea avea si n-o zic cu hate, e chiar true. Oamenii mai prosti si mai simpli sunt mult mai fericiti decat "cei care o gandesc prea mult". Nu vreau sa-ti daram visele, dar din ce in ce mai putine tipe sunt interesate de discutii intelectuale, nu toate tipele pun accent pe inteligenta, nu te-ai gandit niciodata de ce Marcela (fata desteapta, leaga 2 cuvinte corect gramatical, are o gandire faina) e impreuna cu Dorel (semi-bombardier, face sala, are dume obosite, dar e frumos)? Chiar si tipele destepte prefera tipii mai frumosi decat pe cei destepti (nu toate, dar sunt suficiente cazuri). Oricat vrem sa ne mintim, frumusetea domina si mereu va domina. Acum revenind la intrebarea ta. Ma indoiesc ca vei gasi o fata de genul, ok, discutiile intelectuale sunt cool pana la un punct, dar daca nu esti amuzant, nu o faci sa rada, esti prea formal si serios, vei fi evitat de fete pe pretextul ca esti pampalau, umorul conteaza mult cand vrei sa cuceresti o tipa, daca rezonezi cu umorul ei, deja ai o bila alba, daca n-ai haz, e cam aiurea...
Îți confirm și eu chestia asta despre treaba asta, ea la facultate iar iubitul ei e bombardier, cunosc cam două sau 3 cazuri și culmea acești indivizi nu au 12 clase terminate, doar 10.
Deci cam asta este realitatea din păcate, o fată cu facultate o să se îndrăgostească mai rapid de un bombardier decât de unul care e serios și are carte, poate chiar mai greu