| teiuby0 a întrebat:

Exista raiscul sa ramai insarcinata daca ei anticonceptionale corect

7 răspunsuri:
| Adina77 a răspuns:

Nu

| ochiverzi91 a răspuns:

Au fost cazuri.

| alyzee a răspuns:

Doamne ce raspunsuri ai primit!
Sunt sanse destul de mici sa ramai insarcinata atata vreme cat iei anticonceptionale, insa ele exista. Cea mai sigura metoda contraceptiva ramane in continuare prezervativul si nici acela nu e 100% sigur. Daca iti este frica ca totusi vei ramane, incearca sa combini doua metode, adica sa iei si anticonceptionale si sa folosesti si metoda calendarului.
Numai bine

| teiuby0 explică (pentru alyzee):

Cum este metoda calendarului? pls spune-mi

| alyzee a răspuns:

Prima zi de menstruatie o numerotezi 1, a doua 2, a treia 3 si tot asa pana la ultima zi inainte de urmatorul ciclu. Din ziua cand are loc ovulatia si pana la aparitia menstruatiei, trec aproximativ 14 zile. Se considera ciclu mestrual perioada dintre prima zi, deci ziua 1 si prima zi a urmatoarei menstruatii, sa-ti dau un exemplu, daca ti-a venit pe 15 ianuarie si in febroarie pe 11, ciclul tau menstrual este de 28 de zile, numerotezi 15 ianuarie ca ziua 16 ianuarie ca ziua 2 si tot asa si calculezi 28-14( perioada de ovulatie)=14, deci cele mai mari sanse sa ramai insarcinata ar fi intre zilele 9 si 16, se calculeaza asa(4-5 zile inainte si 2 dupa ovulatie) pentru ca spermatozoizii pot trai in uter pana la 4-5 zile si dupa terminarea ovulatiei, maxim 2 zile poti ramane totusi insarcinata. In exemplul care ti l-am dat mai sus cu date fixe, perioada cand ar trebui sa te feresti de sex este intre 23-30 ianuarie.
Metoda aceasta insa o poti aplica numai daca ai ciclu mentrual regulat, adica perioada ciclului calculata cum ti-am zis mai devreme sa nu varieze mai mult de o zi, doua.

| badgirl22 a răspuns:

Aberezi
daca le iei corect (aceeasi ora), nu iei antibiotice si nu consumi grapefruit sau ceai de sunatoare si nu ai mai mult de 4 scaune apoase/zi atunci esti protejata 365 zile/an, fara exceptie. NU ai cum sa ramai gravida.

| Marin_Samson_1966 a răspuns:

Ai toate sansele

Întrebări similare