| Michaela89 a întrebat:

Exista relații la distanta? As dori sa primesc răspunsuri de la oameni maturi,care au simțit... Eu una,cred în ele, dar am și îndoieli...

16 răspunsuri:
| zekkkk a răspuns:

De existat există, dar relaţia ar deveni foarte instabilă, pe motiv de gelozie, sau lipsa altuia. Nu mă cred matur, dar de simţit am mai simţit-o şi eu happy.

| Abcd1234ef56 a răspuns:

Hmm... Intr-o lume atat de nebuna, unde lucrurile care "candva" pareau normale, au luat-o razna, iar nebuniile par "lucruri normale"... nu stiu ce sa zic!
TOTUL depinde de tine si de partenerul tau: de educatia voastra de acasa, de capacitatea voastra de a vedea lucrurile; conteaza de cat timp va cunoasteti, ce planuri aveti impreuna, la cat timp aveti posibilitatea sa va vedeti?
Stim bine ca in orice relatie ne mai certam, ca doar suntem oameni, nu? Ei bine, nu e aceeasi poveste sa te certi cu partenerul in aceste conditii. Distanta distruge incet si bine! Pentru ca langa tine ii mai ceri socoteala partenerului de ce nu ti-a raspuns la telefon, de ce a intarzaiat, dar cand o fi la mii de kilometri distanta?
Cum dragostea implica multa rabdare, credinta, ingaduire, sacrificii, preocupari, partenerii au mereu senzatia ca "unul din ei parca s-a schimbat"! De aici si finalul tragic.
Fi-ti puternici si ve-ti trece si peste asta, ca doar IUBIREA INVINGE!

greece12
| greece12 a răspuns:

Da,exista,cunosc persoane care s-au cunoscut virtual,s-au placut,au inceput o relatie si acum sunt impreuna,fericiti.
Dar o relatie la distanta depinde mult de maturitatea emotionala a celor doi,ca si de increderea cu care se investesc unul pe celalalt.
Pentru ca absenta permanenta a omului iubit,e frustranta.
Nu-i poti atinge mana sau umarul,atingi o tastatura,nu-i vezi ochii,vezi doar un ecran si nu-i simti caldura vocii si nici inflexiunile glasului,citesti doar cateva biete cuvinte,care trebuie sa-i suplineasca lipsa.
Daca nu e online,imediat gandul iti fuge la ce e mai rau,uitand ca si celalalt are o viata reala asa cum ai si tu si i se poate intampla orice,de la un simplu adormit pe canapea, pana la un accident pe autostrada!
Daca va puteti impaca cu asta si supravietuiti, atunci relatia are sanse.
Uneori, o relatie la distanta poate fi doar o mare si foarte dura incercare a puterii dragostei dintre voi.
Dar, totul e posibil!
happy

| Piticoot18 a răspuns:

Eu sunt cu un baiat de 2 ani si ne iubim mult.Ne-am cunoscut pe un joc online este o distanta destul de mare dar totul e posibil >big grin face dragostea mai picanta, nu ajungi sa te plictisesti dar cum am spus necesita multa rabdare, incredere si mai ales iubire

| Vodkas a răspuns:

Eu am o relație la distanță de 1 an de zile. Dacă vrei se poate. E chiar greu să menti o astfel de relație. Încrederea e esențialul, dacă nu există încredere poți să spui că nu există relație. Comunicăm mult, prin orice mijloace. Mă duc cât pot de des la el și nu îți pot explică în cuvinte sentimentul pe care îl simț când îl revăd. Din punctul meu de vedere este de 1000 de ori mai frumos decât o relație normală, REPET este strict părerea mea! Mereu avem ce vorbi nu ne-am plictisit unul de altul, mai sunt și certuri e normal dar împăcarea e atât de dulce. Cum spuneam dacă vrei se poate! L-am cunoscut la o nuntă și marele meu noroc a fost că este prieten cu unchiul meu ceea ce e un avantaj că am unde sta și pot sta cu el mai mult timp nu doar o zi- două. kiss Deci da, există!

| RAY a răspuns:

Normal ca exista cu banciile la distanta

suntserios
| suntserios a răspuns:

Exista, cu conditia ca in viitor sa existe planuri de lucruri serioase. Nu poti trai la infinit intro astfel de relatie

| PisSsy a răspuns:

Da exista daca intr-adevar exista si iubire tongue. Eu sunt intr-o rel de acest gen si de 1 an de zile, de cand suntem impreuna pot sa spun ca nu ne-am certat niciodata si ne intelegem extrem de bine. Esentialul, adica lucrurile cele mai importante care tin solida relatia la distanta este comunicarea, sinceritatea si fidelitatea pe langa iubire bine inteles. :* SA fiti deschis... asta insemnand sa puteti sa vorbiti despre absolut orice fara jena! Succes tongue

| CoquineNoire a răspuns:

Normal ca exista, asa cum exista si relatii de prietenie la distanta.
bine, prietenia e diferita de iubire, sa nu o dam in benga.
insa relatiile la distanta nu sunt pentru oricine, la fel cum nici iubirea nu e pentru oricine.
relatiile la distanta sunt pentru cei care nu intalnesc zilnic partenerii pe gustul lor, ei se simt impliniti fiind cu respectiva/ul si fac tot posibilul sa solidifice relatia la distanta pe care o au, nesimtind nevoia sa socializeze sau sa cunoasca alti posibili parteneri.
femeile se mai pot abtine de la sex in aceste cazuri, barbatii mai putin, si daca ei cad de comun acord ca barbatul sa isi elibereze tensiunea sexuala ducandu-se la alta/altele, protejandu-se, desigur, atunci totul e foarte OK. ( un barbat care tine la cealalta sigur nu va accepta in veci ca partenera sa o faca cu altul, de aceea am dat acel exemplu, la barbati sta altfel treaba cand vine vorba de abstinenta).
indoiala tine si de cel cu care te cuplezi, cum ziceam, asa ceva nu e pentru oricine.
sunt rari tipii care nu merg la alta, pentru ca tu esti de-ajuns (desi distanta va desparte), dar exista, iti zic din proprie experienta.
relatiile la distanta in acest caz unde partenerii nu mai au nevoie de altii, nu inseamna iluzii desarte, sperante infantile si mai stiu eu ce, tine de autocontrol, de respectul fata de tine, fata de celalalt.
relatiile la distanta tin pana cand sederea unuia ramane permanenta, fara cale de intoarcere, pana cand marturisirile reciproce sau macar din partea unuia sustin instalarea plictiselii, gasirea altui partener, si a tolerantei minime sau inexistente fata de situatia in care sunt pusi cei doi (cauzata de gelozie, neincredere).

| girlpoisson555 a răspuns:

Trăiesc ceva de genul acesta. Ai multe avantaje, dar de asemenea și multe dezavantaje. Trebuie doar să crezi în aceea persoană dar totodată să îți asumi unele riscuri. Cea mai importantă este încrederea și sinceritatea, chestii pe care nu le găsești pe toate gardurile, la toți oamenii. E foarte greu dar am înţeles că dacă eşti suficient de capabil să menţii o relaţie la distanţă, ai maturitatea mentală necesară să treci peste toate obstacolele pe care le întâlneşti la tot pasul. Trebuie să ai şi noroc la treaba asta.
E ciudat dar în acelaşi timp plăcut, să ai puterea să rezişti tentaţiei de a claca, de a renunţa la tot ce s-a clădit pe aceşti kilometri, să câştigi încrederea celuilalt şi să nu te laşi ademenit de ceea ce întâlneşti în apropiere. Dar cel mai important este să vrei să rezişti şi să te dedici decât unei singure persoane, indiferent cât de departe e, indiferent câte persoane încearcă să îţi fure inima între timp, indiferent cât de mult mai durează până te întâlneşti cu ea.
Poate greşesc, dar am impresia că aceasta este o iubire cu adevărat sinceră şi profundă. Pentru că pur şi simplu nu te uiţi la fizicul acelei persoane, nici la haine, nu îţi pasă dacă e şifonat, nearanjat, ci priveşti doar prin suflet, ştii că o inimă caldă se află acolo, undeva în lume, şi că aşteaptă la fel de tare ca tine să vă vedeţi. Şi cu cât e mai mare aşteptarea, cu atât mai mult se acumulează pasiunea, eliberată doar în momentul revederii. happy

| JeTeLove a răspuns:

Sigur că exista relații la distanță. Eu chiar sunt adepta acestui tip de relație. Una din ele a ținut un an jumătate, ne vedeam o dată pe săptămână sau la două săptămâni, și eram fericiți împreună. De asemenea, am mai avut o relație dar ne-am văzut doar de 3 ori că stăm la distanțe foarte mari unul de celălalt... și a ținut 2 ani. Nu știu dacă se poate numi chiar relație, dar au fost sentimente absolut pure de dragoste. În concluzie, dacă vrei, se poate!

| CoquineNoire a răspuns:

Si ca de obicei, depinde si de relatia pe care o stabilesti cu celalalt: open-relationship, de exemplu (asta oricum se aplica in general in relatie, cand ambii decid ca e ok sa si-o traga si cu altii, nu se aplica doar la relatiile la distanta; banuiesc ca te refereai la cazurile cand cei doi nu doresc alti parteneri de sex, a da frau liber pe perioada limitata fiind termenul care ar descrie situatia asta).
oricum, pentru libertini (care nu doresc sa se vada zilnic, nu ma refer strict la sexul cu alte persoane), relatia la distanta e o optiune buna.

| neutrino a răspuns:

Atunci cand cineva nu este capabil de o relatie loco si doreste sa intre in randul lumii, se multumeste si cu o asa-zisa relatie la distanta, care va tine pana cand unul din cei doi va realiza situatia penibila in care se afla.

| Oana92 a răspuns:

Eu nu cred ca astfel de relatii rezista. E greu sa ai o relatie, dar sa nu te poti bucura de omul acela, sa nu poti sa il ai alaturi cand iti e bine sau cand iti e greu...

| sofisis a răspuns:

Nu.Exista relatii care incep la distanta si dureaza o perioada relativ scurta de timp la distanta. Daca insa nu se rezolva problema cu distanta...relatia este practic inexistenta si sortita esecului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Relatiile la distanta exista, in primul rand, doar intre oamenii fara alternative sau care se percep a nu avea alternative.

In al doilea rand, astfel de relatii exista pentru ca oamenii au tendinta de completa golurile, lucrurile pe care nu le cunosti despre persoana cu care ai o astfel de relatie le inlocuiesti cu lucrurile care ti-ar place sa existe.

In al treilea rand, e iluzia apropierii. Va faceti cateva destainuri, observati ca aveti cateva chestii in comun, va prefaceti putin si gata, aveti impresia ca sunteti suflete pereche. Pana cand va intalniti si realizati ca degeaba stii tot ce simte un om fara sa stii cum este el, de fapt.

Asa ca relatiile la distanta functioneaza extrem de rar. Ori cineva se plictiseste ori, dupa ce va intalniti, va dati seama ca o relatie adevarata nu are atat de multe in comun cu o relatie la distanta.