Ai fi mai fericit daca ai face sex doar dupa casatorie. Si steriletul si anticonceptionalele de faot nu opresc conceptia ci de multe ori opresc nidatia, fixarea ovulului fecundat in peretii uterului., ceea ce in ochii Creatorului e crima deoarece din momentul conceptiei copilul are
si suflet si omorarea lui aduce blestem peste parintii lui.Doar prezervativele opresc conceptia in cele 99% de cazuri in care o fac. Daca esti casatorit un copil neprogramat aparut in ciuda protejarii ca si fiul meu cel mic de 3 ani, nu e o catastrofa char asa de mare.Pacatul curviei nu aduce fericire pe termen lung in viata nimanui.
Sa zicem de 2 ori pe saptamana(stam la distanta).
Scuze de nelămurire. Reușiți așa, de la distanță?
Anticonceptionalele (pastile AC) sunt pastile ce contin doi hormoni in cantitati diferite.Acesti hormoni au rolul de a inhiba ovulatia.Deoarece nu se elibereaza un ovul, cum este normal sa se intample in timpul fiecarui ciclu menstrual, nu se poate forma sarcina din moment ce pentru formarea acesteia este obligatoriu ca spermatozoidul sa intalneasca ovulul eliberat din ovare.
Acestea se iau pe toata perioada in care femeia nu isi doreste o sarcina, unele femei luand aceste pastile ani de zile la rand.In majoritatea cazurilor, blisterul contine 21 de pilule care se iau din prima zi de sangerare menstruala, in fiecare zi, la aceeasi ora, dupa care se face o pauza de 7 zile in care trebuie sa apara sangerarea menstruala. Dupa cele 7 zile, se incepe un nou blister de 21 de zile, care se ia la fel si tot asa...Mai exista si anticonceptionale cu 28 de pastile, 21 care se iau la fel ca si in cazul precedent, restul de 7 fiind destinate perioadei de "pauza".
Pentru a lua pastila AC corecta, fata/femeia trebuie sa mearga la medicul ginecolog, sa isi faca analize pentru a determina profilul hormonal si o analiza de timp de coagulare.
Profilul hormonal este important, deoarece pastila AC cu hormonii nepotriviti pentru ea nu numai ca nu o vor proteja impotriva unei sarcini nedorite, dar i-ar putea deregla si activitatea hormonala.In urma acelor analize, medicul va decide combinatia de hormoni potrivita, deci tipul de pastila AC care i se potriveste.Astfel vor avea o eficacitate de 99, 9% daca sunt luate in mod corect, in fiecare zi si la aceeasi ora.
Pastila de a doua zi este o metoda de contraceptie de urgenta ce amana ovulatia cu 5-10 zile, astfel incat sa nu mai existe spermatozoizi viabili in momentul in care se va elibera ovulul. Eficacitatea este de 85%, asta insemnand ca din 100 de femei ce si-au administrat pastila, in cazul a 85 a fost totul bine, iar 15 au ramas insarcinate.In cazul celor 15, pastila a fost administrata DUPA ovulatie, deci hormonii sintetici din pastila nu au mai putut actiona in niciun fel.
Este indicata doar in cazuri de urgenta reala, in care metoda contraceptiva folosita a esuat (de exemplu s-a rupt prezervativul) si numai daca femeia este in perioada fertila, inaintea ovulatiei.Motivul? Pentru ca are foarte multe efecte adverse, iar continutul de hormoni sintetici dintr-o singura pastila de acest gen este echivalentul a 3 luni si jumatate de anticonceptionale normale, deci foarte mult.
De aceea se va folosi numai si numai in cazuri de accidente cu posibilitate reala de sarcina, nu se ia ca pe bomboane.
Daca prietena ta are un ciclu menstrual perfect regulat, ati putea folosi metoda calendarului, singura, sau combinata cu o alta metoda contraceptiva, in afara de prezervativ si pastila AC, daca nu doriti.De exemplu: ovule cu spermicid, diafragma, prezervativul feminin, inelul vaginal etc.
Daca are ciclul neregulat, atunci as recomanda sa folositi prezervativul sau pastila AC, acestea fiind cele mai sigure in acest caz, nefiind posibila calcularea perioadei fertile.
Daca fata nu planuieste sa aiba un copil in urmatorii 5 ani, de exemplu, va trebui sa le ia 5 ani.Le va intrerupe doar atunci cand va decide ca doreste o sarcina.
Pe toata perioada in care nu isi doreste o sarcina, va lua pastilele AC.
In orice calcul ginecologic se ia drept etalon un ciclu de 28 de zile.De aceea blisterul va contine fie 28 de pilule (21+7), fie 21 si in cele 7 zile de pauza nu se ia nimic.Dar ideea de baza este ca fiecare ciclu sa aiba 28 de zile pentru a exista o regularitate.
In mod natural, fara pastila AC, menstruatia apare dupa 14 zile de la ovulatie.Sangerarea menstruala reprezinta eliminarea endometrului.Acest tesut se regenereaza in timpul fiecarui ciclu menstrual si este captuseala uterului in care se implanteaza zigotul in cazul in care ovulul este fecundat.Deci este esential sarcinii.De aceea, atunci cand femeia este insarcinata nu mai are menstruatie.Deoarece sarcina are nevoie de endometru si nu il mai elimina.In lipsa unei sarcini, acesta se va elimina in timpul acelor zile de sangerare menstruala si se va reface din nou si din nou, pregatind uterul pentru a gazdui o sarcina in timpul fiecarui ciclu menstrual.
In cazul in care fata ia pastile AC, ovulatia nu se va mai produce, deci sangerarea trebuie indusa artificial pentru a elimina tesutul endometrial in exces format in timpul acelor 21 de zile.Aceasta sangerare se va produce in timpul acelor 7 zile, de regula dupa 2-3 zile de la terminarea blisterului de 21 de pilule.Aceasta pauza este esentiala deoarece daca femeia nu ar face-o si ar continua sa ia pilulele AC fara pauza, nu s-ar mai produce deloc sangerarea, in timp endometrul s-ar ingrosa in exces, cauzand afectiuni grave, inclusiv displazii, endometrioza, cancer etc.
Noul blister se va incepe dupa 7 zile de pauza chiar daca sangerarea inca nu s-a oprit.Astfel, acest proces ciclic va avea mereu 28 de zile.
Luate corect, la ora fixa si fara a uita nicio pastila, anticonceptionalele vor avea protectie maxima in orice perioada a lunii, inclusiv in zilele de pauza.
Exceptie fac primele 10 zile de administrare in care se recomanda protectie suplimentara. Dupa acele 10 zile, daca le ia timp de 6 luni, va fi protejata acele 6 luni absolut in fiecare zi. Daca le ia timp de 3 ani, atunci 3 ani si tot asa...
In orice caz, modul de administrare ii va fi explicat si ei de catre medicul ginecolog atunci cand i se vor prescrie si ii poate adresa orice intrebare doreste, evident.
Repet, luate la nimereala, aceste pastile pot face mai mult rau decat bine si exista sanse sa nu impiedice sarcina, de aceea este mereu necesar sa faca analizele specifice si sa ia numai pastilele AC recomandate de medicul ginecolog in urma analizarii rezultatelor analizelor.
Dacă o iubești cu adevărat și vrei să fii fericit te căsătorești cu ea.Și atunci poți face sex fără spaimă, fără nici o grijă, fără nici o metodă de contracepție și ori de câte ori doriți căci atunci ea este soția ta.
Nu fac sex cu spaima, doar ca are 18 ani. Nu vreau sa aiba un copil acum. E prea tanara.
Păi anticoncepționalele "păcălesc" corpul că ovulația s-a produs și o fac să nu se mai întâmple, cât timp sunt administrate, pe când pastila de a doua zi stârnește în organism o furtună hormonală care face imposibilă implantarea sarcinii și care are ca unul din efecte adverse dezechilibre hormonale urâte, care se pot întinde pe o perioadă relativ lungă.
Pastila de a doua zi se ia o data la minim 6 luni, nu mai des, sunt gandite pentru "accidente", nu pentru contraceptie zilnica. Anticonceptionalele orale se iau zilnic, sunt blistere cu pastile pentru o luna intreaga (se face si pauza in fiecare luna, scrie in instructiuni), tot in instructiuni scrie si cand se ia prima pastila.
Am și eu o întrebare te mănâncă puța dacă nu îți pui prezervativ? Anticoncepționalele nu sunt întotdeauna sigure, știu femei care au rămas însărcinate și foloseau anticoncepționale. Pastila de a 2 a zi ii va da sistemul peste cap... următoarele aprox 6 luni vor fi groaznice pentru ea. Asa ca mai gândește te, maturizează te si folosește prezervativ. Pe lângă ca te scapă de eventualele boli, nu va fi nici risc de sarcina dacă îl pui corect?