| niko_3882 a întrebat:

Explicati-mi si mie trebuie asta cu fetele cu fertilitatea si nefertilitatea.nu mai sunt virg si am fac de mult ori ca pr meu dup intre si inaint sa "trec pe semafor".explicati-mi.stiu cate ceva dar nu inteleg...mai pe babestewinking:*. mersi de as. dau fundbig grin

Răspuns Câştigător
| 2696 a răspuns:

Pai din prima zi in care ti-a venit atunci incepi numaratoarea...cand ajungi in ziua 14 atunci se fecundeaza ovulul deci esti cea mai predispusa la o sarcina. Cam asta e esentialul daca vrei insa sa vezi cand esti fertila si cand nu intra pe site-ul www.clickpentrufemei.ro si iti va aparea indeva pe acolo sex planner. dai click si introduci data inceperii ciclului;)

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Doua reguli generale: metoda calendarului se aplica numai la femei cu menstruatii perfect regulate si nu exista nici o zi cu risc zero.
Incepi prin a calcula durata ultimelor 6 cicluri menstruale. Un ciclu menstrual incepe in prima zi de sangerare a unei menstruatii si dureaza pana in ultima zi inaintea unei noi sangerari. Practic notezi ziua cand iti vine ciclul cu 1 si apoi continui numaratoarea pana in ziua in care apare o noua menstra, zi care va fi iar numerotata cu 1. Ciclul regulat inseamna ca ultimele 6 intervale au avut durata fixa (sa zicem 28 de zile). Se admite maxim o zi de abatere (in plus sau in minus, in toate cele 6 luni impreuna).
Daca te incadrezi, risc minim au zilele 1-5 (adica primele 5 din clipa in care vine ciclul, indiferent cat dureaza sangerarea) si ultimele 5 inainte de o noua menstruatie (zilele 24-28, pentru un ciclu regulat de 28 de zile). Asadar, 10 zile pe luna, consecutive, centrate de prima zi de menstruatie. In aceasta perioada, riscul e mic (adica pana in 5%, dar nu zero).
Mai cere detalii ginecologului la care te-ai dus dupa inceperea vietii sexuale si la care te duci regulat.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Aaa, si uitasem. Cele mai fertile sunt zilele 12-16 (pe aceeasi numaratoare), adica la jumatatea distantei dintre doua sangerari.

| alone a răspuns:

La 15 zile dupa menstruatie esti fertila deci e perioada cea mai riscanta daca nu t protejezi poti ramane ansarcinata...cand esti fertila esti mai expusa la o posibila sarcina decat in restul luni
AI GRIJA!

| vyolycy a răspuns:

Si ca sa vezi cum e si fertilitatea asta:
numeri 10 zile de la data cand ti-a venit mentruatia-perioada asta nu esti fertila-inca 10zile in continuare-perioada in care esti fertila-si iar inca 10 zile in continuare-perioada cand iar nu esti fertila

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Fata draga, pe langa tot ceea ce ti s-a mai raspuns, nu uita ca exista mereu un procent de risc, si, in plus, nu o data, multe femei au ramas insarcinate exact in mijlocul ciclului!

Ai mare grija la igiena, si nu te lua dupa el, daca nu vrei copil!

Foloseste mereu prezervativul! este responsabilitatea ta!, in primul rand, ca tu vei duce greul la o adica, nu el!