| Sawarekh a întrebat:

Explicati-mi si mie va rog, unde scrie in Biblie ca este pacat sa faci sex oral sau sex anal?

Eu stiu ca nu scrie nicaieri, insa curiozitatea mea este, cum de au interpretat asta anumiti pocaiti?

Ce este asa nasol? este pur si simplu ceva intim, ce nu ar trebui sa se discute, e treaba fiecarui cuplu ce face in pat...

46 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

De fapt, multe pocaite fac sex anal sau oral pentru a nu-si pierde virginitatea. In special la mormoni se practica asta. Iar de fiecare data dupa ce fac asta trebuie sa se spovedeasca cu lux de amanunte despre toti pasii urmasi pentru acest fel de sex.

| lpavel a răspuns:

Este pacat sa faci sex si normal daca nu esti casatorit! De altele sa nu mai zic...
Cauta in biblie explicatiile celor 10 porunci lasate de Dumnezeu!

| Sawarekh explică (pentru lpavel):

Bun, dar tu vorbesti de altceva aici, vorbesti ca este pacat sexul de orice tip in afara casatoriei, pe asta am auzit-o.
Dar eu vorbeam de altceva.

Din pacate, nu sunt 100% de acord ca e okey sa nu faci sex in afara casatoriei, fiindca unii oameni nu se pot casatorii pur si simplu, eu de exemplu nu sunt realizat si nu stiu daca ma voi realiza vreodata, prin urmare nici o femeie din Romania nu se va uita la mine, simplu.

| lpavel a răspuns (pentru Sawarekh):

Nu exista un verset exact pentru acest tip de pacat, dar daca vei cauta explicatiile celor 10 porunci acolo vei gasi!
Apoi si eu sunt la fel ca tine DAR asta nu inseamna ca Dumnezeu va schimba poruncile pentru ca cei ca noi nu am ajuns sa ne casatorim...

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Sunt cutume mai vechi decat religia.
Citeste izvoare scrise din lumea romana sau la greci ca acolo exista "dovezi"
Numai sexul normal, trup pe trup era bun.
Sexul oral insemna ca iti risipesti sperma, ca iti lasi urmasii pe mana celuilalt etc.

Tu faci la tine in dormitor fix cum doresti tu si partenera ta.

| StoicAnalysis a răspuns:

Citeste pasajul din vechiul testament parca, cu Sodoma si Gomora. Doua orase mari in care s-au facut aceste acte sexuale.

| Sawarekh explică (pentru StoicAnalysis):

De crezi ca ar fi pacat sa lingi un organ care e extrem de curat, vaginul ar trebui sa fie unul din cele mai curate zone din Corp, pentru cultura ta.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Sawarekh):

Pentru cultura ta, din punct de vedere anatomic, bacteriile din zonele intime, nu au ce cauta in cavitatea bucala. Nu e vorba de curatenie aici. E vorba de biologie si anatomia de baza. De ce crezi ca majoritatea dupa ce practica sexul oral, fac eczeme sau bubite pe la gura? Este valabil si vice versa. Bacteriile din cavitatea bucala nu au ce cauta pe sau in organele intime, oricat de curate ar fi ele.

Hei, nu faci nici o bubita, decat daca ai boli!
Mie mi s-a facut oral, de catre fete, nu au avut nici o problema....Fiindca ma ingrijesc si traiesc sanatos!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Sawarekh):

Inca!
Cum crezi ca a crescut incidenta cancerelor de gat?

| Sawarekh explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Stai tu linistit/a ca hiv-ul se trasmite in mare parte prin sex normal( neprotejat ) nu prin oral.
Nu mai incercati sa veniti cu argumente cum ca ar fi ceva periculos sexul oral, tot actul sexual in sine e periculos, daca faci cu cineva caruia nu-i cunosti istoricul si nu ti-a aratat analizele.

| Sawarekh explică (pentru Sawarekh):

Nu doar prin sex oral*

Te contrazici singur. Cand faci sex cu cineva bolnav, o iei, indiferent cum va voi!

Esti naiv daca iti inchipui ca Bolile cu Transmitere Sexuala sunt doar in zona genitala! Sunt boli sistemice!
Naiv, bolnav si uite asa dai si la altii!

Daca tu nu ai avut simptome, asta nu inseamna ca toata lumea e la fel. Si mie mi s-a facut un oral in trecut, in conditiile in care eu eram abia iesit din dus, la fel si fata. Deci eram curati ca lacrima. Nu se punea problema de igiena. Dupa oral, a doua zi am constatat ca aveam pe penis niste bubite mici. M-am dus frumos sa fac analize in saptamana respectiva si inca o data peste 6 luni pentru a fi sigur ca nu am dracu vreo boala. Si, nu aveam nici o boala venerica. Doar ca bacteriile din saliva fetei, nu s-au inteles cu pielea penisului meu. Si a rezultat o mica iritatie.
Aici nu e vorba de igiena. Sunt sanse sa iei anumite boli sau simptome, chiar si daca te-ai spalat de 5 ori in ziua respectiva. De asta s-a si inventat prezervativul. Pentru a evita astfel de probleme.

| AliGab a răspuns:

De Sodoma si Gomora ai auzit?! De ce facea Onan in cartea Facere ai citit?! Dar sfnatul Pavel in Epistola catre Corinteni?! Mai intereseaza-te. Nu iti dau capitolele si versetele ca sa le cauti singur/a.

| Sawarekh explică (pentru AliGab):

Sodoma si Gomora face referire la homosexuali si lesbiene, in caz ca n stiai.

| AliGab a răspuns (pentru Sawarekh):

"9. Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii,
10. Nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu." (Epistola intai catre corinteni, cap.6)

"9. Ştiind însă Onan că nu vor fi urmaşii ai lui, de aceea, când intra la femeia fratelui său, el vărsa sămânţa jos, ca să nu ridice urmaşi fratelui său.
10. Ceea ce făcea el era rău înaintea lui Dumnezeu şi l-a omorât şi pe acesta." (Facerea, cap.38)

Iar pentru cultura ta generala, pacatele Sodomei si Gomorei face referire la orice act sexual peste normal, inclusiv onania, sexul anal, oral, orgiile etc. indiferent ca acestea au loc intre homosexuali sau heterosexuali.

Nu, nu, nu are legatura acele versete cu ce doresc sa aflu eu.
Apoi, nu ai de unde sa stii la ce face referire, fiindca poti interpreta.
Prin urmare, nu specifica nicaieri in Sfanta Scriptura, ca oralul este pacat, este probabil doar o indoctrinare de a ta.

Apreciez totusi, versetele sunt de luat in considerare, doar spun ca nu fac referire daca este pacat sau nu, sexul oral sau anal intre 2 parteneri hetero.

Mai vrei versete din Biblie?!
"28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui.
...
32. Eu însă vă spun vouă: Că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, o face să săvârşească adulter, şi cine va lua pe cea lăsată săvârşeşte adulter." (Evanghelia dupa Matei, cap.5)
Iar exemplele pot fi multe. Citeste Biblia si ai sa gasesti cate vrei. Asta este ce am gasit la o simpla cautare in biblia ortodoxa online

Pai daca cauti sincer, atunci cauta. Vorbeste cu un preot...nu ai sa vezi ca scrie cu subiect si predicat. Se vorbeste de adulter. Daca nu cauti sincer, niciun raspuns, oricat de elaborat ar fi el, nu-ti va conveni.

Se pot interpreta... Exact ca alegatorii lui CG cu fraza "scos din context".
Dude, ce voiai sa scrie in biblie? Ca nu ai voie sa iei cucul in gura sau nu ai voie sa bagi cucul in fund? Homosexualii ce crezi ca faceau si inca fac? sau lezbiencele? Nu iti trebuie facultate sau nu stiu ce scoala speciala incat sa deduci ceea ce scrie intr-un text.

Destepule, e o diferenta intre a face cu cineva de acelasi sex sau cu o femeie.
In intimitatea fiecaruia, ai voie sa faci orice, atata timp cat ambii sunt de acord.
Nu mai interpretati voi cum doriti Biblia.
A si inca ceva: E pacat doar ce face rau corpului! Fumatul e pacat, mancatul excesiv e pacat, etc.
Analu? oralu? fac ele rau si nu stiam eu?

Da man, primul verset face referire la a poftii, daca o femeie se imbraca cu pantaloni transparenti, si iti place, se presupune ca e pacat.

Imi pare rau, nici un verset nu specifica ca e pacat sa faci oral.
Intrbearea mea este, in continuare, o intrebare de bun simt: De ce vi se pare taboo acest lucru? Pana la urma o iubesti pe persoana cu care esti, si nu iti e scarba de ea, ce e asa grav? ce rau faci ca pui limba pe organul genital al femeii/barbatului?

Fac rau. Ti-am explicat mai sus.

E o diferenta morala, cu asta sunt de acord. Insa anatomic vorbind, nu e nici o diferenta. Cum crezi ca au aparut bolile cu transmitere sexuala? Aceste boli au evoluat in timp in urma practicilor sexuale repetate pe tot parcursul istoriei.

| doctorandus a răspuns (pentru Sawarekh):

Parerea expertilor in Biblie este ca Biblia nu discuta despre lesbiene.

"Analu? oralu? fac ele rau si nu stiam eu?"
Da, fac rau. Dar trebuie sa lucrezi la Urgente ca sa intelegi anumite lucruri.
Citeste despre prolaps (sau il poti vedea cu ochiul liber in unele filme pentru adulti), despre cancerul de gat, cancerul de col uterin cauzat in proportie de 98% de HPV.
Nu mai vorbesc despre syphilis - poti viziona The Libertine cu Johnny Depp, ca sa intelegi ravagiile bolii.

Hei, asta daca ai boli ascunse si nu iti faci controale, da pot intelege.
Mie mi s-a facut oral, ca sa fiu transparent cu tine, si nici o tipa nu a avut probleme.
Acum lucrurile sunt mai delicate....ideea este ca, macar un oral sa faca si femeai, daca tot avem mentalitatea asta in Romania, in care barbatul trebuie sa faca tot la pat, nu mi se pare corect ca sa nu ofere oral...e vorba de un echilibru de placere, pe care barbatul nu o poate simte, raportat la cea a femeii.

Pe cati/cate stii tu ca isi fac controale medicale? Tu ti-ai facut vreun control inainte de sex cu o partenera noua?
"nici o tipa nu a avut probleme" iarasi generalizari fara nici un fundament sau analiza medicala.
De asta suntem in top morti de cancer de col uterin in Europa.
Ca fapt divers, tu te-ai vaccinat anti-HPV?
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-la-baieti

Si prin sex normal poti lua exact aceleasi boli, si tu stii asta, cel putin cred ca sti...

Bun, mi-am facut toate analizele acum cateval uni, sunt complet sanatos si nu sunt purator de nici un BTS!
Multumesc, o sa iau in considerare sa ma vaccinez, dar sa vad mai intai la ce riscuri ma supun happy

| Robert2526 a răspuns:

Cred ca oamenii respectivi considera pacat orice tip de relatie sexuala care nu poate duce la nasterea unui copil. cam pe asta se bazeaza.

| lpavel a răspuns (pentru Robert2526):

Banuiesc ca esti ateu de aceea mi-ai evoluat raspunsul ca amuzant, pentru ca daca ai fi crestin ai stii... nu ma supar, sunt multi ca tine!

| Robert2526 a răspuns (pentru lpavel):

Nu are legatura cu faptul ca sunt ateu sau nu ci doar de faptul ca omul a intrebat unde scrie concret iar tu ii zici sa citeasca explicatiile celor 10 porunci. A fost amuzant. Sunt ateu dar respect credinta cu siguranta! Avea doar legatura cu modul in care ai raspuns

I-am raspuns asa pentru ca nu exista un singur verset in care zice concret ca sexul oral sau anal e pacat, biblia vorbeste de cele mai multe ori in exemple si talcuri, trebuie sa citesti un capitol intreg ca sa intelegi la ce se refera de aceea cei mai multi nu o inteleg... asa explica si cele 10 porunci!

| Robert2526 a răspuns (pentru lpavel):

Sa stii ca in perioada in care a fost scrisa biblia, sexul oral, anal si relatiile homosexuale erau ceva acceptat de biserica. De ce crezi ca sunt interzise de fapt?

| DonJuan50 a răspuns (pentru lpavel):

Nu ar trebui să ne mai ghidăm viața după niște cărți scrise acum 2000-3000 de ani. Nu e nimic folositor acolo pentru noi oamenii actuali.
Sunt doar basme cu cocoșul roșu.
Basm și delir colectiv...

| DandG2304 a răspuns (pentru DonJuan50):

Te contrazic doar pentru ca unele lucruri sunt aplicabile si in ziua de astazi. Ma refer la cele 10 legi universale despre care se vorbeste in spiritualitate si care se regasesc si in biblie. Strict la legile (pagane, ca asa le stiu multi) ce se regasesc in mai toate religile pamantului.

| lpavel a răspuns (pentru DonJuan50):

Tu nu te ghida, e problema ta, dar cand vei muri iti vei da seama de greseala facuta si ai sa plangi si sa blestemi si ziua cand te-ai nascut pe acest pamant dar va fi prea tarziu...
Voi oamenii actuali laughing ar trebui sa ganditi logic: daca cred si nu exista nu am pierdut nimic dar daca totusi exista? am pierdut totul! si mai bine ar fi fost pentru cei ca tine daca nici nu v-ati fi nascut! Nimic nu se creaza singur ca daca ar fi fost asa atunci ar fi viata si pe alte planete, evolutia ar continua si aici pe pamant, dar vezi tu voua nu va place sa fie cineva mai mare decat voi si asta va va osandi pentru o eternitate, viata pe pamant e cat o clipa sau nici atat in comparatie cu eternitatea, atat veti arde in focul ce nu se stinge niciodata doar pentru ca n-ati crezut in Dumnezeu!

Total Gresit! Daca ai fi crestin ai stii asta...

| DonJuan50 a răspuns (pentru lpavel):

Desigur, cum spui tu cumetre...

| DonJuan50 a răspuns (pentru DandG2304):

Tu să nu ucizi, dar Dumnezeu are dreptul să ucidă. Foarte clever.
Să fim serioși, când au fost date acele legi, oamenii aceia trăiau în corturi, și orbecăiau prin deșert, ca să le testeze Iahve credința. Să fim serioși, nu se poate aplica nimic din ce e acolo.
Sunt doar povești scrise de niște băieți la sute de ani, după ce se întâmplau doar cu scopul de a înfricoșa oamenii.
Atât!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru lpavel):

Pariul lui Pascal.

| DandG2304 a răspuns (pentru DonJuan50):

Daca-mi amintesc bine, biserica a recunoscut faptul ca cei care copiau biblia au modificat pasaje in functie de ceea ce considerau ei. A fost chiar si un caz documentat despre cum a doua zi in biblie scria ceva diferit, doar ca sa salveze pielea preotului acuzat de nelegiuire. Nu stiu concret toate datele, dar in Secretele Intregii vieti de Iuliana Neagu sunt toate documentate cu ani, pasaje, etc. Recomand.

| ania a răspuns (pentru Robert2526):

Relatiile homosexuale nu au fost acceptate cand a fost scrisa Biblia nici in Vechiul Testament nici in Noul Testament. Citeste Romani 1, pentru Noul Testament.

| Effy35 a răspuns:

Deși nu este menționat explicit, putem deduce că ar fi considerat un comportament anormal și necurat. Dacă nu ar fi fost așa, atunci nici relațiile homosexuale nu ar fi fost privite ca păcătoase, având în vedere că se bazează pe același principiu moral.