Nu vreau sa fac pe moralizatoarea, nu am niciun drept si probabil ar fi inutil, dar nu inteleg, daca l-ai facut, l-ai facut pe propria-ti inconstienta, deci nu ai motive sa renunti la copil, din moment ce ti-ai asumat aceasta responsabilitate (cu sau fara voia ta) nu vad de ce ai mai face cale intoarsa, nu prea ai o scuza intemeiata, decat pretexte, sincer.
Avortul la varste fragede poate lasa urmari asupra femeii, ce sa mai vorbim de crima oribila pe care ai face-o si care, indiferent daca o fac zeci, sute, milioane de femei, nu ai dreptul sa o repeti, niciun om nu are dreptul sa omoare alt om, dar o mama sa-si ucida pruncul, gandeste-te bine!
Este normal sa fii refuzata de medici, sarcina este destul de inaintata, pericolul ar fi prea mare si nici cu acordul parintilor nu vad unde te-ar mai putea "ajuta" in acest sens, poate doar la vreo femeie in varsta, cum sunt multe despre care am auzit ca practica asa ceva, fara a cunoaste probabil iminentele riscuri la care supun mama.
Asa ca sfatul meu este sa te consulti cu partenerul ( are o responsabilitate cel putin dpdv moral, nu ai facut copilul singura asa ca nu trebuie sa iei toata vina asupra ta), cu parintii tai si ai lui si sa luati o decizie in ceea ce priveste copilul, excluzand avortul. Un copil este o bucurie, nicidecum o povara, oricat de greu ar fi sa-l aduci pe lume, sa-l cresti, si asa mai departe!
Ai grija de tine si de copil, iar data viitoare gandeste-te de doua ori inainte sa faci o prostie, greselile astea se pot evita! E un fel de culme a prostiei sa-ti ucizi pruncul nenascut din cauza prostiei tale, pana la urma! Sper sa nu mi-o iei in nume de rau!
Succes, pa-pa!
Nu ai unde, fiindca este ilegal si extrem de periculos (sarcina mare si varsta ta mica). Discuta urgent cu parintii tai, pentru ca daca depasesti 12 saptamani de sarcina nu mai poti face intreupere de sarcina nici cu acordul lor.
Te-ai gandit bine-bine la riscul de ramane sterila in urma avortului?! si la cat ai sa plangi mai tarziu daca nu vei mai putea concepe?! Daca esti sanatoasa, si ai parinti buni, intelepti si care te iubesc, mai bine incearca sa duci sarcina la bun sfarsit!
Comparativ, gandeste-te ca altew femei fac tratament ani si ani de zile pana reuseste fertilizarea artificiala! Desi e greu de inteles de ce ai amanat atata?! - oare ai incercat sa il convingi pe tata sa accepte copilul!
Vezi acum de ce spun / scriu aici aproape zilnic! - NU sexului neprotejat?!
Nu poti fara acordul parintilor ca esti minora. Daca te-a mancat, acum sufera. Dar totusi ar fi bine sa le spui daca vrei sa scapi de "necaz".
Imi pare rau! Nu te poate ajuta nimeni... poate sa pastrezi copilul?
Daca nu si esti hotarata sa o faci vezi sa nu cumva sa depasesti 12 saptamana. si fa tot posibilul sa te duci la un doctor bun caci iti pui in pericol viata daca te duci la unu care nu stie pe ce lume e...Nu te pot ajuta cu mai multe informatii caci nu sunt din Constanta. Ai grija de tine!
Avort la 22 de saptamani? Parintii aia i-au pus viata in pericol, in primul rand fetei lor, mai mult decat au putut sa realizeze. Nu, avort la 22 de saptamani e crima curata! Imi pare rau dar ma uimeste sa aud ca sunt doctori care fac asa ceva!
Imi pare sincer rau pentru tine! sfatul meu e sa vorbesti cu mama sau o matusa de ce nu cu mama baiatului cu care ai conceput copilul! trebuie sa scapi de asta! Nu are rost sa il tii deoarece iti vei nenorocii copilaria. App tatal copilului te ajuta cumva sau a fugit? bft
Am avut si eu o prietena, care a avut 22 de saptamani de sarcina, dar a reusit sa faca chiuretaj, la un spital din Constanta, dar a costat. o destul de mult ( 30 milioane), si nu se poate fara acirdul parintilor. Mentionez ca si ea tot 17 ani are. Cel mai bine este sa vorbesti cu parintii tai, pentru ca nimeni nu iti va face chiuretaj fara acordul acestora. Dar vorbeste cat mai repede, asta in cazul in care nu vrei un bebe
Cam greu acum ...nu stiu ce sa zic incearca la o clinica particulara dar cum au spus si ceilalti e cam tarziu. oricum cel mai bine ar fi sa discuti cu mama ta te v-a intelege doar esti copilul ei la randul ei poate a trecut si ea prin asa ceva mult noroc
Nicaieri nu poti face fara acordul lor. Vorbeste macar cu mama ta si incearca sa o rezolvi intr-un fel. Bafta!
Voi aici ziceti ca e vina ei... dar voi credeti ca ea a vrut un copil la varsta asta? normal e greseala ei. dar oricarei i se poate intampla.
nu stiu ce sa zic. cred ca cel mai bine ar fi sa discuti cu parintii tai.sau daca chiar nu vrei. vorbeste cu parintii unei bune prietene care sa nu le zica parintilor tai. incearca si asa. succes. ai grija de tine:*
Nu cred ca ai sa gasesti pe cineva sa faca asa ceva, parerea mea este ca ar fi mai bine sa incerci sa discuti cu mama ta, stiu ca iti este greu dar nu ai alta solutie si fa-o cat mai repede pana nu e prea tarziu si asa e destul de avansata sarcina si daca nu te grabesti o sa fie mai rau, nu vreau sa te sperii dar timpul trece si ai sa te trezesti cand nu se mai poate face nimic, gandeste-te ca n-ai sa mai poti ascunde asta mult timp si esti prea mica sa ai un copil iar daca se v-a intampla asta atunci parintii tai asta o sa-ti reproseze...de ce nu le-ai zis! sunt parintii tai si te vor ajuta cu siguranta, vor fi suparati o perioada dar cu timpul vor uita, sti ca este o vorba '' timpul vindeca orice rana '' asculta-mi sfatul si ai sa-mi multumesti, bafta!