| wasilika24 a întrebat:

Fata daca este insarcinata are menstruatie?

19 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu menstruatie, dar poate avea sangerari care sa mimeze menstruatia in primele luni de sarcina.

| mona a răspuns:

Nu are menstruatie pe durata sarcinii dar sunt cazuri rare in care menstruatia vine peste sarcina

| misterioaѕa a răspuns:

Bună!
Acesta nu este un semn neapărat ca o fată să fi rămas însărcinată fiindcă menstruaţia poate veni normal în primele 2, 3 luni, doar că e o sângerare mai discretă.
Semne ale sarcinii :
-greaţa sau voma
-sâni dureroşi sau măriţi(cel mai bun semn al sarcinii)
-mameloane moi
-urinare frecventă
-senzaţie de foame
-senzaţie de balonare
Numai bine!

| buzeduulci a răspuns:

Nu. happy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În general, NU mai are menstruaţie!

Totuşi, există "ciclu peste sarcină" : acesta apare cam la aceeaşi dată ( în lunile 1-4 de sarcină ), durează DOAR 1-2 zile, este slab cantitativ şi sângele este închis la culoare ( maroniu/brun-roşcat ).

Dacă menstruaţia ei a avut aceste "caracteristici", atunci e POSIBIL să fie însărcinată!

Dacă, în schimb, menstra a fost "normală" şi a durat 3-7 zile cu o cantitate acceptabilă de sânge, atunci NU cred să fie însărcinată.

"Ciclul peste sarcină" este o denumire GENERICĂ ( de aceea am obiceiul s-o pun în ghilimele ) pentru o FALSĂ menstruaţie, adică o sângerare care apare DUPĂ fecundarea ovulului.

Pot exista 2 ( sau chiar 3 ) situaţii :
1. poate fi vorba de o sângerare de implantare a ovulului fecundat în peretele uterului ( numită şi "sângerare de nidaţie" ), care apare la 5-10 zile după fecundare
2. poate fi vorba de "sângerare deciduală", care este o sângerare similară menstrei şi poate apărea din cauza unor disfuncţii hormonale ( care provoacă desprinderea unei părţi din mucoasa uterină )
3. mai RAR, apare "Ciclul menstrual regulat" - situaţia este întâlnită mai ales atunci când femeia rămâne însărcinată în apropiere de debutul următoarei menstruaţii.

Vezi detalii la linkul :
http://www.mami.ro/......na-1819757

http://www.sfatulmedicului.ro/......cina_10870

Toate cele bune.

| grab a răspuns:

Fata nu ar trebui sa fie insarcinata, asta e treaba de femeie. Maritata!
Dar da, se poate spune ca are (in procent extrem de mic) desi nu e corect din toate punctele de vedere!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se mai intimpla si asa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.

| wasilika24 explică (pentru anonim_4396):

Mersi mult, raspunsul tau mi-a dat curaj big grin

| anonim_4396 a răspuns (pentru wasilika24):

kiss

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar daca e extrauterina. Stiu o femeie care a avut menstruatie pana in luna a 7-a. Dar nu stia ca e insarcinata. Credea ca s-a ingrasat putin doar laughing aiurea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,ii iese o caracatita prin burta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Singura perioada in care o femeie nu va avea menstruatie este pe durata sarcinii si la menopauza cand se incheie.
Te pup!

| wasilika24 explică (pentru anonim_4396):

Mersi mult mi-ai fost foarte de folos big grin papa

| Ajutatorool a răspuns:

In cazuri extrem de rare da, in rest nu.

| delia5609 a răspuns:

Au mai fost cazuri!

| AxlRose a răspuns:

Pe baiat daca-l doare-n **** ii gravid?

| Zozole123 a răspuns:

Eu cred ca nu.

| iulia55644 a răspuns:

In mod normal nu, dar depinde de fata

Întrebări similare