| ginaina65878 a întrebat:

Fata mea are 16 ani mi-a zis ca vrea să își înceapă viața sexuala eu nu sunt de acord cu asta e mica încă și i-am zis asta a zis ca ea vrea. Acum va întreb pe voi credeți ca e ok la vârsta ei sa facă asta?

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e ok. Dar dacă îi interzici asta nu înseamnă că nu o va face. Dacă a avut încredere în tine sa îți spună cel mai bine ii faci o educație sexuală corecta și sănătoasă.

| RAY a răspuns:

Cat timp aduce banii in casa mie nu imi pasa

| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca nu este ok, mai ales daca ii faci o educatie serioasa si o supreveghezi asaacum trebuie, fiindca la 16 anisori nu este normal sa te informeze ce vrea ea, cand depinde de tine, ca mama si tutore legal.

| ginaina65878 explică (pentru Violleta2022):

Măcar are încredere în mine să îmi spună ce vrea să facă iar eu sunt aici mereu pentru ea

| Violleta2022 a răspuns (pentru ginaina65878):

Da, dar nu este suficient, atata vreme cat inca nu stie ce este bine si ce este rau, neavand inca discrenamant sa inteleaga de ce nu-i bine la 16 ani sa faca sex.
O educatie serioase cere si explicatii serioase, ca sa inteleaga ca sexul nu este o joaca de copii.

| Hyperion7 a răspuns:

Nu prea este ok,însă ar fi mult mai ok sa ii explici ce și cum și să știe la ce se poate aștepta și poate chestiile astea o vor motiva sa mai amane viața sexuală.
In caz că nu se întâmplă, macar sa știi cu cine și-o incepe, asta pentru a nu te trezi cu surprize.

Faptul că îi spui "Eu sunt părintele și îți impun sa nu faci asta", nu doar că o să o facă pe ascuns, dar o sa fie și mai nașpa pentru ea.

| VoidEternal a răspuns:

E cam repede. Măcar 1-2 ani sa mai aștepte.

| Madaxo97 a răspuns:

Dacă ea se simte pregătită, e ok, deși ideal ar fi la 18, și la 16 ani corpul este pregătit pentru sex, anatomic, ar trebui să fie suficient de dezvoltată. Altele fac și de mai mici, de la 13-14 ani, acelea putem spune că sunt într-adevăr prea mici și își strică copilăria cu ceva ce chiar nu e necesar la vârsta lor, la 16 e o vârstă decentă, atât timp cat o face responsabil și cu băieți de vârsta ei, pentru că este încă minoră, și nu ar trebui să îi permită vreunui libidinos de 25-30-40 + să o atingă nici cu un deget.
E foarte bine că a avut încredere în dvs. să vă spună, mergeți cu ea la ginecolog să îi prescrie niște pastile anticoncepționale pentru protecție, sau să folosească prezervativ neapărat la fiecare contact sexual, și să aibă mare grijă cu ce băiat face sex, să nu își bată joc de ea și să o arate cu degetul după, educați-o foarte bine pe tema asta si va fi pregătită. Nu trebuie să îi interziceți pentru că cel mai probabil oricum o să facă sex cu sau fără voia dvs., așa mai bine să știți că o face protejat și în siguranță și nu va veni gravidă acasă

| 1onur a răspuns:

Nicio mama cu discernământul apt și normal sănătos nu ar lăsa un copil să-și facă atâta rău. Cum puteți să lăsați sau sa vă întrebați ceva atâta de prost Doamnă? Este doar un copil ce minte ce discernământ sa aibă un copil de 16 zece ani la vârsta aceia? Dumneavoastră sunteți conștienți de vă cere copilul Dumneavoastră? Considerați ceva normal ce vrea ia sa facă la vârsta ai? Considerați că un copil trebuie sa ajungă într-o asemenea situație? La vârsta de 16 zece ani find doar un copil find doar o minoră care nu știe ce face este doar un copil naiv este doar o copilă inocentă care urmează să-și facă mult rău dacă sunteți de acord cu o astfel de decizie de a o lăsa să-și facă rău

| 1onur a răspuns:

Ia nu știe ce vrea este doar un copil de 16 zece ani nu trebuie să fiți de acord cu așa ceva fiindcă o sa fiți părtași la un copil care își pierde puritatea inocența copilăria. ia este o minoră o copilă doar naivă care cineva sigur i-a propus da facă așa ceva si ia cade în jocul plasa acelui om fiindcă nici nu va spune cu cine are de gând sa facă așa ceva cu cine vrea sa întrețină raportul sexual la vârsta ei dacă acel băiat are o vârstă mult mai mare ca ia? V-ați interesat de aceste aspecte în privința copilul Dumneavoastră sau doar sunteți indecisă în privința s-o lăsați să-și facă rău sau nu fiindcă din întrebarea Dumneavoastră eu asta înțeleg că reiese dacă o lăsați sau nu să-și comită răul pe care un părinte nu-și asuma datoria și responsabilitate de părinte Doamnă vă întreb între noi fie vorba câți ani aveți?

| 1onur a răspuns:

Considerați ca fiica Dumneavoastră ca vârsta este mică sau ca și copil care urmeze să fie abuzată cu consimțământul părintelui adică cu acordul Dumneavoastră bine înțeles deci în ce termeni discutăm că fata dumitale este încă mică? în ce privință vă adresați va exprimați ca este fata Dumneavoastră încă mică? Cum Considerați toată situația asta în care copilul Dumneavoastră vine și vă întrebă mama tată eu la 16 ani vreau sa fac sex și vreau acordul vostru? Lăsați la un minor la un copil de 16 zece ani o asemenea decizie cei poate afecta sănătatea și viața apoi să regret tot restul vieții ei că un nenorocit cu care a întreținut raporturi sexuale find minoră a profita de naivitatea inocența fete dumitale

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Să zicem că da, să sperăm că nu.

| Cinic a răspuns:

Nu poti sa controlezi dorintele ei. Te inteleg ca esti mama de fata si ideea ca fata ta sa aiba relatii intime te nelinisteste. Dar poti sa ii explici ca unei prietene mai mici. Sa vorbiti ca fetele si nu pe un ton de autoritate. Eu daca as fi tata de fata i-as spune urmatoarele :
1 sa se protejeze indiferent de situatie pentru ca nu sti pe unde si-a bagat-o ala inainte. Si in ziua de azi bolile cu transmitere sexuala sunt foarte raspandite si ft grave.
2 sa nu ofere sex gratuit indiferent de cat de dragut si frumusel este acel baiat. In opinia mea nici o femeie nu ar trebui sa ofere sex gratuit. Ce vreau sa spun cu asta! Evident ca nu ma refer la bani sau chestii materiale. Ci la faptul ca fata ta ar trebui sa ofere sex doar daca si baiatul la randul lui ia demonstrat in repetate randuri ca o respecta si ca o " iubeste" ( nu poate fii vorba de iubire la varsta lor) sa o astepte pana se simte pregatita si sa nu o preseze cu nimic.
3 as intra pe undernet si i-as arata cum arata un avort. Realitaea este dura si abraziva si faptul ca va vedea acel avort o va face in viitor sa fie extrem de precauta. Trebuie sa constientizeze ca pentru propriile actiuni exista consecinte. Desi o va soca ( pe mine m-a facut sa plang) o va si intari si pregati pentru partile neplacute ale vietii.

| Touka19 a răspuns:

Este complet normal să te îngrijorezi ca părinte atunci când copilul tău își exprimă dorința de a începe viața sexuală. La 16 ani, adolescenții sunt adesea curioși și doresc să exploreze aceste aspecte ale vieții, dar asta nu înseamnă că sunt întotdeauna pregătiți emoțional sau mental.

1.Maturitatea Emoțională și Mentală:

Este important ca fata ta să înțeleagă implicațiile emoționale și fizice ale unui astfel de pas. Relațiile sexuale vin cu responsabilități și pot avea consecințe asupra sănătății mentale și fizice, cum ar fi riscul de sarcină nedorită sau boli cu transmitere sexuală.

2. Educație Sexuală:

Dacă decizia ei este fermă, este esențial să te asiguri că este bine informată. Discută deschis cu ea despre contracepție, metode de protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală și despre consimțământul informat. Este important ca ea să știe cum să se protejeze și să ia decizii responsabile.

3. Construirea Încrederii:

Este esențial să ai o relație deschisă și de încredere cu fiica ta. În loc să interzici categoric, încearcă să înțelegi de ce simte că este pregătită și discută cu ea despre eventualele temeri sau neclarități. Acest lucru poate ajuta la crearea unui dialog constructiv.

În loc să abordezi discuția doar din perspectiva "este prea mică," încearcă să te concentrezi pe educație și comunicare. Fiecare adolescent este diferit, iar maturitatea nu vine neapărat la o anumită vârstă. O discuție deschisă și sinceră, în care să o asculți și să îi oferi informațiile de care are nevoie, este esențială. În acest fel, ea poate lua decizii în cunoștință de cauză și se va simți sprijinită de tine, indiferent de alegerea pe care o face.

| barbieeemo a răspuns:

Nu,mai ales daca te mai si intreaba pe tine.
cine naiba o intreaba pe masa daca poate sa sf?