| Andre_2169 a întrebat:

Fetelor am si eu o problema. Aproape ca intru in depresie din cauza asta fiindca eu pun mult la suflet... Ei bine am niste prieteni de mult din 1-4 si acum suntem la gimnaziu(in clasa a 8-a). Pur si simplu m-am indragostit de un baiat din gasca noastra si nu pot sa mi-l scotsin minte, plus ca un alt prieten ma barfeste.adica spune lucruri despre mine care chiar nu sunt adevarate.si de aceea nu pot fi cu un baiat din clasa. Ma rog si tipu pe care il plac sta cu toate fetele ...bineinteles prietene si imi vine sa le bat pe colegile mele si de la un timp acel baiat pe care il plac nici nu m-a baga in seama, in afara ca ne salutam.Nici nu obs ca stau in pauze pe hol singura si asezata pe jos sau in banca bineinteles tot singura. Am incercat sa-l uit, sa-l urasc, dar nu potcrying. Nu vreau sa ma fiu indragostita de el, il urasc ca il iubesc. Imi vine sa ma omor(nu ca as face asa cevalaughing) ). Voi ce ati face in locul meusad?

9 răspunsuri:
| Mao a răspuns:

Nu poti face aproape nimic.
Lasi timpul sa rezolve totul.
Dar am trecut si eu prin intamplari asemanatoare.
Am gasit totusi un site cu articole care te-ar putea ajuta. Intr-un fel sau in altul.
http://www.eva.ro/singuratate-si-durere/

| Crisu a răspuns:

As incerca sa-l bag in seama, sa vorbesc eu cu el daca el nu o face.pe bune acum, asta e singura metoda care te ajuta sa scapi de depresie si de dragostea pentru el, sa iti dai seama ce fel de persoana e si daca merita sau nu.incearca macar!:*

| ѕოiℓε01 a răspuns:

Si eu am fost intr-o situatie asemanatoare! sti e greu sa uiti pe cineva cand il vezi in fiecare zi si cel mai dureros este atunci cand persoana la care ti nu te baga in seama! eu l-am uitat desi a fost foarte greubig grin acum imi e indiferent. cel mai bun mod de a-l uita este sa nu te mai gandesti la el, petrece-ti mai mult timp cu prietenii adevarati, sterge-l din lista de mess si nu te mai uita la elbig grin sper sa iti fie de folos ce am scrisbig grin te pup si bafta.

| Andre_2169 explică:

Dar stii ce fel de persoana e, ne petreceam verile impreuna, vorbesc cu el, fac tot posibilul sa mai ma observe... dar nimicsad

| Romancutza a răspuns:

In locul tau eu as iesi afara cu un alt grup de prieteni, m-as distra, iar in acest fel l-as uita, ii arat si eu indiferenza si gata, de uitat intr-un timp rapid nu este posibil, dar timpul va rezolva totul.

Iesi si tu cu prieteni, gaseste-ti un hobby, iar daca nu prea ai ideii ce sa faci:

Este uşor
- cel mai bun remediu al plictiselii este curiozitatea. Adu-ti aminte de un subiect care iti trezeste ceva interes si documenteaza-te. Internetul e mare.
- schimba locul. Ridica-te de pe scaun, de la birou, fa timp de jumatate de ora altceva.
- fa curatenie sau spala vase. Dupa 10 minute orice alta activitate ti se va parea paradis.
- strabusit la un moment dat de o usoara plictiseala, metropotam a inceput sa adune o colectie de mici prostioare amuzante de pe net in care sa iti agati ochii, click-urile de mouse si care sa te lipeasca de scaun cu orele. Complet lipsite de vreun sens sau de vreun folos ulterior, sunt o buna metoda de alungare a plictiselii. Incearca-le.
- daca se intampla sa te loveasca plictisul la o sedinta, recomandam articolul nostru dedicat acestui flagel.

Ce a spus acum a mers mai departe, care deţine
- plictiseala cauzeaza la sanatate. Nu sta degeaba, ca un cartof de canapea. E preferabil sa mori de oboseala decat de plictiseala. Gaseste o gradina si sap-o. Spala scarile blocului. Fii creativ.
- nu numara oi. Mai degraba alearga dupa fluturi.
- scriitorul Dave Barry spunea: "cuvantul aerobica vine din doua cuvinte grecesti: aero = 'abilitatea de a' si bica = 'suporta o plictiseala incredibila'". Deci evitati aerobica happy
- nu face pe bunul samaritean si nu te apuca sa te intretii amabil cu vecina in varsta. Este o probabilitate foarte mare sa devii plictisit cronic.
- nu te repezi sa recuperezi munca neterminata. E mai placut sa stii ca totusi ai ceva de facut. Da un sens vietii.

Plictiseala metafizica
Te nasti cu ea, nu se vindeca, cel mult se amelioreaza.

Ce sa faci
- Ionesco spunea ca plictiseala naste din sentimentul securitatii. Fii nebun, toarna-ti ceva adrenalina in vene.
- Kierkegaard spunea ca plictisul e sursa tuturor relelor si ca zeii au creat lumea intr-un acces de plictiseala. Distreaza-te creand ceva.
- daca nu stii sa faci nimic (e grav, dar asta e alta discutie), incearca sa desfaci ce a facut altul. O sursa excelenta este site-ul institutului SETI, unde te poti amuza decodand sunete din spatiu sau codand mesaje interstelare de trimis in spatiu. Ain't that fun?!
- scrie un roman foileton autobiografic.
- plictiseala este o stare interioara. Cel mai probabil esti plictisit de propria ta persoana. Fa o lista cu lucruri pe care ai vrea sa le schimbi la tine.
- mergi la un psihiatru, daca ai cojones. Iti va asigura o distractie excelenta timp de cateva luni... dupa care, inevitabil, te vei plictisi.

Este uşor de gol
- nu iti agita constiinta alergand bezmetic dupa ceva de facut/gandit. Nu vei reusi sa te agati de nimic. Stai nemiscat si contempla-ti camera. Vei descoperi lucruri fascinante, a la "Portile perceptiei".
- nu neglija faptul ca "ma plictisesc" se transforma foarte usor in "ii plictisesc pe toti". Un geniu sictirit si metafizic place tuturor, insa daca e si plictisit, e iremediabil paria.
- nu te uita la filme de arta, mai degraba joaca un mmorpg. WOW, SecondLife, StarCraft sau Lord of The Rings te asteapta, ca sa intri in legatura cu eul tau virtual.
- nu-l citi pe Bacovia. Versuri de genul "stam singur langa mort... si era frig" sau "e sange, plumb si toamna" au un jenesaisquoi care trage la sfoara si sapun.
- nu citi stirile. Daca ai un fundament oarecum filosofic, urmatorul pas pe care il vei face va fi de pe scaun sau de pe pervaz.
- nu merge la psihiatru daca te simti usor labil. Va avea acelasi efect ca stirile.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Păi, nu prea poţi face nimic. Asta e, mai păţeşti şi dintr-astea.
În altă ordine de idei, depresie în dragoste la 14 ani? Haide mă, fii serioasă!

| Andre_2169 explică:

Am 15happy ap 16tongue. Stii kongeriket nu trebuie sa judeci oamenii asa dupa cum iti place...

| ViseInCulori a răspuns:

Incearca sa iti cauti alt baiat care sa iti placa... un posibil iubit

| Andre_2169 explică:

Aaaa...si plus de asta tuturor li se intampla chiar daca vrei sau nu. Cei vina mea?