Exista in cursul unui ciclu menstrual de 28 de zile o perioada de minima fertilitate. Ea apare numai daca ciclul e perfect regulat si se desfasoara astfel: zilele 1-5, numarand din prima zi de sangerare si zilele 24-28, de asemenea numarand din prima zi de sangerare. Riscul maxim este intre zilele 12 si 16.
Normal este sa te protejezi tot timpul. dar daca vrei sa te informezi, este vorba de "calendar":din prima zi a menstruatiei pana in a zecea zi este scazut riscul, urmatoarele 10 zile sunt fertile, in care poti ramane. E ok sa te informezi asupra sarcinii, dar daca te protejezi eviti riscurile si pentru alte probleme care pot aparea.Internetul este in floare, cauta informatii si despre toate bolile...care nu le calculezi... le poti avea.
Un risc foarte mic (nu stiu daca cel mai mic)-cand esti pe stop, desi nu stiu cati ar incerca chestia asta. Cel mai mare-in timpul perioadei fertile (il poti calcula si pe net daca nu sti exact perioada aceea). Protejeaza-te si totul va fi ok!
Bună.
Riscul cel mai mic este imediat după ciclu menstrual și înainte de venirea lui.
La un ciclu de 28 de zile, primele 7 zile și ultimele 7 zile sunt cele mai sigure că o femeie nu poate rămâne însărcinată. În primele 7 zile, inclusiv sângerarea care poate dura de la 3 până la 5 zile, mai rămân doua libere. Ovulația începe din ziua a 8-a crește până în ziua a 14-a, se menține în platou până în ziua a 16-a și se încheie în ziua a 21-a a ciclului menstrual. Mare atenție, spermatozoizii trăiesc 2-3 zile, au fost cazuri când au trăit și 5 zile.
În ajutor pentru a știi și mai bine aceste aspecte ale fertilității, poți urmări prezența glerei cervicale sau mucus cervical care are aspect de albuș de ou. Cu cât este mai consisten și mai abundent cu atât îți indică că ești în ovulație. Poți ține evidența prin notarea acestor zile pe un calendar și cu ocazia asta poți lua și temperatura vaginală care la rândul ei este crescută cu un grad, maxim trei grade în ovulație. Acest lucru trebuie urmărit cel puțin șase luni pentru a vedea exactitatea zilelor libere și care nu.
Îți poate fi util, ca și informații: www.seximus.ro
Pa, pa.
anonim_4396 întreabă: