anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Fetelor, cum aţi interpreta dacă un băiat cu care vorbiţi v-ar apuca de şolduri şi v-ar săruta cu foc pe obraz, de drag?
Vi se pare ceva ciudat, deplasat în acest gest?
Dacă da de ce?

Răspuns Câştigător
| OANA_4976 a răspuns:

Un baiat care puna mana pe solduri nu pe fund inseamna ca te respecta, iar sarutul pe obraz e un gest foarte dragut...cred ca baiatul te iubeste.

| vitbsk a răspuns (pentru OANA_4976):

Eu sunt băiatul, eu iniţiez acţiunea, mă bucur că mai sunt şi fete care nu se isterizează şi nu interpretează ca ciudat un astfel de gest.

28 răspunsuri:
| CrazySoursD a răspuns:

Nu,mi se pare chiar foarte dragut. Daca erati prieteni, nu e nimic ciudat.Chiar un gest dragalas, poate simte ceva pentru tine.

| vitbsk a răspuns (pentru CrazySoursD):

De facto, eu sunt băiat, dar vreau să sondez părerea fetelor, pentru că mi s-a întâmplat de câteva ori când vorbeam cu o fată; privirea ei parcă îmi liniştea sufletul iar ochii ei negri bulbucaţi deveneau centrul universului meu pentru câteva secunde ce îmi păreau o eternitate.

| CrazySoursD a răspuns (pentru vitbsk):

Daca te gandesti sa o iei de solduri si sa o saruti cu foc, de ce nu o faci? sigur o vei da pe spate.

| vitbsk a răspuns (pentru CrazySoursD):

Au trecut demult vremurile alea oricum tu eşti o drăguţă pentru că îmi aminteşti că mereu există cineva care să gândească altfel, în afara stereotipului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Evident, totul depinde de statutul relației, de ce simt pentru și cum mă raportez la el.

In cazul in care suntem apropiați ca prieteni, iar eu sunt in același timp atrasă fizic, nutresc sentimente de nuanță erotică pentru el și ne cunoaștem de o perioadă de timp decent de lungă (din p. meu d.v.) pentru un astfel de gest, l-aș primi incântată.

Dacă, din potrivă, il privesc strict amical, m-ar repugna cu certitudine.

Așadar, dacă plănuiești să inițiezi un astfel de act de afecțiune, asigură-te că ea răspunde corespunzător la gesturi mai puțin evident romantice (i.e. că și ea te place in același mod)

| vitbsk a răspuns (pentru anonim_4396):

Merci pentru sfaturi şi pentru efortul de a scrie, te rog dacă mai poti să răspunzi, pentru că vreau să înţeleg o anumită psihologie.
Să înţeleg că fratele tău sau un apropiat (pentru care nu nutreşti sentimente erotice) dacă te-ar lua în braţe te-ar repugna?
Îţi dau un exemplu, să zicem că iau bacul(l-am luat demult) şi de fericire iau în braţe o colegă cu care mă uitam la rezultate şi o mai ating fără să vreau pe sâni sau o mai strâng de talie, o sărut pe obraz sau pe gât şi după ce îmi dau seama de gafă mă retrag. Este un gest deplasat?
Care ar trebui să fie semnalele (răspunsurile corespunzătoare) de care să mă conving înainte să iniţiez un gest afectiv?

Şi te rog dacă poţi să-mi dai nişte exemple de gesturi mai puţin romantice, din partea unui amic, care ţie nu ţi-ar trezi repugnă.
Spun asta pentru că aveam colegi care erau foarte apropiaţi de fete, le pupau, le strângeau în braţe, le ziceau că-s frumoase(fără să fie iubiţii lor) şi fetele nu-i respingeau, ba parcă se vedea în privirea fetelor, o urmă de bucurie sufletească, o grimasă expresivă. Cred că fiecare femeie în sinea ei nutreşte să fie apreciată şi iubită de bărbaţi, de aceea încerc să aflu limita sau semnalele până la care un gest afectiv poate fi acceptat.

| anonim_4396 explică (pentru vitbsk):

Hmm. In primul rând, rebuie să admitem că aceste aspecte relaționale dintre regnurile cu cruce și cu săgeată diferă intr-o oarecare măsură de la individ la individ.

Eu personal am bariere foarte rigide in ceea ce privește contactul fizic cu persoanele de sex opus. Dacă mi-e strict prieten (nu sunt atrasă erotic de el și nu suntem intr-o relație de dragoste), o imbrățișare amicală (FĂRĂ atingeri sugestive - e.g. atingerea șoldurilor, coapselor etc., și care să nu aibă loc prea des) e pentru mine paroxismul tangenței fizice. Dacă merge mai departe, ii fac cunoscut pe șleau faptul că trebuie să păstreze distanța. Call me old-school.

Dar hai să vedem in general. E cât se poate de veridică observația ta, da, femeile nutresc in mod firesc o nevoie de a fi apreciată, admirată, măgulită de bărbații din jur.
Acum...in funcție de respectul pe care il are pentru sine și de nivelul de conștientizare al propriei valori, femeia va fi mai mult sau mai puțin permisivă in ceea ce privește modul de manifestare al acestei aprecieri, admirații - i.e. cât de departe poate merge bărbatul cu atigerile (mângâiere pe umăr vs. palmă peste fund); nivelul minim de decență al complimentelor (ce frumos iți complimentează colierul ochii vs. ce cur bun ai, gagico). Siguranța de sine e indirect proporțională cu toleranța indecenței, obscenității chiar.

Adică, cu cât e mai nesigură pe sine, cu atât o să fie mai ingăduitoare față de gesturi...impudice să spun așa.
Acele fete care permit un astfel de contact fizic (precum cel descris de tine) cu bărbați cu care nu se aflau intr-o relație serioasă, sunt atât de flămânde după consolidarea siguranței de sine, incât caută confirmarea valorii lor in aceste acte superficiale de afecțiune din partea unor bărbați care nu le iubesc pe ele per se, ci se bucură gratuit de corpul lor, primind undă verde in urma unor banale complimente. Lamentabil, dar adevărat.

Ha ha, cât despre caracterul,, involuntar'' al atingerii sânilor sau săruturilor in locuri precum gâtul - e cât se poate de improbabil; acestea sunt intotdeauna deliberate.

Pentru mine, nu există gesturi cu caracter romantic din partea unui bărbat care mi-e strict prieten, care să nu-mi provoace repulsie. Cu toate acestea, există gesturi care nu m-ar deranja, prin care un prieten ar putea verifica dacă mă simt sau nu atrasă erotic de el.
Hai să vedem acum gesturi mai puțin evident romantice prin care te-ai putea asigura intr-o oarecare măsură, chiar dacă nu vei avea neapărat certitudinea, că te place și e atrasă de tine in același mod ca și tine.

Ca principiu, caută să NU atingi direct zone erogene ale corpului ei (sâni, fund, gât), insă asigură-te că gestul denotă un nivel de intimitate.

E.g.:
Atinge-i părul, jucându-te cu o șuviță și urmărește reacția ei; dacă zâmbește, iși indreaptă privirea in jos sau se uită cu afecțiune in ochii tăi, e de bine (eu aș primi asta de la un prieten de care mă simt atrasă și cu care imi doresc ceva mai mult).
O altă,, metodă'' ar fi indepărtarea unei gene fictive de pe obraz, intârziând indelung cu atingerea pomeților. Idem, fii atent la privirea și la jocul ei de fizionomie.
Ai putea să ii atingi mâna, cu pretextul admirării brățării/ceasului, intârziând din nou cu atingerea.

Dacă semaforul indică culoarea verde, poți inainta (păstrând decența).
Oricum, după cum am spus, reacțiile, limitele personale, variază de la femeie la femeie. In principiu, NU sări pe zone erogene, caută să fii discret, dar intim. Fii ochi și urechi la reacțiile ei, indeosebi la comunicarea nonverbală și paraverbală.
Dacă indiciile că te place sunt poate vagi, imprecise, cele că NU te place sunt ceva mai concrete: va incerca să se indepărteze fizic de tine, iți va respinge mâna când o atingi, va zâmbi probabil nervos, te va privi ironic gen,, ce crezi că faci?'', sau poate chiar iți va da o palmă (deloc ambiguu).
Aproape oricare altă reacție, indică cotrariul. Dacă e atrasă de tine, semnalele sunt zâmbetul, cuplat cu o privire timidă sau ștrengărească, poate chiar să-ți răspundă la rândul ei cu atingeri.
Fii atent și simte incărcătura emoțională, energetică a atmosferei dintre voi in momentul atingerii.

ATENȚIE!
Disclaimer: A nu se aplica astfel de gesturi afective DECÂT față de o femeie cu care ai intențiile unei relații serioase. Nu e de dorit să ii dai iluzii false unei amice cu care nu-ți dorești nimic mai mult decât prietenie.

Sper că nu am fost abstractă sau evazivă și că ți-am fost de folos.

Nu ai fost deloc evazivă ci extrem de comprehensivă;

1.So, îmi e ciudă că am dat funda aiurea, numai pentru efortul pe care l-ai făcut să-mi descrii elemente din psihologia feminină într-un mod atât de pertinent, meritai.
2. I refuse to call you old school, îmi plac fetele care spun pe şleau lucruri într-o manieră care le reflectă feminitatea, adevărul e întotdeauna sănătos pentru minte, deoarece înlătură deşertăciunile.
3. Referitor la fetele care sunt nesigure, aş vrea să adaug, din ce am observat, că multe sunt educate aşa din familie. Adică, multe domnişoare sunt crescute după modelul "prinţesa lu' tata", şi ca atare toată atenţia familiei şi mai ales a tatălui se resfrânge asupra ei. În momentul în care ies în lume aceste fete vor toată atenţia iar, prin momentele de cuddle cu băieţii, retrăiesc fiorul pe care îl aveau când îşi explorau feminitatea alături de tatăl lor prin gesturi nevinovate "gâdileli", îmbrăţişări, şezut în poala tatălui etc.
4.Cu privire la caracterul involuntar, te-aş întreba cum pot înţelege, ca băiat, voluntar/involuntar momentul când o doamnă/domnişoară îşi freacă umărul de pieptul meu sau când, sub pretextul că mă ţine de braţ, simt cum îmi scrutează tricepsul şi antebraţul cu buricele degetelor?
5. M-ai dat gata cu descrierea ta, într-adevăr nu poţi fi sigur de nimic dar, poţi sonda personalitatea feminină cu gesturi tandre. În trecut când stăteam lângă o domnişoară, numai adierea de balsam care se ridica din scalpul ei, mă făcea să zbor.
6.Nu-mi place să repezesc o doamnă şi nici să-i vorbesc din argou, în general acord atenţie fiecărei părticele din corpul ei. Se vede că ştii să iubeşti pasional, din ce descrii. Şi eu unul îmi concentrez toată atenţia şi afecţiunea pe fata la care ţin, nu-mi place să fiu un escroc sentimental.
Şi într-adevăr femeia, ridică nivelul jocului dar, să ştii că bărbaţii au nevoie de femei care să le aprecieze gesturile, altfel, nu ar mai avea farmec viaţa.
Din descrierea pe care ai făcut-o regăsesc misterul feminin după care bărbaţii sunt înnebuniţi, de aceea cred că, toate femeile merită respect.
De curiozitate, aş mai avea nişte întrebări : Ce parfum ar prefera o felină ca tine la prima întâlnire; spicy sau mai fin(nu ştiu ce să aleg pentru o întâlnire)?
Crezi că este un cocalar un bărbat care îşi pune muschii în evidenţă pentru a atrage atenţia unei fete la care ţine?
Care e modelul de masculinitate în viziunea ta?
Sper că nu te-am oripilat cu descrierea mea, chiar aveam nevoie să conversez cu o femeie elevată, care ştie să iubească pentru a înţelege anumite lucruri. Dacă, am scris ceva deplasat, te rog să mă atenţionezi.

| anonim_4396 explică (pentru vitbsk):

1. Nu mă interesează câtuși de puțin fundițele.

3. Evident, contextul familial al fetei are un rol determinant in ceea ce privește modul ei de raportare la sexul opus in maturitate. E foarte probabil ca in cazul in care e obișnuită să fie mereu in centrul atenției, veșnic in lumina reflectoarelor in familie, să aibă același gen de așteptări din partea bărbaților din viața ei. Analog, e posibil ca dacă dimpotrivă, duce lipsă de afecțiune și atenție in cadrul familei, să caute să iși implinească nevoile emoționale in relații amoroase, sau idile efemere, acceptând cu ușurință avansurile.
Indiferent de circumstanțe, eu am enunțat un status quo, iar motivul din spatele lui nu are deocamdată relevanță.

4.,,...şi o mai ating fără să vreau pe sâni sau o mai strâng de talie, o sărut pe obraz sau pe gât şi după ce îmi dau seama de gafă mă retrag.'' - eu la asta mă refeream când am vorbit despre caracterul,, involuntar'' al unelor gesturi.
E absurd. Imposibil să te trezești din senin că ai pipăit fata pe sâni, că ai prins-o de talie și că ai pupat-o pe gât, așa, fără să-ți dai seama.
Cât despre situația descrisă de tine, e un fapt cert că e atrasă erotic de tine dacă se comportă astfel in preajma ta. Nu sunt prea echivoce și nu lasă loc de interpretare astfel de atingeri (aparent nesemnificative) din partea unei femei.

6. Femeile ar face bine să aprecieze gesturile de tandrețe ale bărbatului IUBIT (condiția de a fi atrase de el e imperioasă, bineințeles; nicio femeie nu e nevoită să mulțumească oricărui libidinos care ii acordă atenție).

Cât despre aroma parfumului preferat pentru o primă intâlnire...asta chiar variază de la femeie la femeie și, oricât de binevoitoare, nu aș putea da un răspuns universal valabil. Dacă mă intrebi pe mine personal, nici așa nu aș putea da un răspuns universal valabil pentru toate primele intâlniri; marea enigmă feminină, ce pot spune. Depinde de starea mea de spirit, de dispoziție, de contextul emoțional.
Dacă mă simt romantică, melancolică, lirică, nostalgică...prefer o mireasmă fină. Dacă mă simt sexy, arzândă, pasională, probabil voi prefera ceva mai,, spicy''.

Dacă imi vrei opinia, fie (deși e clar că nu corespunde tuturor femeilor).
Nu am un prototip al masculinității, nici vreo listă cu trăsături fizice și de personalitate ale masculului ideal. Variantele in care se infățișează sunt relativ variate, eu doar il recunosc când il văd. Cu toate acestea, există o serie de caracteristici comune.

Personal, am o slăbiciune pentru bărbații clasici, eleganți și austeri. Trebuie să fie sigur pe sine, impozant prin prezență, cu un aer distins insă nu infatuat, cordial, insă ușor detașat. Dacă nu suntem la piscină sau in intimitatea căminului (in cazul unei relații), mă repugnă expunerea corpului (chiar și numai prin haine mulate), fie el și impresionant de robust. E mult prea flagrant, prea frapant, mi se pare de prost gust.
Am eu grijă să ii studiez fizicul (intr-o manieră discretă, bineințeles) dacă mă atrage conduita, limabul lui, poate să lase liniștit asta in seama mea. Degeaba mi se etalează și expune, mă lasă rece dacă e fără fond intelectual atracția.

Ultimele puncte adresate sunt evident cât se poate de subiective. Putem afirma,, câte femei, atâtea opinii'' referitor la aceste aspecte. Deși sunt convinsă că orice femeie (cu excepții infime) iși dorește un bărbat sigur pe sine. Restul...relativ.

Nu, nu m-ai oripilat deloc. Ești curios tare. In funcție de vârstă, ți-aș recomanda să citești eventual ceva cărți/articole psihologice de specialitate pe tema asta (nu am exemple concrete, cu excepția cărților:
,, Lupta fiecărei fete'' de Shannon Ethridge și Stephen Arterburn sau
,, Doar pentru EA. Ce ar trebui să știe orice femeie despre viața interioară a bărbatului/Doar pentru EL. Ghid de orientare pe harta lăuntrică a universului feminin'' de Shaunti & Jeff Feldhahn, care sunt scrise din perspectiva creștină, just so you know).

Evident că nu există legi bătute in cui cu privire la femei vizavi de viața amoroasă (altfel unde ar mai fi misterul feminin?), insă poți afla informații utile măcar orientativ.

| Pitzipoanca a răspuns:

OMG, da' cati ani ai? 7?

| vitbsk a răspuns (pentru Pitzipoanca):

Ţi se pare că un puşti de 7 ani scrie de maniera asta? Nu ţi se pare că un asemenea gest de tandreţe seamănă cu cel din copilărie, o trăire autentică fără substrat pervers? Păi care apreciază mai mult femeia cel care o susţine şi o copleşeşte cu afecţiune sau cel care o jigneşte şi o foloseşte ca pe o propietate?

| Pitzipoanca a răspuns (pentru vitbsk):

Mai, nu am incredere in "trairi autentice fara substrat pervers". Mai ales din partea baietilor. Serios, intreband asa ceva (ce ai intrebat tu) m-a facut sa cred ca a postat o fata pana in 14 ani.
Totusi, avand in vedere ca esti baiat (sper) si ai vocabularul suficient de dezvoltat (pari peste 15 ani-sper ca asa e), privesc lucrurile in alta lumina.
E foarte dragut (evident, daca intr-adevar nu are substrat pervers). Da' e mai bine s-o faci cand nu e prietenul ei in zona. ^___^ O seara catifelata sa ai.

Sal, merci de încurajări. Poate că emoţional am o vârstă până în 14 ani. Dacă ai simţit asta înseamnă că ai o parte de adevăr, nu mă supăr. O să-ţi dau exemple totuşi de câteva "trairi autentice fara substrat pervers" dacă ai răbdare să citeşi. Zici că nu există trăire autentică;
Atunci fiul care-şi îmbrăţişează mama ce intenţie are?
Băiatul nedezvoltat, impuber care-şi sărută pe obraz colega de bancă din clasa a IV ce intenţie are?
Dar oare bătrânii care sunt căsătoriţi de peste 50 de ani care se îmbrăţişează şi "fizic nu mai pot" ce intenţie au?
Tinerii care adresează free hugs pe stradă în ziua cu tematica respectivă, au oare, o intenţie necinstită?
Oamenii care se îmbrăţişau la revoluţie sau la marile victorii ale echipei naţionale ce substrat pervers aveau?
Nu poţi să recunoşti autenticul până nu-l trăieşti.
Pentru mine atunci când o clipă se transformă într-o veşnicie, alături fiind de o persoană dragă, ei bine atunci simt adierea autenticului prin porii conştiinţei, lucru care mă cufundă într-o stare de linişte.
O seară liniştită să ai...

| Pitzipoanca a răspuns (pentru vitbsk):

Mai, eu stiu la ce te referi. Inteleg perfect. Doar ca... a trecut foarte mult timp de cand am mai auzit asta din partea unui baiat.
Oricum, asta schimba nitel situatia. Daca o placi, tine-o tot asa. Daca nu... mai bine nu ii dai semnale din astea.

Au trecut vremurile alea oricum. Încercam să văd ce părere au fetele, cu privire la un asemenea gest. Merci pentru încurajări.

| alecsalecs a răspuns:

Tu ce esti fata sau baiat? Daca esti fata cred ca ti poti imagina si restul...la ce ai putea sa te astepti.laughing))

| ramonika125 a răspuns:

Pai mie nu mi se pare ciudat, depinde si de persoana care face gestul, poate fi amuzant, dragut, placut sau deranjant, depinde de persoana.

| vitbsk a răspuns (pentru ramonika125):

Să zicem că mă înţelegeam din priviri cu ea, de când am văzut-o, eram colegi, vorbeam. Dar nu eram prietenul(iubitul) ei, pur şi simplu era un gest de apreciere la adresa ei. Întrebarea e în cazul acesta ţi se pare un gest deplasat? Adică există riscul să oripilezi, ca băiat cu un asemenea gest?
Întreb pentru că am văzut că fetele între ele recurg des la tandreţuri. Dar dacă un băiat ar face aşa ceva ar fi catalogat fie ciudat/pervers fie extrema cealaltă gay. Lucru care mi se pare deplasat pentru că un om care trăieşte cu adevărat îşi exprimă sentimentele în cazul meu puerilo-adolenscentine, faţă de femei, bineînţeles în limita decenţei.

| ramonika125 a răspuns (pentru vitbsk):

Nu e deloc deplasat, parerea mea depinde si ce tip de persoana e

Mulţam de comentariu, dacă era după mine dădeam funda la mai multe comentarii. Să ştii că e o uşurare să auzi şi fete care nu fac o tragedie din orice.

Pup

Daca mai ai timp te rog să ma ajuţi cu un sfat după care nu te mai deranjez. Am avut o colegă pe care simţeam că o iubesc de mor în liceu dar nu ştiam cum să mă aproprii şi să ma port cu ea şi am jignit-o chiar la Balul de a 12-a când ea a vrut să se apropie de mine şi să facem poze (am jignit-o pentru că ştiam că o să-mă deconspir dacă se apropie de mine şi nu ştiam cum să reacţionez).De atunci nu am mai văzut-o şi am avut mustrări de conştiinţă. Intrebarea e cum să îmi cer iertare pentru ca să-mi pot lua mai departe misiunea în viaţă. Nu mă interesează dacă are sau nu prieten vreau doar să-mi cer scuze, să fie o reconciliere, o reparaţie morală faţă de ea prin repunerea ei în demnitate. Am doar interesul să-mi cer scuze faţă de ea şi atât. Te rog dacă poţi să-mi spui cum aş putea să-mi creez cadrul în care să-mi cer scuze sau cum ai vedea tu o rezolvare pentru astfel de situaţie.

Pai daca ai numarul ei de telefon sau id de mess poti sa o inviti la o cafea, si ii explici ca nu a fot cu intentie ceeia ce i-ai spus, si ca iti pare rau.

Nu vreau să creadă că mă dau la ea, mai ales că are un dinte împotriva mea şi mă poate suspecta de orice după faza aceea.

| n1cknam3 a răspuns:

Am vazut intrebarea si m-am gandit cum ar reactiona prietena mea la asta : in primul rand ar incepe sa tipe dupa ajutor, dupa care ar incepe sa il loveasca pe ala cu geanta... cel putin asa sper ca ar reactiona laughing))

| vitbsk a răspuns (pentru n1cknam3):

Ca să clarific, o ştiam pe fata aceea şi mă înţelegeam cu ea, nu eram un bezmetic de pe stradă.