Stai linistita, mie mi-a venit la 13 ani jumatate, aproape 14 ...si crede-ma, m-am dezvoltat normal. Intre 10 si 16 ani e normal sa-ti vina menstruatia. Nu trebuie sa te panichezi, pentru ca iti va veni cu siguranta. Daca observi pe lenjeria intima o secretie de culoare deschisa sau transparenta, inseamna ca mai putin si iti va veni menstruatia. Si asa, ca sa stii de la mine, cuvantul "ciclu" e folosit cu sens gresit, cuvantul corect fiind menstruatie pentru ca "ciclu" inseamna perioada de timp dintre 2 menstruatii.
Fiecare are organismul si dezvoltarea ei. unora le vine mai devreme, altora mai tarziu.nu e o varsta "batuta in cuie" la care sa iti vina.nu e nici o problema :*
Stai mai linistita ca nu e nici o problema daca la varsta ta nu ai cm. pot sa. ti dau un ex : uneia dintre prietenele mele i. a venit pentru prima data ciclu la 15 ani. poti sa. ti pui mai multe semne de intrebare daca ai peste 16 ani, dar acu nu e cazu
Stai linistita si eu am 13 ani jum si nu mi-a venit. oricum nu vreau deoarece nu e f placut. dureri de burta etc.
Depinde de organism.:]
Menstruatia apare intre 12 si 14 ani, cand este organismul pregatit, dar si intre 8 si 17ani, deci mai este timp.
Sincer nu ar trebui sa-ti faci griji, caci mai e timp* si in plus ar trebui sa te bucuri caci nu ai dureri de burta si dureri de cap.Depinde mult de organism' :*
Nu toate femeile sunt la fel. Unora le vine menstruatia mai devreme, altora mai tarziu, Mie mi-a venit la 14 ani si o luna.
Mie mi-a venit la 14, fix de ziua mea. ULTIMA din clasa:)). Dar pe mine nu m'a durut nimic, si nici nu ma doare. Cand o sa vvina, sigor o sa fie neregulat in primele luni (daca nu si mai multe luni), dar nu te ingrijora, nu e nimic rau in zilele de menstruatie. Pur si simplu intervine mai mult igiena, iar daca foroseti metode eficiente, fii sigura ca nu te patezi, si o sa ai zile aparent normale;). Singurele chestii rele ar putea fi ca o sa te ingrasi putin, sau o sa te latesti in solduri, dar daca te tii de sport o sa fie bine, dar o sa-ti creasca sanii si popo'u;)) deci stai lnistita. E normal. Alte parti rele ar fi doar daca vei suferi de sindromul pre menstrual. Pt mai multe intra pe www.noifetele.ro. E cel mai tare site in domeniu;;)
Take care:)>-
Lasa ca e mai bine asa...:X:X sa vezi ce o sa patesti bucura-te acum cand e momentul!
Ne intrebam oare cine nu a avut o astfel de problema? Stiu sigur ca eram in clasa a 7 si toate fetele aveau cu exceptie a 4 sau 5 eu fiind printre ele.Nu mai stiam ce sa fac considerand ca as fi cumva anormala. Dar a venit si vremea mea stii tu "toate la timpul lor" si acum mi'as fi dorit sa'mi fi venit pe la 16 sa ma pot bucura pe deplin mult timp fara dureri. Dar asta e nu le poti avea pe toate, cum au spus si ceilalti nu esti pregatita inca, va veni si randul tau nu e motiv de ingrijorare, nu esti mai cu stea in frunte daca ai ciclu bucura'te acum cat poti pupici :*
Stai linistita maimie mi-a venit la 13 ani si 8 lunideci nu iti faci griji nu e prea placutorcum ai timp destul :*:X
Eu sunt una la care doar la 16 ani i-a venit pentru ca, am avut uter infantil si organsimul meu doar la aceea varsta a intrat in "parametrii".
Nu-ti fa griji pentru ca inca nu este cazul. Bucura-te inca de copilarie si vei avea destul timp si pentru "mesajele" trimise de feminitate.
Multa sanatate si incarca-te cu rabdare ca, toate apar la timpul lor.
Poi nu iti face griji si eu am 13 ani si mi-a venit poate iti vine mai tarziu.Am si eu o problema ajutati-ma va rog mie mi-a venit ciclul de la 12 ani in fiecare luna dar in luna iulie de ce nu mi-a venit de fapt mai sunt cateva zile si vine luna august va rog ajutati-ma plizz
am
smileygirl_5357 întreabă: