| TraianIImperator a întrebat:

Fetelor, voi ați accepta să aveți ca soț un băiat care nu vrea să vă dea parolele de la conturile unde este logat? Mă simt inferior pentru că, într-o relație, nu voi accepta să dau parola, de la contul meu Google, de exemplu, iubitei, în parte pentru că mi-am petrecut ore bune aproape în fiecare zi pe Youtube și m-am obișnuit să mă uit la ce vreau, fără grijă că altcineva ar putea vedea ce am vizionat (nu mă uit la filme pentru adulți sau conținut asemănător), în parte pentru că îmi este frică de faptul că iubita, dacă ar vedea istoricul mai vechi, ar putea să mă judece pentru teoriile conspirației în care am crezut și pentru alte videoclipuri la care mă uit. Urăsc să îmi fie analizate acțiunile de genul ăsta. În viața reală m-am făcut de râs de multe ori, numai și numai din vina mea și cine știe de câte ori m-am făcut de râs și pe rețelele sociale... Nici parola pentru deblocarea telefonului nu i-o voi da, numai din motivul că ar putea găsi ceva acolo care ar face-o să mă considere ciudat. Ăsta (refuzul meu de a îmi divulga parolele) este unul dintre motivele pentru care nu mai sper că îmi voi face relație serioasă. I-aș da iubitei numai codul de la cardul pe care primesc bani. Mă simt foarte trist că sunt așa ciudat, nu știu dacă cineva ar sta cu mine în condițiile în care păstrez aceste lucruri secrete. Nu înțeleg ce este în neregulă cu mine. Nu vreau să îmi răspundeți din milă.
PS: Al doilea motiv pentru care nu prea mai sper că îmi voi face relație este acela că am făcut chestii în viață pentru care o fată, când ar afla, m-ar părăsi. Am făcut chestii rele... pe care acum le regret, dar fetele nu vor înțelege, probabil, că nu mai vreau să repet niciodată acțiunile din trecut. Numai Dumnezeu mă mai poate ajuta să îmi fac iubită.

9 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Doar tu poti face ceva ca sa ai o iubita, nu dumnezeu.
Nu e ceva important sa dai parola iubitului sau iubitei. Eu nu consider o chestie necesara dar personal s-a intamplat sa o dau pentru a ma ajuta cu diverse cand eu nu puteam intra, ori invers, mi s-a dat parola sa intru eu sa il ajut cu ceva. Nu m-am uitat nicaieri si nu s-a uitat nicaieri. E o chestie de prost gust sa ceri parola si sa cotrobai prin istoricui cuiva ori in telefon la mesaje. Cine face asta inseamna ca nu are incredere in voi, in relatia voastra si asta clar nu poate sa duca la ceva serios. Eu cred ca ar trebui sa gasesti persoana potrivita si atunci nu o sa te mai temi de ce ar putea crede despre tine. Cand o gasesti, o sa vrei sa ii spui toate lucrurile despre tine, si o sa radeti impreuna de perioadele "ciudate" in care cautati teoria conspiratiei si credeai sau orice altceva ai mai facut. Sunt multi oameni care cred in ceva ciudat ori poate se uita la dubiosenii pe Youtube, nu ai de ce sa te simti naspa pentru cum ai fost.

| AnotherGirl a răspuns:

Hello! Eu consider că oricine are dreptul la intimitate și dreptul de a-i fi respectată intimitatea. N-am avut niciodată pretenția să știu parolele de la conturile partenerilor mei și, chiar și atunci când le-am știut, n-am intrat să verific mesaje, să fac cercetări, sau caut chestii în telefonul/contul iubitului. Dacă mi-a dat cineva parola, ok. Dacă nu, la fel de ok.

Nici eu nu-mi dau parolele. La fel ca tine, n-am nimic de ascuns, dar pur și simplu vreau să am intimitatea mea și nimeni să nu calce pe ea.

Până la urmă, dacă cineva vrea să te înșele, o face și dacă îți dă parolele de la toate conturile. Ca femeie nu prea înțeleg obsesia celorlalte de a deține parolele și controlul asupra iubiților lor.

Mi se pare normal și de bun simț să respecți dorințele și intimitatea celui de lângă tine. Faptul că ești într-o relație nu înseamnă că deții acel om și că ai dreptul să treci peste ceea ce el nu vrea ca tu să o faci.

Nu știu ce fel de lucruri ai făcut la viața ta, dar în afară de crimă și viol nimic nu mi se pare de neiertat. Totuși, orice ai fi făcut, trecutul e trecut și nu e musai să-l expui pe tavă altora. Poți, la fel de bine, să păstrezi asta pentru tine.

| TraianIImperator explică (pentru AnotherGirl):

Din fericire, nu am violat sau omorât. Consider că și pentru criminali și violatori trebuie să existe iertare, după ce își ispășesc pedeapsa și regretă fapta. Nu ar avea sens să nu li se ofere iertarea, ba chiar lipsa iertării i-ar putea face să repete faptele. Nu prea aș putea să evit aflarea de către iubită a lucrurilor rele pe care le-am făcut, tot ar afla de la prieteni sau familie, la un moment dat le va scăpa o vorbă și eu va trebui să explic, dar sper să fie bine.

| AnotherGirl a răspuns (pentru TraianIImperator):

Teoretic da, orice om merită șansa de a primi iertarea. Problema în cazul violatorilor și a criminalilor este că lasă prea multă suferință în urma lor și că, din păcate, recidivează.

Poate ce-ți imaginezi tu că va fi este mai rău în mintea ta decât ce va fi în realitate. N-ai de unde ști. happy

Dacă nu sunt iertați, pot cădea în deznădejde și să continue faptele rele, nepăsându-le ce se va întâmpla în continuare cu ei, dar dacă sunt acceptați în societate, dacă li se oferă bunătate, se vor putea reeduca.

Da, este posibil să exagerez reacția iubitei.

| AnotherGirl a răspuns (pentru TraianIImperator):

Crezi că le pasă de iertare? Unii nici nu au remușcări. Recunosc, nu pot empatiza cu ei, mă doare prea tare suferința victimelor lor. Poate cu timpul aș putea simți mai multă empatie și față de ei, însă momentan nu mă lasă inima.

Unora chiar le pare rău.

Răspuns utilizator avertizat
| Willis a răspuns:

Ce treabă are parolele, cu făcut de relație?
O fată normală, nu cere așa ceva.
Fiecare are parolele lui, conturile lui/ ei.
Gândești greșit.
Dacă ți-a cerut una dusă cu pluta, nu înseamnă că toate fac la fel.