| Mihaela_9625 a întrebat:

Folosesc anticonceptionale Meleva 35, am terminat toatele cele 21 de pastile si acum fac pauza pentru 7 zile.Am 4 zile de cand nu mai iau si azi a fost prima zi de menstruatie si din cate stiu prima zi de menstra ar fi trebuit sa fie la sfarsitul celor 7 zile de pauza.Pastila acum cum o iau? sa continui pauza de 7 zile si dupa sa o iau sau sa o iau azi fiind prima zi de menstra?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ai inteles gresit. Numai in prima luna prima zi de menstra este cea in care iei pastilele. Din a doua luna, menstra vine in pauza de 7 zile, dar tu respecti pauza si incepi urmatoarea folie de-abia din a opta zi, asa cum este normal. Deci nu iei acum nici o pastila, ci astepti sa treaca perioada de pauza, in care esti protejata si in care se desfasoara menstra. In mod normal, administrarea primei pastile din noua folie va insemna si sfarsitul menstrei.
Este ciudat ca ai aceasta nelamurire majora privind administrarea contraceptivelor si asta ma face sa cred ca fie nu ti s-a explicat bine, fie nu ai fost suficient de atenta la explicatii. In mod normal dupa prima menstra pe contraceptive, trebuie sa faci un nou consult ginecologic. Profita de el si pune toate intrebarile pe care le mai ai despre tratamentul pe care il faci.

| Mihaela_9625 explică (pentru Brigaela):

Iti multumesc pentru sfat. Da, asa e, nu am fost destul de atenta la explicatii.

| fetitaCUPiscoturile a răspuns (pentru Mihaela_9625):

Tie iti era gandu numai la sex, cum sa fii atenta!

| Mihaela_9625 explică (pentru fetitaCUPiscoturile):

Folosesc melleva 35 doar pentru imi trata chisturile ovariene.

3 răspunsuri: