| Dragosdoar a întrebat:

Fratilor,am o intrebare mai ciudata.Cum reusesc oamenii sa stea impreuna casatoriti oare? Voi sunteti casatoriti? Adica, m-as sufoca sa stau mereu cu cineva. Sa traiesc in aceeasi camera, in aceeasi casa, noapte de noapte, zi de zi, in acelasi pat, sa mananc aceleasi chestii, sa fac sex tot timpul cu aceeasi femeie. Cred ca ar merge la mine 5 ani impreuna daca sa zicem as gasi pe cineva asa cum imi doresc eu (vise, bineinteles), dar dupa asta, chiar si cu persoana potrivita cred ca as incepe sa simt din in ce mai mult nevoia de intimitate. Mie imi place sa ma intind in pat cat pot de mult, cand sunt obosit sa dorm, cand imi e foame sa manac, nu sa astept pe cineva, cand vreau sa ma joc la pc dimineata, sa o fac fara sa ma deranjeze cineva, cand vreau sa plec in oras, sa plec sau cand vreau sa ma duc la padure, sa o iau din loc fara sa-mi faca o femeie programul. Cand vreau sa ascult tare muzica, sa ascult. Cand vreau sa cant la chitarusca, sa cant etc.
Cred ca am o problema desigur, dar as vrea sa stiu daca mai or fi si alti dubiosi ca mine in lumea asta atat de mare si plina de oameni.

48 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Încearcă 5 ani. Pe urmă te obișnuiești.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Poti face toate aceste lucruri, si langa un partener. Nu inseamna ca ti se ia libertatea...

| Mosotti a răspuns:

Gandesti exact ca mine!
Nici eu nu inteleg cum pot oamenii sa stea asa dependenti de partener, sa doarma in acelasi pat, sa stea mereu pe capul unuia altuia.

Nu esti deloc dubios, gandesti normal, de aia rata divorturilor e mare, e prea mare dependenta de partener.

Eu vreau sa dorm singur lejer in pat, sa nu ii miros basinile, transpiratia si sa nu ii aud sforaiturile partenerei, sa am loc in pat, daca 2 zile vreau sa fiu singur in camera sa fiu, nu sa tipe ca vaaaaai ma neglijezi.
Sa isi vada fiecare de treaba lui, eu de ex sa ma joc la calc, ea sa vada un film in camera ei, nu sa stam mereu unu pe capu altuia in timpul liber.

Noaptea e facuta sa dormim, nu sa stam calare in pat unu pe altul, eu vara abia ma suport pe mine in pat. Sexu se face in intervalu 20-23 sau 24 ca ore, cand suntem veniti de la munca, nu noaptea.

Sa fie independenta, sa si facem chestii impreuna care-s comune, si separat cele necomune, eu sa ma duc in parc cu un prieten, ea cu prietenele la o terasa daca nu vrea si ea in parc, si altele de genu.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai nu te obliga nimeni sa stai bot in bot 24/24. De aia nimeni normal la cap nu se casatoreste cu colegi de servici/departament si ramin impreuna la job si nici nu se angajeaza in acelasi loc cu nevasta/sotul. De aia cei care reusesc sa mentinta relatii pe termen foarte lung/casatorii au timpul lor, prietenii lor, evenimentele LOR. Secretele alea doua, din punctul meu de vedere, care mentin o relatie/casatorie la infinite sunt COMUNICAREA si INCREDEREA. Preferabil asezonate cu niste planuri pe termen lung la care TRAG AMINDOI.
P.S. Din ce povestesti tu, oricum majoritatea gagicilor iti vor da cu flit si pe buna dreptate. Tu trebuie' sa inspiri ordine si incredere, nu sa freci maciuca la ora 11 in pijamale si cand te roaga sa duci gunoiul sa ii zici ca te mai joci "5 minute" ca nici peste o ora sa nu fie gunoiul dus.

| LoveSleep a răspuns:

Eu cred ca esti trist ca nu iti gasesti pe cineva si te minti ca te simti mai bine singur. Daca ar fi într-adevăr asa, nu ai mai pune intrebarea asta.

| Mosotti a răspuns (pentru LoveSleep):

Nu are nici o legatura, omu chiar asa e, nu ca n-are pe cineva sa se simta bine, ca poti avea si fara sa fi casatorit. De aia rata divorturilor e cam de 50 % in afara, ca e minunat sa fi casatorit?!
S-a constatat ca relatiile unde nu erau casatoriti au mers si 20 ani, cum s-au casatorit in scurt timp s-a dus dracu treaba.

Si nu stiu cum se face ca doar tinerii sunt lesinati dupa casatorie, si dupa 50 ani regreta majoritatea.

Si daca e asa frumos sa fi casatorit, de ce e vorba aia care dateaza de generatii:
"casatoria e un butoi de rahat cu un strat f subtire de miere deasupra".
Daca a iesit asta, e clar ca se cam generalizeaza treaba.

| Mayhem666 a răspuns:

Dar spune cineva ca e obligatorie casatoria?
Eu nu planuiesc sa ma casatoresc sau sa suport orice fel de restrictie. Sunt un spirit liber si fac ce vreau, cand vreau, nu am program facut de cineva (in afara de servici).
Nici eu nu as putea sa dorm in acelasi pat cu cineva sau sa fie cineva sa imi spuna ca sa dau muzica mai incet ca ii deranjeaza, sau sa imi spuna sa incetez sa ma joc pe PC.
Nu as suporta astfel de restrictii.

| Cheo0S a răspuns:

Pai si tu ai avut o relatie pana acum sau zici numai asa, ca te-ar sufoca visand ca esti Casanova si nu mai incapi de la atatea femei.
Degeaba vorbesti in teorie, intr-adevar sunt anumite dezavantaje cum ca foarte multe persoane, nu sunt facute pentru a avea o relatie desi au, cum ai zis si tu ca se plictisesc unul de altul.
Asa ca mai bine decat sa te casatoresti, Mai bine ramai singur, eu daca as fi femeie bai te-as da 2 palme si te-as bate toata ziua pentru ce ai zis Mai sus.
Si mie imi place intimitatea, dar imi si place o companie feminina, mai mult decat o companie masculina. Intr-adevar sunt unele femei care nu le suport, si oricat as lasa de la mine, o sa fie un chin chiar daca as fi cu ele intr-o relatie.

Dar sa zici ca e Mai bine sa stai singur decat in 2 e o mare prostie. Daca ar fi asa rau. Toti oamenii NU s-ar Mai casatori.

| Mosotti a răspuns (pentru Cheo0S):

Asa de bine e ca a iesit vorba aia "casatoria e un butoi cu rahat doar cu un strat subtire de miere", si asta e o vb de generatii, nu s-a scos acum, deci se generalizeaza.

E la inceput bine, dupa aia in f multe cazuri nu mai e bine, e prea mare dependenta de partener chiar si in timpul ala liber.
De ce crezi ca in pandemie multi s-au certat? Ca nu e independenta, ca daca era independenta de ce sa se certe? Fiecare in camera lui facea ce vroia si gata.

Si eu am stat cu mama acasa, dar de ce nu ne-am certat? Ca ea isi vede de treaba ei in camera ei, eu de a mea, face fiecare ce vrea cand vrea, mai vorbim, dar stam si fiecare la treaba lui.

| Dragosdoar explică (pentru Cheo0S):

''Pai si tu ai avut o relatie pana acum sau zici numai asa, ca te-ar sufoca visand ca esti Casanova si nu mai incapi de la atatea femei.''
doar o relatie am avut si a durat f. putin si aia.
probabil de aici mi se si trage nevoia de intimitate, ca am stat prea mult singur

| Cheo0S a răspuns (pentru Mosotti):

Nu stiu mie mi se pare vorba asta zis-a de UN frustrat care si-a ales Persoana nepotrivita. Nu toate cuplurile casatorite sunt si facuti unul pentru altul, asa binenteles ca e Mai bine sa stai singur decat cu un stres pe cap.

Dar din cate vad unele cupluri Mai fac glume din astea dar par fericiti. Mult Mai fericiti decat cineva singur.

| Cheo0S a răspuns (pentru Dragosdoar):

Si eu sunt tot asa 24, dar eu simt nevoie de intimitatea cu alte persoane.
De aia am zis, nu te pot intelege. Dupa parerea mea ce zici tu e coping. Adica te minti singur ca e Mai bine fara cand de fapt nu iti e.

| Mosotti a răspuns (pentru Cheo0S):

Vorba aia nu e spusa de un fustrat, asa o vorba nu iese daca sunt 1-2-3 cazuri de frustrati, o vorba din asta iese cand sunt foarte multe cazuri, se cunoaste vorba asta, intereseaza-te, si e de generatii, nu doar din generatia asta.

Stratul subtire de miere ce e, e perioada aia frumoasa scurta de inceput cand e mare fericire.

Pai par fericiti, dar ai fost tu la ei in casa sa vezi cum sunt?
Sigur ca sunt si multe cupluri okey, dar foarte multe neokey.

Răspuns utilizator avertizat
| Saiko10 a răspuns:

Nu toata lumea sunt facuti pentru casatorie, daca nu ti se potriveste nu te casatoresti, simplu.

| Willis a răspuns:

Cei care stau căsătoriți, și care rezistă, se suportă unul pe celălalt, este sigur faptul că fiecare mai lasă de la el.
El o înțelege pe ea, ea îl înțelege pe el, când este cazul.
În felul acesta, merge căsătoria...
Altfel, gândindu-te numai la tine, normal că nu merge...
Fiecare își acceptă partenerul cu toate cele. Hobiuri, caracter, plăceri, etc...

| Rux2000 a răspuns:

Nu ai cunoscut iubirea in adevăratul sens al cuvântului.

| Lauramee a răspuns:

E in natura omului sa isi gaseasca pe cineva, sa iubeasca pe cineva incat sa fie jumatatea lui, bineinteles ca ai si motive cand vrei sa fii singur si iti iei acele momente.

| Dolila a răspuns:

Zi de zi? 24 din24? 7 din 7? Dar nu mergeți la serviciu?