Nurofen- e foarte bunn. Cel putin eu, de fiecare data cand am orice fel de durere iau, si imi trece imediat. Sunt de mai multe tipuri, dar daca te duci la farmacie si spui pentru ce iti trebuie, o sa stie de care sa-ti dea. Si poti intreba acolo ce calmante iti mai recomanda, farmacistele se pricep mai bine decat noi sa-ti raspunda la intrebare
Ca şi calmante îţi recomand : Ketorol/Ketonal fiole sau comprimate ( fiolele sunt „tari" cât 3 tablete ), Ibuprofen 600 comprimate.
Apoi, NU mi se pare "normal" că ai fost "direct" operată pentru acel chist!
În general, atunci când se detectează un chist ovarian, se prescrie tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni, eventual se schimbă 2-3 tipuri de anticoncepţionale - ABIA apoi, dacă nici un tratament nu-şi face efectul şi chistul nu este eliminat, se face o operaţie!
Dacă tu NU ai trecut prin aceste "etape", atunci ar TREBUI să-ţi schimbi medicul ginecolog!
De asemenea, NU mi se pare "normal" ca ACUM ( după operaţie ) să ai dureri mai mari decât înainte - ceva NU este în regulă!
Eu îţi recomand să mergi la un ALT ginecolog, să faci o ecografie vaginală şi una ovariană, să VERIFICE starea ovarelor/uterului şi/sau trompelor uterine - e POSIBIL să fi apărut alt/e chist/uri!
Dacă e aşa, să NU te mai operezi - să CERI tratament cu tablete anticoncepţionale!
Apoi, chiar dacă NU ai alt chist, acele dureri se pot diminua sau chiar DISPAR dacă faci tratament cu anticoncepţionale - eu îţi recomand tablete Yaz, să ceri ginecologului să-ţi prescrie acest tip - chiar dacă sunt puţin mai scumpe ( faţă de altele; costă între 40-50 lei, faţă de altele care costă chiar 14 lei ), dar sunt cele mai BUNE, la ora actuală!
Uite cum a fost toata povestea. Cu 3 saptamani inainte sa fiu operata, am fost la ecograf cu dureri in partea stanga. La recomandarea medicului de familie mi-am facut ecografia. Mi s-a spus ca nu am nimic, toate sunt sanatoase. M-am dus cu hartiuta scrisa de ecograf la medicul de familie, iar acesta din urma mi-a spus sa fac o analiza de urina. Nu stiu cum a iesit ca am infectie urinara. Mi-a dat tratament pentru infectia urinara. A trecut o saptamana, si m-am dus la medic pentru a reface analizele de urina. Durerea inca persista dupa o saptamana de tratament. I-am lasat urina la cabinet, iar eu am plecat acasa. Asta fiind a doua saptamana dupa ecografia facuta. Durerile inca erau. In a 3a saptamana nu am mai apucat sa ma duc dupa rezultate, ca am aterizat la spital. Am stat o zi intreaga la liceu cu durerea aia. Luasem doua pastile de Algocalmin sa imi calmeze durerea, dar nu au avut nici un efect. Cand am ajuns la spital, 3-4 medici au inceput sa ma apese pe zona aia. Simteam ca mor acolo! La ecograf m-am dus si mi-a dat o poza cu un balon mare pe ea . Cand m-am dus la doctorul de garda, mi-a spus ca este un chist mare si din cauza durerilor imense, este in stadiul avansat si nu se mai poate face tratament cu anticonceptionale. Ori ma operam atunci, ori renuntam la un ovar si nu mai faceam copii . Crede-ma ca de abia mai puteam cara un caiet din cauza durerilor.
Da, păi înseamnă că prima ecografie ( cea prescrisă de medicul de familie ) a fost una "normală", NU una ovariană - iar medicul de la ecograf NICI nu s-a uitat la ovare ( NU avea de ce, dacă pe Trimitere nu i-a scris ecografie ovariană ) - de aceea nu a văzut chistul!
Apoi, totuşi, nici la spital nu era recomandată "direct" operaţia - ar fi trebuit să-ţi dea un anestezic/calmant local, să facă o biopsie a chistului şi un tratament cu antibiotice.
E posibil ca să fi fost ceva complicaţii cu acel chist, iar în urma tratamentului cu antibiotice să "scadă" în dimensiuni - atunci scădeau şi durerile. Apoi să-ţi prescrie un tratament cu pilule anticoncepţionale, aşa cum ziceam mai sus.
Sigur că lor le-a fost mai "simplu" să taie, să te opereze!
Totuşi, eu bănuiesc că ai o problemă de ovulaţie şi că este POSIBIL ca să fi apărut alt chist - de acolo şi durerile pe care le ai în prezent!
Mai exact, NU s-a "tratat" cauza "problemei", ci doar "urmarea" acesteia ( operând respectivul chist ).
Trebuia verificat "motivul" producerii chistului respectiv, trebuiau nişte analize "complete" ( inclusiv acele ecografii de care spuneam mai sus ), o monitorizare a ovulaţiei şi a eliminării lunare a ovulelor, etc.
Dacă, dintr-o anumită cauză organismul tău nu elimină ovulele ( la menstruaţie ) atunci se formează acele chistuleţe - care netratate se măresc!
Revin cu "recomandarea" de mai sus : să mergi URGENT la un ginecolog, să faci o ecografie vaginală şi una ovariană, să VERIFICE starea ovarelor/uterului şi/sau trompelor uterine - e POSIBIL să fi apărut alt/e chist/uri!
Dacă e aşa, să NU te mai operezi - să CERI tratament cu tablete anticoncepţionale!
Multumesc de recomandari. Dar, a fost amuzanta operatia! Nu m-a taiat. Doar a bagat 3 tuburi in abdomen. Unul prin buric, unul jos langa "cea mica" si unul langa buric. Laparoscop m-a operat. Deci nu ramane o cicatrice mare. Doar puncte micute care dispar in timp.
Cand am facut ecografia, s-a uitat ecograful si la ovare si mi-a spus ca si ele sunt ok.
Din nou iti multumesc pentru timpul acordat, ti-as fi dat tie funda daca mai asteptam . Dar, m-am repezit aiurea. O sa tin cont de sfatul tau si al lui EvilPhilanthropist. Doi baieti care sunt mai grijulii cu sanatatea unei fete, decat in cazul unei fete . Multumesc.
Cu plăcere!
Când spuneam că "le-a fost mai simplu să taie", mă refeream la "figurat"... bine-nţeles.
Desigur că la o "chestie" aşa mică precum e chistul, nu se face o operaţie propriu-zisă/"tradiţională", ci o laparoscopie!
Oricum, mulţumim pentru aprecieri - funda nu este importantă, dacă mă uitam după fundă atunci nu mai răspundeam deloc la întrebare ( deoarece funda era deja dată ) - important este să pot ajuta, măcar cu un sfat!
Toate cele bune!
Daca era chist, normal ca era cu sange . 5 cm dimensiunea. Chistul e ca o punga de sange
Multumesc pentru funda;*. Cat despre nurofenn, acum na, ti-am zis pe mine ma ajuta. Si eu am dureri la menstruatie si nu sunt chiar usoare si cand iau imi trece imediat, dar probabil depinde de la persoana la persoana, oricum, sper sa scapi de dureri;*
AlexEjmecheru întreabă: