anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Funda! Daca am fost virgina si am facu sex protejat cu prietenul meu -dar acesta nu a ejaculat in mine si afara a ejaculat dupa 10 minute. Ciclu mi-a venit cu cateva zile intarziere.Si in perioada de ovulatie intr-o zi am avut o scurgere -foarte putin vizibila ca niste firicele de sange.Este posibil sa fiu insarcinata in situatia aceasta? va rog rapsundeti fara glume.

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Dacă ai făcut sex PROTEJAT ( cu prezervativ, bănuiesc, şi aţi "verificat" prezervativul să nu fie rupt DUPĂ ) - atunci NU ai cum să rămâi însărcinată!

Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ!

De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!

Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin „umflare" uşoară, ca la un balon ) - pentru mai multă siguranţă!

Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!

Să folosiţi prezervativ cu spermicid - chiar dacă se rupe, NU trebuie să disperi, deoarece este lubrefiat/tratat cu o substanţă spermicidă ( cu rol de distrugere a spermatozoizilor ) care va distruge eventualii spermatozoizi care ajung în vagin!

Sau să foloseşti un prezervativ simplu marca DUREX Extra Strength-strong sau Durex Extra Seif ( sunt puţin mai groase ) + un lubrifiant spermicid - acţiunea contraceptivă este aceeaşi ( deci ai DUBLĂ "protecţie" )!

Apoi, acea mică scurgere/sângerare la ovulaţie se întâlneşte uneori ( la unele fete/femei ) - dar NU înseamnă că e vreo problemă, sau că eşti însărcinată!

Faptul că ciclul ţi-a venit cu câteva zile întârziere este "normal", mai ales după începerea vieţii sexuale ( mă refer la primele 3 cicluri după dezvirginare )!

Deci, poţi să stai LINIŞTITĂ că NU eşti însărcinată!

2 răspunsuri:
| Oana92 a răspuns:

Cel mai probabil a intarziat din cauza schimbarilor hormonale datorate faptului ca ti-ai inceput viata sexuala. Daca te-ai protejat si nici nu a terminat in tine nu ai cum sa fi insarcinata, dar iti recomand sa mergi la ginecolog pentru ca nu e normal sa sangerezi in afara menstruatiei. Oricum e indicat sa mergi la ginecolog dupa ce ti-ai inceput viata sexuala.

| ChristinaLVU a răspuns:

Nu esti insarcinata. Cred. Din moment ce a curs putin... e foarte putin probabil sa ramai insarcinata. Eu cred ca ar trebui sa faci un teste de sarcina. Dar nu trebuie sa te sperii. Testul ar trebui sa iasa negativ. happy Multa bafta!
Funda?