In cazul in care ciclul tau menstrual este de tipul REGULAT si are mereu lungimea de 28 de zile (+/- 1 zi), atunci procesul prin care este eliberat OVULUL din foliculul ovarian : OVULATIA, are loc in cea de a 15-a zi a ciclului numarat fata de prima zi a ultimei menstruatii.
Daca ultima menstruatie a inceput in data de 18 Noiembrie in acel caz OVULATIA s-a produs in data de 1 Decembrie (18.11 - 01.12 = 15 zile) iar PERIOADA FERTILA REALA (certa, sigura) a ciclului s-a suprapus peste zilelor de 28, 29, 30 (Noiembrie) + 1 + 2 Decembrie.
Rezulta ca cel mai probabil in acest moment esti insarcinata, pe baza celor afirmate de tine : ''Pe data de 30 noiembrie și 1 decembrie am făcut dragoste neprotejat cu ejaculăre în mine''. Multa sanatate!
Îți mulțumesc pentru răspuns. Îmi poți spune și când as putea face un test de sarcina? Menstruația ar trebui sa îmi vina pe 16
Incepand de poimaine adica din 16 Decembrie se poate face testul de sarcina beta-hCG intr-un laborator de efectuare de analize medicale al carui rezultat va fi in proportie de 85-90% CORECT
Testul de sarcina facut acasa pe baza urinei pentrua fi corect tot in proportie de peste 85-90% se poate face de prin data de 19 Decembrie. Rezultatul VALID, VALABIL si CORECT in proportie de peste 98-99% se poate obtine in urma unui test facuta dupa data de 21 Decembrie.
Acum 22 ore | xXxMargaritaruMortiixXx a răspuns:
rtiixXx a răs 22 ore