| PoeTuL05 a întrebat:

Gelozia buna sau rea intr-o relatie? Cum se poate inlatura macar o parte din frica asta de a pierde persoana iubita?

8 răspunsuri:
| Libelle a răspuns:

Ca tot ai tu "Poetul" la nume acolo, ma apucase filozofia acum vreo cateva zile si ziceam ceva de genul "Bai da avem niste instincte animalice de posesie in noi..."
Si asa e.
Nu stiu daca toata lumea e la fel, dar stiu ca atunci cand vrei sa ai ceva, cand crezi ca ai, devii gelos, si ti se trezesc toti nervii cand vezi vreo "amenintare".

De fapt...gelozia e ceva ce exista.dar in mod normal ar trebui sa apara cand observi ceva in comportamentul partenerului.cand ai banuieli, si mai mult, cand te bazezi pe niste dovezi.
Posesivitatea e ceva mai...complicat,mai des intalnit, si nu se rezuma decat la manifestari ciudate, de interdictii, de lipsa de incredere, de frica.
Nu e buna. Poti avea lucrurile sub control si altfel.Asa da,mai mult indeaprtezi de langa tine, pentru ca devii preocupat de gandurile astea de "daca place pe altul","de ce vorbeste cu ala?","de ce, de ce, de ce?", in loc sa te preocupe relatia in sine si cum sa faceti sa fie bine.

Frica de a pierde.De fapt...nu prea pierzi, pentru ca nu ai in adevaratul sens al cuvantului.Pentru ca iubirea nu vine cu garantii.Mai nou nici juramintele din fata altarului nu mai au "garantii".

Deci..traieste clipele! Fara teama, profita de tot ce consideri frumos in viata ta.

| DeeaMarry a răspuns:

Este buna, dar stii ca ce e prea mult strica.
Se poate inlatura avand incredere in iubit/iubita!

| Annim a răspuns:

Gelozia este un viciu intr-o relatie, dar e dovada a iubirii si a protectiei, pentru a nu trezi acest setiment ce duce la conflicte ambii parteneri trebuie sa ignore fie prietenii sau pur si simplu cei cunoscuti pentru a mentine relatia aprinsa si fara conflicte. e dificil sa iti controlezi comportamentul cum vrea persoana draga. Iubirea se bazeaza pe incredere asa ca gelozia doar intra in contradictie.

| vnvrgvskjdv a răspuns:

Depinde cum o vezi:in sensul la cat de mult tine prietenul/prietena la tine sau daca afecteaza relatia. Daca iubitul/iubita este gelos/geloasa si nu se desparte de tine ci doar iti atrage atenitia sau devine mai apropiat de tine inseamna ca te iubeste dar in celalalt caz generalul este ca afecteaza relatiile si de obicei duce la despartire.Iar daca nu vrei sa pierzi persoana respectiva scuzele nu fac nimic ci doar faptele pentru ca ea sufera din cauza ta si prefera sa fie fericit/a decat suparat/a numai dinc cauza cuiva asa ca rup relatia si gasesc pe altcineva care sa o/il faca fericit/a. Sper ca te-am ajutat[merit funda? happy

| xCruz a răspuns:

Stii cum se spune "daca stai cu frica ca vei pierde persoana iubita atunci asa se va intampla" ...tot ce poti sa faci e sa ai incredere in ea, asa va vedea ca o iubesti mult si ca o crezi pe ea nu "gura lumii". Parerea mea.

| DirectDinBerceni92 a răspuns (pentru xCruz):

Pai la un moment dat, cu sau fara gelozie, tot vei pierde acea persoana deci...nu prea are sens.

| MaraMara12 a răspuns:

Trebuie sa ai incredere.

| Laviniax a răspuns:

Gelozia este si buna si rea intr-o relatie si acum sa iti spun de ce.Partenerul tau daca este putin gelos inseamna ca el chiar te iubeste ca daca nu ar fi gelos inseamna ca nu l-ar interesa asta fiind parte buna a lucrurilor, partea rea este ca daca e gelos sa nu exarege cu gelozia sa o lase mai moale ca denota ca nu are incredere in tine si se indoieste de fiecare cuvant al tau, fiti echilibrati amandoi nu e bine sa semanati mai bine sa fiti diferiti, contrariile se atrag intotdeauna, si daca va iubiti cu adevarat nu aveti de ce sa va fie frica, succes sper ca te-am ajutat.