| Crs a întrebat:

Ginecologul unei prietene i-a spus asa : Primele 10 zile cu tot cu ciclu esti nefertila, dupa care numeri 6 zile in care exista riscul de a ramane insarcinata, fiind perioada fertila. Iar dupa aceste 6 zile, restul pana la urmatoarea menstruatie esti nefertila; indiferent daca menstruatia este regulata sau nu. Iar pentru a fi mai sigura i-a spus sa numere mai bine 9 zile cu tot cu ciclu si urmatoarea 7-8 zile, perioada fertila, pentru siguranta.
Ce parere aveti? Sunteti de acord? Sunt sfaturile unui medic ginecolog.

10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am o intrebare.Cumva ginecologul era mai mult decit medic?

| myrazvy a răspuns:

Pai daca spune medicul asa o fi, depinde poate e vreun medic care nu-si cunoaste bine meseria

| danbnz a răspuns:

O saptamana inainte si una dupa ciclu e o perioada sigura de a nu ramine insarcinata, iti spun eu care am vreo 30 de ani de activitate sexuala si asa am reusit sa evit sarcini nedorite... Apropo, sunt barbat si astea au fost sfaturile unui ginecolog. Iata ca a avut dreptate, pina acum nu am avut parte de "surprize".

| Irina a răspuns:

Cum sa fie "indiferent daca menstruatia este regulata sau nu"? Gandeste-te logic, daca ovulatia e in fiecare luna cu un anumit decalaj, normal ca poti ramane insarcinata indiferent cat ai numara zilele respective. Poate vede Brigaela intrebarea si te lamureste ea.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu sunt de acord. Cunosc multe femei care au ramas insarcinate in afara acestui calendar si oricum, toti ginecologii pe care ii stiu eu, folosesc ca perioada cu fertilitate minima 5 zile, nu 9 sau 10. Iar perioada nefertila nu exista.

| elena a răspuns:

Este vorba despre acel calendar celebru, pe care-l tineau toate femeile in epoca trecuta, cand nu se puteau face avorturi, iar prezervativele aveau o calitate indoielnica, calendar pe care il poti tine cu strictete si sigur, sigur, sigur merge, dar asa: din prima zi a ciclului 10 zile nefertile, apoi urmatoarele 10 zile fertile, restul de zile pana la ciclu nefertile si urmeaza apoi aceeasi numaratoare. A nu se uita ca a 10-a zi nefertila se termina la ora 24. 00.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

NUUUUUUU... nu cred ca e bine cum i-a spus. Fiecare femeie are o perioada fertila IN FUNCTIE DE CICLUL EI. Ce i-a spus medicul prietenei tale au fost baliverne si nu pot sa cred ca zice un medic asa ceva. Din cultura mea generala stiu ca la orice femeie perioada fertila difera. Eu zic ca ar trebui sa mai intrebe si la alti medici sau sa se informeze de pe net cum sa isi calculeze perioada fertila

| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

Nu stiu. dar spre siguranta ei ar trebui sa se protejeze daca nu vrea sa se trezeasca cu burticahappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna...eu am ciclu neregulat iar raspunsurile voastre mai tare m-au bagat in ceata...in cazul meu cate zile trebuie sa iau in calcul pentru a nu ramane?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt de acord! Cunosc o prietena care a ramas insarcinata in a treia zi dupa ce s-a terminat ciclul! asa ca atentie mareeee, fetelor!